tiistai 20. syyskuuta 2016

WordDive -kielenopiskeluohjelma kokeilussa (+arvonta)*
Minulla oli ilo saada blogin kautta alkukesästä testiin suosittu WordDive -kielenoppimispeli. Se on verkkokurssi, jonka voi optimoida oman tason mukaan ja harjoitella sen kanssa tietokoneelta tai kännykän avulla. 

Kolmen testikuukauden jälkeen ajattelin nyt kertoa teillekin tästä kansainvälisestikin suositusta suomalaisesta kieltenopettelumetodista. Olen nimittäin opiskellut espanjaa, niinkuin varmaan arvasitte! Tuntuu että kurssi on niin monipuolinen etten ole kaikkea edes ehtinyt vielä kokeilla ja testatakaan...

Miten WordDive käytännössä toimii?


Tason valitsemisen ohella voi valita mikä on päämäärä opiskelussa (tämä vaikuttaa siihen mitä on tulossa) ja sen jälkeen mitä aihealuetta lähtee opiskelemaan. Itse valkkasin päämääräksi maahanmuuton, koska vietän niin paljon aikaa Espanjassa ja kielitaito olisi hyvä olla mahdollisimman monipuolinen. 

Aiheista olen testannut vähän jokaista mielenkiinnon ja vaihtelun vuoksi; ruoka ja juoma, verbejä, olla-verbejä, pronomineja yms. Näitä kutakin on hyvä opiskella ensin hieman kielioppiosiossa, että tietää mistä on kyse jos ihan alkeissa menee, ja tietysti muutenkin kertauksen vuoksi.

Pelissä on vekkuli ukkelismies joka kiipeää hyppytorniin sitä mukaa kun kerää pisteitä. Kun saavuttaa tietyn pistetason, ukkeli pulahtaa uimaan.Sanavarastoni ainakin on jo karttunut tässä kolmen kuukauden aikana kivasti, kertausta nimittäin on paljon. Pidän opiskelussa kovasti kielen kuuntelusta ja lukemisesta. Onkin hyvä kun kunkin lauseen saa kuunnella ja toistaa itse samantien. Näin tulee harjoiteltua myös sitä ääntämystä. Toisinaan kuuntelen ensin lauseen ja yritän ymmärtää kaiken ja sitten vasta tarkastan luekemalla miten meni.

 Monet kerrat kesän mittaan onkin tullut istuttua aamupäivällä terassilla ja samalla kännykällä käytyä läpi olla-verbiharjoituksia! (Onkohan puskan takana oleva naapuri vähän ihmetellyt mitä oikein mongertelen itsekseni...)


WordDive hyviä puolia


Parasta tässä oppimistavassa on ollut juuri se, että minun ei ole tarvinnut olla missään tietyssä paikassa opiskellakseni. Olen käyttänyt hyödykseni pitkiä automatkoja (mm. kun ajoimme kesällä asuntomessuille Seinäjoelle). Tietäisin kyllä mitä tekisin jos joutuisin istumaan esim junassa tai bussissa pitkiä työmatkoja! 

Tämä peliosuus on hauska säätää nopealle...sanat liikkuvat alhaalta ylös ja siinä täytyy valkata oikea sana

On hyvä että ohjelma avautuu nopeasti ja muistaa heti missä kohtaa viimeksi mentiin. Ei tarvitse odotella eikä asetella kaikkea uudelleen. Ja jos jonain päivänä ei jaksa pronomineja, on helppo vaihtaa vaikkapa urheilusanastoon!

Kännykkäversiossa kysytty sana näpsytellään annetuista kirjaimista (jotka vaihtuvat) ja tietokoneella kysytty sana kirjoitetaan kokonaan itse 

Esim. pronomineistakin voi valkata mihin pronomineihin haluaa keskittyä. Tämä on hyvä jos alkeet on jo hallussa niin ei turhaa niitä käy läpi. Vaikka itse kyllä kävin kyllä kaikkea sekaisin ja huomasin, että oikeinkirjoituksessa oli puutteita helpoissakin sanoissa. Ohjelma on siis tosi tarkka, sana menee väärin jos aksenttimerkki puuttuu tai on väärässä paikassa! Mikä on tietty hyvä -niihinkin tulee kiinnitettyä enemmän huomiota.


