tiistai 22. marraskuuta 2016

Silmälasit netistä - LensWay


Uskaltaako netistä tilata silmälaseja? Ajattelin tätä joku aika sitten kun ensin astuin vahingossa entisten silmälasieni päälle ja vähän sen jälkeen vielä hukkasin ne romutkin. Äh, jotenkin tyypillistä minua kumpikin juttu, -älkää kysykö...

Minähän en normaalisti enää käytä silmälaseja. Lähes koko elämäni lapsesta asti käytin tosi vahvoja miinuslaseja, kunnes menin silmien laserleikkaukseen jotain viitisentoista vuotta sitten. Se oli kuin ihme, heti leikkauksen jälkeen sain jättää painavat pullonpohjalasit pois ja näin hyvin.

No kuitenkin jokunen vuosi sitten näkö alkoi jälleen hissukseen huonontua. Näen edelleen lukea kirjaa ihan hyvin, mutta kauempaa telkkarin tekstiä en kunnolla, joten hankin silmälasit.


Kun vanhojen lasien kanssa kävi siis "onnettomasti", päätin tilata netistä LensWayn sivuilta uudet silmälasit. Minulla oli tallessa silmälääkärin antama kortti jossa oli tarkat arvot silmistäni ja laitoin lukemat nettisivuille oikeaan kohtaan. 

Hauskinta oli valkata sadoista eri silmälasimalleista sopivimmat. Siellä oli kuvia eri-ikäisistä naisista ja miehistä joiden kasvoihin sai sovitella eri malleja. Olisihan se ollut kiva jos olisi voinut ladata sivulle oman kuvan. Mutta halusin hieman kissamaiset lasit eikä niitä ollut kuin parit joten valkkasin edullisimmat, enhän näitä laseja tarvitse kuin silloin tällöin.

Ei kestänyt montaa päivää kun sain paketin postissa! Mukana tuli ihana punainen 50 -luvun tyylinen silmälasikotelo ja linssienpuhdistuspaketti.

Ei tässä oikeastaan paremmin olisi voinut käydä, sain tosi halvalla uudet lasit, jotka ovat ihan hyvät. Itse asiassa paremmat kuin vanhat kun linssit ovat suuremmat joten näkee suuremman alueen tarkasti. Eikä laadussakaan huomannut itse asiassa mitään eroa siihen olisinko ne hakenut liikkeestä. 

Toinen korva vain taitaa olla hieman toista alempana joten sankoja taitaa joutua jossain vaiheessa käydä säätämässä optikolla, pikku juttu. 

Mieskin puhui että aikoo seuraavat lasinsa tilata tuolta, sen verran säästöä tulee kun hänelläkin lasit naarmuuntuvat töissä nopeasti.

Voisitko sinä kuvitella tilaavasi silmälasit netistä? Vai oletko jo minun tavoin joskus tilannut lasit tai piilolinssit netistä?

13 kommenttia:

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Tilasin kerran Lenswayltä ja vaikka kaikki muutoin meni täydellisesti ja putkeen, niin itse rillit eivät istuneet nenälleni oikeaan asentoon ja sain niistä migreeniä. Joten se istuvuus on tarkkaa hommaa myöskin. Ihan mahtavaa, että sinulle löytyi hyvät rillit. <3

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Olen kerran tilannut lukulasit netistä ja hyvät olivat..:)

Pepi kirjoitti...

Minä joku aika takaperin tilasin Favopticilta kaksitehot ja hyvin meni. Mukana tuli ruuvia ja varatassua ja mitä lie. Ja siellä pystyi oman kuvankin lataamaan, joten näki miltä omalla nassulla lasit näyttää.

Joku vuosi sitten muistaakseni bloggasinkin jostain jenkki(?)firmasta josta sain tilata kasit blogiyhteistyönä. Että tuttua touhua tämäkin

Pauliina/PauMau kirjoitti...

Olen tilannut pojalle jo vuosia lasit Zennistä. Kaikin puolin tyytyväinen olen ollut, laatu kuin optikolta ostaessa ja hinta vain 1/10 siitä mitä Suomesta ostaessa maksaisi :)

Matkatar kirjoitti...

Tiia: Ahaa sinäkin olet tilannut tuolta lasit, harmi jos istuvuus ei ollut hyvä. Siinä se optikko tulee kyllä tarpeeseen että tarkistaa ne lasit vielä kun ne ovat valmiit. Mutta luulen että lasien kanssa voi käydä optikolla vaikka ne olisikin hankittu muulta...

