tiistai 4. lokakuuta 2016

Kesän remonttikoostetta


Kesä on loppu ja olemme jälleen muuttamassa talveksi Barcelonaan. Välillä on tuntunut että onko tänä kesänä ehtinyt paljoakaan remppahommia tekemään, joten parempi tutkia kuvakansioita...eli mitä olemme ehtineet Keltaisella tuvalla tekemään ja mikä jäi vaiheeseen...tai siirtyy ensi kesään?

Alkukesä meni pitkälti puutarhaa raivatessa. Edellisvuoden vadelmat raivattiin pois ja paljon muutakin ylimääräistä risua takapihalta. Sinne tuli kivasti tilaa niin, että saimme sinne pienen perunamaan myllättyä. Tuli kyllä hyviä perunoita loppukesällä!


Juhannukseksi pääsimme ensimmäistä kertaa saunomaan. (juttu täällä) Sen jälkeen olemme saunoneet parin viikon välein. Nuorisokin on viihtynyt saunassamme ja viimeksi siellä kävi miehen sisko miehineen. 


Alkukesästä tuli myös yllätysprojekti. Saimme edullisesti kaupungin vanhoja katukiviä, ne piti vain ensin käydä latomassa lavoille. (juttu täällä!)  Kyllähän tuossa hommassa aikaa meni -monta iltaa ja viikonloppua mutta lopulta olimme valmiit ja kuljetusta aikamme odoteltuamme saimme kivet pihaan. (juttu täällä!)


Terassikin sai uudet kivat kaiteet keskikesällä. Tai eihän tuossa ollut kaiteita ensinkään eivätkä nuo oikeasti uudet ole, mutta meille uudet. Ainakin kun niitä soviteltiin ja maalailtiin ensin. (juttu täällä)


Kesäkeittiön remontti eteni hissukseen sekin -eli aina kun miehellä oli aikaa sen kanssa puuhastella. Käytimme vanhoja nättejä ylijäämälaattoja nurkkauksen seinään yhdistettynä samaan hirsipaneeliin kuin saunassa.Yläkerrassakin on jotain tapahtunut. Sehän on ollut tähän asti aika pitkälti varastona ja täynnä tavaraa, jolle on ollut vähän hankala löytää sijoituspaikkaa. Nyt tilanne helpottaa, nimittäin ensin mies löysi nettikirpparilta tälläiset matalat ovet:

Sitten hän rakensi niiden mittojen mukaan yläkertaan vinon katon kohtaan kaapin, jonne sain kaikki talvitakit, kassit yms. ylimääräiset tavarat siististi järjestykseen, jee! (listat ja ovien maalaaminen toki jää ensi kesälle...)
Seuraavaksi tämä puuhapete otti jemmasta talon vanhan kapean välioven ja halkaisi sen siististi kahtia. Siitä tuli näppärät ovet molemmin puolin ullakkoa. Hän siisti seinät vanhoilla ylijäämälaminaateilla ja niin saimme taas lisää säilytystilaa. Veimme sinne jo paljon tauluja, vanhoja dioja, joulukoristeita yms. ylimääräistä rompetta mitä joka päivä ei tarvitse. 

Alkaa yläkertakin pikkuhiljaa näyttää siistimmältä!Syyskuun lopussa mies jäi lomalle ja tuli lisää aikaa kotiremppaan. Kesäkeittiö sai pöytätason ja vähän kalustetta. Saunan ikkunakin sai listat ja siitä tuli tosi nätti! 

Sähkömieskin tuli paikalle ja saimme töpseleitä ja valaisimet ulkovarastoon ja kesäkeittiöön.


Mies tilasi kaivinkoneen pihalle kivetyksen pohjatöitä tekemään. Paljon vietiin maata pois ja uutta soraa tuli tilalle. Samalla talon viereen tuli kaivo uppopumppua varten, sillä saadaan talon alta kosteutta pois.

