torstai 29. joulukuuta 2016

¡Adios 2016!

Vuosi lähenee taas loppuaan...on jälleen hauska katsastaa mitä kuluneena vuotena tulikaan tehtyä ja vastasiko vuosi toiveita ja odotuksia.

Blogissa on ollut himpun verran vilkkaampi vuosi kuin viime vuonna tämän ollessa 120:s postaus kun viime vuonna tahti oli yhteensä 108 postausta. Hidastunut on kolmen vuoden takaisesta kun postauksia oli lähes 300 vuodessa!

Tammikuussa olin Suomessa -ja töissä. Muistan että oli aika kylmä mutta jotenkin siihen sopeutui ihan hyvin. Siri oli vasta muutama kuukausi takaperin tullut meille ja sen kanssa vapaa-aika kului hauskasti.

Kävin tammikuussa miehen kanssa Matkamessuilla sekä Luz Helsinki -tapahtumassa ihastelemassa upeita valoja.


Helmikuun lopussa lähdimme koiran kanssa Barcelonaan. Heti alkuun olimme mukana historiallisella kävelykierroksella jossa saimme kuulla Barcelonan pahamaineisimmasta sarjamurhaajasta, noidista ja pimeän magian harjoittajista.


Maaliskuussa vaeltelimme paljon upeissa maisemissa Montserratin vuorilla, Tarragonan liepeillä ja Mont-Ralissa.

Tutustuimme Tarragonassa uusiin suomalaisiin ystäviin ja he kutsuivat meidät lounaalle ja saunomaan seuraavana päivänä.Huhtikuussa vuokrasimme auton ja ajelimme Gironaan. Se osoittautui mielenkiintoiseksi ja historialliseksi kaupungiksi, joka oli kuitenkin aika pian kierretty läpi. Onneksi näimme tuolla retkellä paljon muutakin mielenkiintoista...


Toukokuussa olimme jälleen Suomessa Keltaisella tuvalla. Puutarha alkoi kukoistaa ja oli ihanaa alkaa mylläämään sitä. Omenapuut kukkivat kauniisti ja istuttelin kukkasipuleita ja perunoitakin.

Kävin myös tyttöjen kanssa äitienpäiväristeilyllä ja meillä oli tosi hauskaa kolmisin.
Kesäkuu toi tullessaan lisää innostusta valokuvaukseen. Kävin pikakurssillakin hakemassa lisäintoa ja -oppia. Kamerakin vaihtui uudempaan samoihin aikoihin...

Kauniina kesäpäivänä innostuin kuvaamaan kotikaupunkini Lahden kauneimpia rakennuksia turistin silmin.


Heinäkuussa kävimme miehen kanssa maalaamassa Tammisaaressa ystävämme mökin ja nautimme samalla rantasaunasta ja metsän mustikoista.

Toki remonttia tehtiin myös omalla talolla aina kun kerettiin...

Ehdimme myös jossain välissä piipahtamaan Seinäjoella asuntomessuilla, ja se oli hauska retki vaikka sää olikin surkea.

Mies joutui muuten käymään pikaisesti Barcelonassakin kun asuntoomme murtauduttiin!
Elokuu toi mukanaan Sirin 1-vuotis syntymäpäivät joita juhlittiinkin koirakamujen kera. Kaikki saivat osansa herkkukakusta ja meille ihmisillekin oli omat herkut.


Syyskuussa omenat olivat kypsyneet ja jokavuotinen rumba alkoi. Osa syötiin sellaisenaan, osasta leivoin piirakoita ja tein mehua. Loput annettiin naapureille tai vietiin jäteasemalle. 

Kävin myös Raaseporissa mukavalla retkellä jolla pääsin kokeilemaan jousipyssyammuntaa!


Lokakuussa sanoimme jälleen heipat lapsille, ystäville ja muille tutuille ja muutimme Barcelonaan. Odotimme ihania helteitä ja rantakelejä, mutta kuukausi olikin normaalia viileämpi.

Näimme retkeillämme uusia puolia Barcelonasta, mm. bunkkerit ja vanhan kasinon rauniot.

Sukulaisiakin vieraili Barcelonassa, ja lisää oli tulossa...Marraskuu oli viileä ja melko sateinen. Tapasimme paljon ystäviämme niin täältä kuin Suomestakin, aika kului nopeasti.


Joulukuussa sää oli perinteisempi: paljon aurinkoa päivällä mutta illalla jo viileää. Suomivieraita tuli jälleen kierrätettyä useaan otteeseen nähtävyyksillä. Jouluakin vietimme vaihteeksi veljeni kanssa.


Tälläinen minun vuoteni on ollut -entä sinun?

Kaikkea hyvää Uudelle vuodelle!16 kommenttia:

riitta k kirjoitti...

Mukavia muistoja tältä vuodelta. Muistorikasta vuotta 2017!