Hannele Ruusukummusta: Okei, kiva kuulla :D

Pepi: Kiva kun sinulla on kokemusta tästä. Minulle oli ihan eka kerta, varmaan olisin ollut nuorempana iloinen tälläisestä mahdollisuudesta kun tuli käytettyä paljon piilareita.

Pauliina: Tuosta en ole kuullutkaan, kiva että toimii ja on edullista! :D

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Meidän isäntä on tilannut parikin kertaa. Mäkin olisin, mutten löytänyt mieleisiä sankoja. Me tilattiin Ruotsista. Isäntä ainakin sai toimivat lasit.

Katinka kirjoitti...

Minulle kävi ihan samalla tavalla kuin sinulle. En siis rikkonut lasejani, mutta jouduin tänäkeväänä sellaiset hankkimaan samasta syystä, en nähny enää kauas. Minulle leikkaus tehtiin kymmenen vuotta sitten. Onneksi näen kuitenkin kotona ihan hyvin. Autolla ajaessa laseista on iloa, vallankin näin harmaalla ja pimeällä =D. En kyllä uskaltasi ostaa laseja netistä, minulla on sen verran konstikas naama =D.

Rva Kepponen kirjoitti...

En kyllä uskaltaisi jatkuvassa käytössä olevia laseja tilata netistä, niitä pitää ehdottomasti päästä sovittelemaan, että miltä näyttää ja miltä tuntuu. Lukulasityyppiset lasit voisin ehkä tilata netistä. Sinun lasiostoksesi näyttää oikein onnistuneelta.

orvokki kirjoitti...

Mielenkiintoista... voisin itsekin kokeilla. Sillä minulla on sama juttu, laserilla näkötarkennus kaihileikkauksen yhteydessä 10 v. sitten, enkä tarvitse laseja. Siis yleisesti ottaen. Mutta pientä tekstiä hämärässä lukiessa kuin myös sängyssä lukiessa käytän ikivanhoja laseja. Niitä ei kehtaisi julkisesti käyttää .. :)
Nuo sinun uudet lasit sopii sinulle. Ja oli kiva jutu kun kaikki natsas. Mitä nyt pieni säätö optikolla.

Tillariina kirjoitti...

Olen kerran tilannut lasit juurikin tuosta firmasta. Olisi sankojen taivuttelu maksanut paikallisessa liikkeessä niin paljon, että jätin tekemättä. Yhdessä liikkeessä työhön ei ryhdytty ollenkaan kun eivät olleet heidän mallistoa. Mies on tilannut varmaan kolmet rillit LensWayltä, lukulaseja ja nyt juurikin tilauksessa monitehot. Hänellä on ollut tuuria ja saanut heti sopivat! Nätit silmälasit ja malli sopii sinulle hyvin!

Matkatar kirjoitti...

tuijankortteilua: Okei, kiva kun miehesi löysi hyvät lasit!

Katinka: Ahaa...pimeän näkö huononi minullakin leikkauksen myötä, lasit vähän auttavat mutta ei paljoa siinä -taskulamppu ja kunnon valot on parhaat :D

Rva Kepponen: Minulla onnistui kun oli arvot valmiina eikä lasitkaan ole mitkään erikoiset monitehot tms. En tiedä sitten mitä silmälääkärit ovat mieltä näistä nettitilauksista...

orvokki: Kiitos, ja kyllä ihan voin suositella tätä.

Tillariina: Kiitos! Mielenkiintoista etteivät ryhtyisi sankojen taivutteluun, mutta ei optikot varmaan tykkää näistä halpismalleista. Vaikka tuntuu että samasta paikasta ne heidänkin lasit tilataan...tiedä sitten.

Irja kirjoitti...

En tiedä tilaisinko:) Omat lasisi istuivat kauniisti sun päähän. Olet niin kaunis muutenkin ja silmäsi tulivat kauniisti esille.

Matkatar kirjoitti...

Plaza de Mustis: En minäkään varmaan sitten tilaisi jos tarvitsisi käydä ensin silmälääkärillä tarkistuttamassa näkö uudelleen. Toistaiseksi näen näillä joten meni hyvin näin. Kiitos kehuista <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...