Kannustusta joka välissä! Bonuspisteitä ja naurava iloinen ukkeli peukuttamassa!

Itse asiassa tekisi mieli kokeilla tätä myös englannin ja saksan kielten verestämiseen. Samoin aina kun on matkustamassa vieraaseen maahan jonka kieltä ei yhtään osaa. On antoisampaa reissata kun osaa sanoa edes muutaman sanan paikallisella kielellä!

Parannusehdotuksia?


Jos jotain huonoa tästä pelimäisestä kurssista olen löytänyt niin se, että ohjelman hassu ukkeli on ehkä liian hyväntuulinen. Onhan se ok kun on kannustava mutta entä jos opiskelija onkin laiska? Minulla oli kyllä toisinaan viikko parikin väliä kun puutarhan puuhat kutsuivat enemmän kuin espanjan opiskelu, eikä opiskeluaika päivää kohden usein päätä huimannut. Silti ukkeli kehui aina kovasti ja ilmoitti että "loistava viikko saavutettu" Ehkä tässä voisi olla jokin motivoivampi lause paikallaan? En tiedä miten ohjelma ja ukkeli olisivat reagoineet jos olisin tehnyt hirveästi virheitä koko ajan -olisiko kommentointi muuttunut?

Kännykkäversiosta jotenkin pidän enemmän, ehkä juuri siksi että sen kanssa pystyy harjoittelemaan missä vain. Siinä näkee myös prosentteina paljonko olen harjoitellut kutakin aihealuetta, jostain syystä en saa prosentteja tietokoneohjelmassa näkyviin.
Todistus


Ai niin -sitten kun saa harjoittelemansa aihealueen kurssin suoritettua saa sähköpostiin oikean todistuksen englanninkielisenä! Se käy näin myös kansainväliseen käyttöön jos sellaista tarvitsee. Minulla kesti jonkin aikaa ennen kuin sain ekan diplomini (en edes tiennyt odottaa sitä) ja se motivoi valtavasti jatkamaan, se oli jotenkin hauskaa ja virallista! 


Eli suosittelisinko tätä metodia? Kyllä, etenkin jos hyödyllisiä kännykkäappseja tulee muutenkin käytettyä ja haluaa hyödyntää esim. tylsää odotusaikaa jossain. Olen WordDiven lisäksi opiskellut espanjaa ajoittain myös perinteellisemmällä tavalla oppikirjoista pänttäämällä ja kirjoittamalla eli minusta tämä onkin hyvä lisä opiskeluun, yksin tällä konstilla saisi ehkä ne perustaidot vieraasta kielestä tai treenattua tiettyä aluetta käytäntöä tai tenttiä varten.

Minulla on nyt hyvä mieli siitä että kesän aikana on jotain tullut tehtyä kielitaidon kohentamiseksi. Barcelonaan lähtökin lähenee päivä päivältä. Se acerca el invierno!Jatkan siellä kurssipaketin tietysti loppuun ja tehosteeksi tulee vielä käytännön harjoittelu sekä telkkariohjelmat, joissa meillä on espanjalainen tekstitys! Pitäisi taas talven aikana siis päästä huimasti eteenpäin kielitaidossa jee!


Arvonta


Nyt jos sinullekin tuli into kokeilla tätä hauskaa ja erilaista kielikurssia, luepa eteenpäin! Nimittäin
osana tätä yhteistyötä saan järjestää teille ihanille lukijoilleni arvonnan. Sen palkintona on kolmelle lukijalle 3kk WordDive -lahjakortti valitsemaasi kieleen. Kerro siis kommentissa minkä kielen valitsisit jos palkintoarpa osuisi kohdalle ja miksi juuri se kieli kiinnostaa sinua! Muista sähköpostiosoitteesi. Arvonta päättyy kuun lopussa eli 30.9.