Hitunen kirjoitti...

Kiitos kuluneen vuoden jutuista, varsinkin Espanjaa koskevista, joista olen saanut hyviä vinkkejä. Suomessa vietetyn joulun jälkeen palaamme huomenna Andalusiaan vuorotteluvapaata jatkamaan. Kaikkea hyvää sinulle uuteen vuoteen!

Lady of The Mess kirjoitti...

Upeita kuvamuistoja ja erityisesti kävin katsastamassa tuon Lahti -postauksen, sillä se on jäänyt minulta huomaamatta aiemmin. Voi miten oletkin osannut löytää noin paljon kauniita rakennuksia! Harjun kansanopisto on tuttu paikka, sillä äitini oli siellä aikoinaan töissä ja tottahan entiselle lahtelaiselle moni muukin paikka tuttu on. Ristin kirkko on jäänyt vieraammaksi, sillä se valmistui juuri sen jälkeen, kun lähdin Lahdesta Turkuun opiskelemaan. Sibeliustalo sen sijaan on tuttu - siellä olen käynyt konserteissa. Yksi kaunis rakennus tuohon joukkoon olisi hyvin vielä mahtunut - nimittäin Joutjärven kirkko, johon minulla liittyy ihan omat muistoni ja jonka alttaritaulua kauniimpaa en ole löytänyt.
Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta!

Menninkäinen kirjoitti...

Hyvää alkavaa vuotta - ¡Feliz año nuevo!

Rva Kepponen kirjoitti...

Ihania kuvia ja muistoja vuodelta 2016 :)
Toivottavasti uusi vuosi tuo paljon samanlaisia sinulle ja läheisillesi!

Tiia K kirjoitti...

Ehdottomasti ihanan vauhdikas vuosi teillä. Ihan parasta, kun matkaatte aina upeaan Barcelonaan tai noh asutte osan vuodesta siellä ja saatte nauttia kaupungin kauneudesta ja aah auringosta.

Yhtä hyvää ensi vuotta <3

aimarii kirjoitti...

Sinun vuotesi on ollut niin vaihtelevan rikas ja monipuolinen. Hienot kuvat muistona.
Toivotan sinulle seuraavalla vuodelle paljon kaikkea hyvää.

Eko kirjoitti...

Oikein Hyvää ja Onnellista Juhla-Vuotta 2017.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Minusta on suorastaan jännittävää tehdä tämä viime vuoteni-postaus vuoden lopussa. Silloin vasta tajuaa miten paljon vuosi pitikään sitten loppujen lopuksi sisällään. Tai ainakin aikaisempina vuosina on pitänyt. Nythän en ole vielä kyseistä postausta tehnyt, joten saattaahan olla, että tällä kertaa vuoteni oli ihan tylsä:=). Hyvää Uutta vuotta teille kaikille.

orvokki kirjoitti...

Hieno ja rikas vuosi sinulla on ollut.
Toivon sinulle samanlaista ensi vuotta 2017 potensiin 100 !

Matkatar kirjoitti...

Riitta K: Kiitos samaa sinulle!

Hitunen: Kiva jos olet viihtynyt blogissani :D Täytyy tulla lukemaan blogistasi Andalusian kuulumisia :D

Lady of the Mess: Kiva kun jaksoit lukea! Joutjärven kirkko on muuten meidän lähikirkko, se on ihan kivan näköinen. Alttaritaulua en kyllä muista...

Menninkäinen: Kiitos samoin, gracias igualmente! :D

Rva Kepponen: Kiitos!

Tiia K: Kiitos, kyllä tämä itsestäkin kivalta tuntuu :D

aimarii: Kiitos, ihanaa vuotta sinullekin!

Eko: Kiitos! Samaa sinulle :D

Paluumuuttajar: Onhan se jännää katsella kuvakansioista mitä onkaan tullut kuvattua. Ihmeesti sitä ehtii vuodessa aina tekemään ja näkemään :D

Orvokki: Kiitos! Onnellista uutta vuotta sinulle!

Lumikallion Outi kirjoitti...

Vaikka mitä kivaa on mahtunut vuoteenne, mielenkiintoista seurata postauksiasi Barcelonasta ja muutenkin Espanjasta, hyviä vinkkejä ja kauniita kuvia. Hyvää uutta vuotta 2017!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onnellista Uutta Vuotta Sinulle.

Sa laine kirjoitti...

Ihania kuvia ja kuvakulmia! Valokuvauskurssista itsekin haaveilen ja uudesta kamerasta. Sitten pääsee matkoilla ottamaan kunnon kuvia. Mukavaa alkavaa vuotta!

Suvituulian kasityopaja kirjoitti...

Ihastuttavia valokuvia ja muistoja viime vuodelta 2016.

Pieni Lintu kirjoitti...

Ihania kuvia!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...