torstai 8. joulukuuta 2016

Välähdyksiä joulukuisesta Barcelonasta...Pääosin aurinko hellii meitä, ei voi valittaa. Joulua en ole vielä alkanut laitella, ehkä sitten lähempänä aattoa. Enhän muinakaan vuosina kovin aikaisin ala hössöttää...miksi sitten nyt. 

Olemme aaton täällä ja näillä näkymin saamme vieraaksemme veljeni. Pidetään peukkuja. Toki kaipaan omaa nuorisoakin tänne mutta onneksi he ovat tulossa joulun jälkeen. 

Tuo alimmaisen kuvan kinkkuviipaleen näköinen syötävä on Turrónia -espanjalaiseen jouluperinteeseen kuuluva makeinen. Sitä valmistetaan monenmakuisena, yleensä hunajasta, manteleista ja kananmunasta, sekä suklaasta. Tämä oli uusi löytö erikoiskaupasta: vadelmanmakuinen Turrón. Harmi kyllä se oli pettymys. Jotenkin oudon makuista. Täytyy seuraavaksi kokeilla jotain muuta.


***

Hei vielä ehdit mukaan vanhaan Mustaa ja Valkoista -haasteeseen -ensi sunnuntaina tulee taas uusi aihe!


15 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kivat kuvat.Meilläkin on ollut lämmintä;eikä satanut viime viikon jälkeen,mutta nyt tuli muutama pisara ja taivas meni harmaaksi,mutta on ollut yli 20 astetta. En pidä oikein Turronista,olen pari kertaa kokeillut ja ei vaan niin maistunut.Täällä asuinkaupunkini herkkukaupassakin olen bongannut espanjalaisia turroneita,jotka jäivät ostamatta.

Teresa S kirjoitti...

Katson aina kuviasi, että olisipa ihanaa päästä reissuun. Joulu tuntuu kyllä ihan erilaiselta kun sitä vietetään ulkomailla, ei tunnu niin joululle, mutta kyllä kelpaisi. Upea tuo puistokuva.

Menninkäinen kirjoitti...

Oi noi kävelykatu- ja kaisla-kuva! Kauniita toki muutkin.

Minäkään en Jaelin tavoin turronista pahemmin välitä. Lidlissähän niitä Suomessakin silloin tällöin joulun alla on, mutta joo ei... Vielä ei ainakaan ole tullut syötävää makua vastaan.

Matkatar kirjoitti...

Jael: Kiitos! Kiva kun saitte kunnolla vettä vaihteeksi kuivuuden keskelle. Turroneitakin on niin monenlaisia, osa maistuu pahville, osa tavalliselle suklaalle, osa on taivaallisen hyvää.

Teresa Sjönberg: Se on totta ettei se joulu ihan samalta tunnu täällä kun ei ole lunta ja kulttuuri ihan erilainen. Mutta kivaa vaihteeksi näinkin. Kaksi edellistä joulua olimme Suomessa.

Menninkäinen: :D No harmi jos et ole saanut hyvää Turronia. Sinun pitäisi päästä maistamaan mantelin, curryn tai mojiton makuista, ne olivat mielettömän hyviä! Metsästys jatkuu minullakin, haluan maistella monenlaisia...

Satu kirjoitti...

Oih miten kesäistä <3
Ulkomailla olossa rakastan juuri sitä kun saa kokeilla paikallisia tuotteita ja makuja...jotkut ovat jääneet yhteen makupalaan, joistakin tullut ihan hitti :)

Unknown kirjoitti...

Upeita kuvia, kerta kaikkiaan...on se vaan niin erilaista kuin täällä Suomessa.

anumorchy kirjoitti...

Hienoja kuvia taas.

Olisko ollut sita mustaa karhunvatukkaa tuossa Turronissa? Sita kasvaa taalla Israelissakin ja kutsutaan samalla nimella kuin vadelma, mutta maku on aika mitaton. Ei oikeaa punaisen vadelman aromia ollenkaan.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Teillä on siellä niin valoisaa. Meillä taas humpsahti plussan puolelle ja tiet ovat kuin luistinaradat. Huomenna uhmaan liukkautta ja ajan tyttöjen kanssa Ikeaan. Edelleen odotamme vakuutusyhtiöltä jotakin vinkkiä siitä, että pitäisikö ruveta ostamaan uutta autoa vai ei. Viikon vielä on ainakin laina-auto käytössä.

SusuPetal kirjoitti...

Turron, nam!

Sininen taivas ja aurinkoa, ei paha joulukuu!

Pieni Lintu kirjoitti...

Näyttääpä erikoiselta herkulta. Taidan tyytyä suklaaseen! :D

Noksu kirjoitti...

Kauniita kuvia. Mielenkiintoiselta tuolla taitaisia tuntua viettää joulua.

Matkatar kirjoitti...

Satu/Talossano23: Juu aika kesäiseltä tuntuu päivisin kun aurinko paistaa! Tänäänkin lueskelin tuolla kattoterassilla ja oli niin lämmin että tuli ihan kuuma! Juu minäkin tykkään maistella aina ulkomailla uusia makuja. Viimeksi maistoin täällä kaki -hedelmää ja se oli ihan kivan makuinen mutta sen koostumus suussa oli vähän sellainen limainen...

Satu V: Kiitos! Kyllähän eri maa eri kulttuuri on erilaista.

anumorchy: Kiitos! Hyvä huomio, varmaan olikin tuo turroni karhunvatukkaa. Sen mausta en ole koskaan edes pitänyt.

Paluumuuttajatar: Juu olen kuullut miten liukasta Suomessa on, hui! Toivottavasti saatte hyvän korvauksen rikkoutuneesta autosta!

SusuPetal: :D

Pieni Lintu: Tämä ei ollut parasta turronia tosiaankaan, niitä on todella suussasulaviakin versioita...

Noksu: Kiitos! Onhan täällä erilaista joo...

MaaritKoo kirjoitti...

Joulun tulo näkyy sielläkin. Kauniit kuvat.

Marie kirjoitti...

Kauniita kuvia, eritysesti tuo satamasta napattu kuva. <3

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Upeita kuvia! Niin tykkään noista Turronin herkuista, tosin en ole tuota jouluhommelia maistellut. ;) Kivaa uutta viikkoa Barcelonaan <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...