Ja jos arpaonni ei suosi ja haluat silti testata tätä pelimäistä oppimismenetelmää, se on mahdollista  14 päivän ajan ilmaiseksi WordDiven nettisivuilla.


Onnea arvontaan!

edit: arvonta on päättynyt, kiitos osallistujille!

*blogiyhteistyö


36 kommenttia:

Marja-Liisa kirjoitti...

Todella kiva arvonta! Kielet ovat olleet suorastaan intohimoni, mutta viime vuosina harrastus on hiipunut... Silti elää haave siitä, että vielä tavalla tai toisella kertaan ruostunutta kielitaitoani. Joten mikäköhän olisi ensimmäisenä listalla, ehkä aloittaisin toisesta kotimaisesta ja sen jälkeen sitten saksa käsittelyyn.
postin.tuomaa@gmail.com

- M kirjoitti...

Ite oon kokeillut erästä toista kielen oppimiseen tarkoitettua mobiiliappia, mutta siinä on sen verran puutteita että haluaisin kokeilla jotain toista ohjelmaa. Jostain syystä saksan oppiminen kiinnostaisi kovasti, ja sitä tulikin amiksessa opiskeltua kokonaisen alkeiskurssin verran :D sitä siis lähtisin jatkamaan ehdottomasti, olisi kiva päästä puhumaan joskus saksaa reissuillakin!
(meouw09@gmail.com)

Mervi kirjoitti...

Ranskan opiskelua haluaisin verestää, koulussa noin tuhat vuotta sitten oon sitä opiskellut. Jotain sanoja muistan mutta lauseiden muodostus on unohtunut...
valkoisenlumoissa@hotmail.fi

anneaulikki kirjoitti...

Espanjaa tietysti - yllätys ! Pojalle hankin englannin kurssin yo-kirjoituksia varten kertaukseksi ja on tykännyt . Huomenna joutuu koetukselle , kun on kirjoitusten aika ;)

orvokki kirjoitti...

Vitsi, että sait tämän opetusohjelman kuulostamaan himoittavan hyvältä.
Haluan osallistua. Mutta laitoit kinkkisen, eli kielen valinnan. Tietenkin minun pitäisi verestää olematonta saksaani (tytär asuu Sveitsissä), mutta veri vetää espanjaan (sisar asuu Espanjassa, mutta ilmeisesti harvemmin vierailen siellä…) Hmm… valitsen saksan kielen, kun se olisi moraalisesti (heh) oikein. Ja jos voitan, ja innostun, hankin oman ja opiskelen sitten espanjaa..

Liisianni kirjoitti...

Englannin kielen taitoa olisi hyvä parantaa. Laajempaa sanavarastoa olisi hyvä saada. Ajatuksena on ollut kielten opiskelu netin avulla.
Siispä pitää osallistua, että pääsisi englannin kieltä opiskelemaan. Italian ja espanjan kielten opiskelu kiinnostaa myös.
Mukavaa syksyä sinulle❣🌻🍂

mummo kirjoitti...

Kuulin mainoksen tuosta radiosta ja ajattelin jo silloin, että haluaisin opiskella viron kieltä, siis aloittaa ihan alkeista.
Mukana siis arvonnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Valitsisin ruotsin kielen kertauksen, koska tarvitsen sitä töissä sillöin tällöin. Toisaalta kiinnostaisi myös uuden kielen opettelu ja erityisesti espanja.:)
rrida@suomi24.fi

Leena kirjoitti...

Olen varannut helmikuun lopulle kolmen viikon omatoimiloman Costa Ricassa. Espanjaa osaan noin 30 sanaa, italiaa hieman enemmän. Tarkoitus olisi nyt opetella espanjaa muutaman kuukauden, joten toivotan itselleni arpaonnea!