Pihasta tuli samalla isompi kuin ennen (raivasimme suuresta pensaasta puolet pois) 


Kiva kun saimme talveksi peräkärriin suojaan polkupyörät, terassikalustot, ruohonleikkurit ja talvirenkaat. Näin saamme auton juuri ja juuri mahtumaan talliin.


Ensi kesälle tuli myös uusikin projekti: töistä mies sai mittavirheiset parvekelasit, joista suunnittelimme tekevämme kasvihuoneen. Kivaa, saan sitten tomaattia, salaattia ja tilliä omasta pikku kasvihuoneesta!

Oli kivaa puuhastella taas kesä Suomessa, mutta nyt on aika palata lämpimään.
Seuraavaksi blogi alkaakin taas päivittyä Barcelonasta käsin. Tervetuloa lukemaan mitä sinne kuuluu!

13 kommenttia:

Kukkaiselämää kirjoitti...

Olette kyllä ahkeria ja taitavia! Ihanaa Barcelona-eloa!

Tillariina kirjoitti...

Paljon on tapahtunut! Kyllä sulla on ahkera mies!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Hyvää matkaa Barcelonaan. Ja meille taas paljon kuvia sieltä:).

enkulin käsityöt kirjoitti...

Olettepa olleet ahkerana. Mukavaa matkaa.

Kix kirjoitti...

Kyllä näyttää hyvältä nuo teidän kesäpuuhastelut. Hyvää matkaa Barcelonaan!

Satu kirjoitti...

Hyvää matkaa ja ihania lämpöisiä hetkiä <3

Marru kirjoitti...

No onhan siellä paljon saatu aikaseksi :)

Kristiina Kortelahti kirjoitti...

Kyllä olette ahkerasti töitä paiskineet! Hienot nuo lasiovet yläkerrassa.

Unknown kirjoitti...

Asiasta aivan kukkaruukkuun, olipa kiva törmätä siun blogiin! Matkahiirenä juttuja ulkomailta on aina kiva lukea ja seuraavaksi lienee suunta juurikin Barcelonaan, joten kaikki vinkit on pakko tunkea korvan taa. :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Vai vielä mietit, että tuliko sitä jotakin tehtyä...ahkeria olette olleet ja paljon saaneet aikaiseksi.
Ihan vähän kadehdin teidän talvea Barcelonassa, ihan pikkuisen vain..:))

Matkatar kirjoitti...

Satu Kukkaiselämää: Kiitos kiitos :D

Tillariina K: Kiitos! Joo kyllä hän on ahkera, aina vaan ei meinaa aika riittää kaikkeen mitä haluaa ja suunnittelee tekevänsä. Kun välillä pitää huiliakin.

Paluumuuttajar: Kiitos, ja varmasti laitetaan!

enkulin käsityöt: Kiitti

Kikka Kainu-Lehto: Kiitos!

Satu/talossano23: Kiitos sinulle!

Marru: Joo itsekin yllätyimme että tulihan sitä jotain taas tänäkin kesänä tehtyä.

Kristiina Kortelahti: Kiitos!

Katariina H: Kiva, tervetuloa vaan lukemaan. Tuossa oikeassa reunassa on linkki postaukseeni "Barcelona top 15" jos äkkiä matkavinkkiä kaipaat!

Hannele Ruusukummusta: Kiitti. Juu kyllä aika moni on vähän kateellinenkin, kyllähän sen ymmärtää ainakin jos kylmästä ei tykkää. Ainahan asioissa on kuitenkin monta eri puolta. Miinuspuolena täällä lapsia tulee kova ikävä ja rahapuoli on tietysti heikompi kuin Suomessa jossa ollaan töissä, joko toinen tai molemmat.

Rva Kepponen kirjoitti...

Olettepa te kesän aikana ahkeroineet :) Nyt kun ulkona tuulee jäätävästi ja lehdet putoilevat kovaa vauhtia, olisi ihana muuttaa jonnekkin jossa näkee auringon.

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Valtavasti olette saaneet aikaan! Meillä minun kotitalon remontti siirtyi nyt sisätiloihin. Valtavasti töitä on tiedossa. Hyvää matkaa;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...