Tillariina kirjoitti...

Italian kieltä olisi kiva opiskella. Ostettiin joskus jostain alesta sellainen pieni matkasanakirja ja tyttärien kanssa vähän kilpaillen opeteltiin fraaseja ja helppoja sanoja! Hauskaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Englantia opiskelisin. Taito päässyt ruostumaan.
nelliina(@)yahoo.com

Kukkaiselämää kirjoitti...

Espanjani kaipaisi kovasti kertausta.

Élanor kirjoitti...

Moni kieli kiinnostaisi, mutta jos saisin tämän niin varmaan englantiin päätyisin... Kirjoitukset kummittelee keväämmällä, ja kaikki mahdollinen harjoitus tulee tarpeeseen! Parilla luokkalaisellani oli tämä nyt syksyllä, ja paljon olen kuullut positiivista palautetta. Kovasti houkuttaa myös mua! :D

Huopalintu kirjoitti...

Olen tosi surkea kielissä ja inhoan niiden opiskelua, mutta tämä voisi olla jopa kivaa! Jos osaisi edes englannin, joten sitä varmaan opiskelisin.

Halejo kirjoitti...

Englannin opiskeluun tuo voisi olal hyvä apu! Minulla jäi aikoinaan koulussa englanti aika huonolle tolalle. En jotenkin löytänyt mistään motivaatiota, ja kun koin, etten ole siinä kielessä hyvä, ikään kuin totuin karttelemaan koko kieltä. Sen sijaan ruotsin ja saksan opiskelusta tykkäsin, koska ne alkoivat motivaationi kannalta suostuisaan aikaan, ja siispä sain heti onnistumiskokemuksia, jotka innostivat eteenpäin. Saamani englaninopetus ei myöskään sopinut minun ujolle luonteelleni (paljon vapaata keskustelua, eikä juurikaan kirjojen seuraamista tai sanakokeita, joita puolestaan noissa muissa kielissä oli niin, että pystyin opiskeluihin keskittymään. Koitanpa joka tapauksessa onneani arvonnassa! hiltuha(at)gmail.com

Noora kirjoitti...

Englannin opiskeluun käyttäisin. Sitä opiskelen nyt muutenkin. Toi olis kiva lisä :)

Melissa kirjoitti...

Tosi monet luokkatoverit tilasi tollaisen kurssin itselleen enkun yo-kirjoituksia varten, jotka on siis huomenna. Oon kuullut heiltäkin paljon hyvää tuosta WordDivesta!

Itsellä olisi vielä keväällä tulossa ruotsin ylppärit, joten tommoinen kurssi olisi kiva suorittaa ruotsin kielessä. Itse oon jo joutunut käymään kaikki ruotsin kurssit, koska koulussamme ei niitä enää abivuonna järjestetä. Ois tosi hankala itsekseen opiskella kieltä ilman, että esim. Tietäisi mitä virheitä on tehnyt. Muutenki kielten opiskelu on vaikeaa lukuhäiriön takia mm. kun on välillä hankala hahmottaa miten joku sana oikein mahdettiinkaan kirjoittaa :D

melluysikasi@gmail.com

Marjatta kirjoitti...

Ranskan kielen valitsisin, opiskelen sitä, koska tytär asuu ranskankielisessä maassa. Kielten opiskelu ja eri kulttuureihin tutustuminen on minua aina kiinnostanut.

marjatta.viitaniemi@gmail.com

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Lähdette sitten taas "jatkamaan kesää"....ihana varmasti!
En osallistu arvontaan, eli jos minulle osuisi arvoppa uudestaan..:)

klaara kirjoitti...

Ihana arvonta! Opiskelisin espanjan kieltä, sillä olen opiskellut sitä aiemmin mutta paljon on unohtunut.
klaara49@luukku.com

Marina / Dioriina kirjoitti...

Italiaa ilman muuta <3

dioriinablogi@gmail.com

Miia kirjoitti...

Onpa kiva arvonta! :) Mä olen itse todella surkea kaikissa kielissä, joten valitsisin ehdottomasti englannin koska sitä olisi mukava vihdoin oppia kunnolla!

mimyy93@gmail.com

-K- kirjoitti...

Kätevältä vaikuttaa, en ole ennen kuulutkaan! Mä voisin opiskella katalaania!

Mietin yksi päivä että olette varmaan tulossa tänne taas, voitais järkkää saunailta Anskun porukoiden kanssa :)

Hippohiiri kirjoitti...

Mukana, taitaisin ihan englantia treenata..

hippohiiri at gmail.com

Matkatar kirjoitti...

Juu kyllähän me kohta taas lennetään! Kiitos kutsusta, saunailta kuulostaa kivalta! :)

Jenna kirjoitti...

Ranskaa lukisin mieluiten uutena kielenä, mutta englannin tai ruotsin abi-kurssit tekisivät hyvää tulevaisuutta ajatellen. Tosi kiva arvonta :)
jemmu.10 (at) hotmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava arvonta! Englannin valitsisin, koska siitä olisi eniten hyötyä tulevaisuutta ajatellen. (:

saraana.makela@gmail.com

Suvi7 kirjoitti...

Haluaisin harjoitella lisää espanjaa, olen sitä jo vähän aikaa itsenäisesti harjoitellut yhdellä toisella sovelluksella yhdessä ranskan kanssa. Kielten opiskelu on kiva harrastus ja toivottavasti pääsen joskus vielä vierailemaan jossain maassa, jonka kieltä opiskelen :D

tuula kirjoitti...

Englannin kieltä olisi verestettävä muistista, pitkä aika jo opiskelusta

Anonyymi kirjoitti...

Ranskan kieli kiinnostaisi, koska suunnitelmissani on muuttaa Ranskaan, ja vaikka oman alan työkieli onkin englanti, niin luonnollisesti ranskan kieli olisi hyvä olla hallussa :)

cloudberryshake (at) gmail.com

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Espanjan kielikurssi olisi minun haaveeni.
Olen muutama vuosi sitten aloittanut vastaavan kurssin netissä, mutta se jäi kesken, kun sitoi kotikoneen viereen liiaksi.
Näin eläkepäivinä uuden kielen opettelu antaa mukavaa haastetta aivoille:)
herakivi@hotmail.com

Vivi Vinna kirjoitti...

Mielenkiintoiselta kuulostaa! :) Minä kait opiskelisin venäjää! :) Se on ollut to do-listallani ja kesällä sitä tulikin opiskeltua itsekseen. Nyt on ollut kamala kiirus, mutta jos voitto osuisi kohdalle, niin siinä hyvä motiivi jatkaa venäjää. :)

Tuula / Tuula's life kirjoitti...

Onpa hieno ja erilainen arvonta. Tottakai haluan osallistua arvontaan. Englantini on päässyt pahasti rapistumaan, joten sitä haluaisin harjoitella. Uusi kielikin olisi kiva oppia, mutta kun minulla on koodauskurssikin menossa, niin englannin valitsen.
Kiitos mainiosta arvonnasta!

Sude kirjoitti...

Tuon haluaisin tosiaan voittaa tyttärelleni, joka on juuri alkanut opettelemaan turkin kieltä. Hänen isänsä puhuu vain turkkia ja isän ja tyttären kommunikointi on tähän asti sujunut vain minun tulkkauksellani. Eipä tuo kielilitaidon kohennus tekisi pahaa itsellekkään, paljon on ehtinyt unohtua jo aiemmin opittua turkin kieltä.

Minna M kirjoitti...

Englanti tai saksa. Voitaisiin yhdessä poikien kanssa opiskella.

Satu kirjoitti...

Japania tietenkin!
tai sitten kertaisin ranskankielen, eikä espanjakaan olisi pahaksi osata...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...