torstai 9. maaliskuuta 2017

Keisarin jalanjäljillä


Barcelonassa on paljon ihania museoita joka lähtöön. Nolottaa myöntää etten ole kovinkaan monessa vielä vieraillut. Siksi onkin hyvä että joihinkin pääsee kuun ensimmäisenä sunnuntaina ilmaiseksi tai alennetuin hinnoin. Tulee helpommin lähdettyä, vaikka eiväthän ne hinnatkaan normaalisti edes päätä huimaa. Siihen tuo hintojen alennus/avoimet ovet varmaan liittyykin; että ihmiset lähtisivät enemmän liikkeelle ja tieto kivoista museoista leviäisi.

Nämä (pokkari)kuvat ovat jo kuukauden takaiselta Barcelonan historiallisen museon MUHBAn vierailulta. Tuokin museo on ollut "listalla" jo pitkään, joten olin iloinen kun tuli käytyä. Yllätyin tosi positiivisesti!

Museo sijaitsee vielä ihan keskustassa barri Goticon alueella joten sinne on helppo löytää.

Saint Agathan kappeli 1400-luvulta


Museosta löytyi paljon Barcelonan alueelta löytynyttä esineistöä ja luita eri aikakausilta. Ihasteltavaa ja ihmeteltävää riitti vaikka kuinka paljon.
Hmm...miehen esi-isäkin taisi löytyä...ainakin ulkonäön perusteella!

 Antiikin Rooman aikuisia mosaiikkilattioita...

Silmäneuloja!

Vanhat kangaspuut


Museon kellarissa pääsi kävelemään lasisia siltoja pitkin. Alla oli tosi iso alue (4000 m2) kaivettu esiin. Sieltä löytyi wanhoja vaatteiden pesu-ja värjäysaltaita, viininvalmistusaltaita, kalansuolausaltaita ja vaikka mitä. Hyvin pystyi kuvittelemaan millainen vanha kaupunki on suurinpiirtein ollut.
Toisenkin museovierailun kuvat ovat jo odottamassa -mutta siitä sitten seuraavalla kerralla! Tätä historiallista museota ainakin voin suositella kaikille Barcelonan kävijöille!

Koska sinä olet viimeksi käynyt museossa ja missä?


10 kommenttia:

Heidi / Seikkailujen helmiä kirjoitti...

Voi että! Barcelona on ollu kyllä pitkään mielessä että pitäis päästä käymään. Joku vuosi vielä tuunki. ;) Itse en ole hirveästi museoitten ystävä vaikka on niissäkin tullu silti vierailtua.

Satu kirjoitti...

Olipas mielenkiintoinen museo. Ja tuo esi-isävalokuva oli niin hauska! :-D

Minä olen myös hirveän huono museoissa kävijä, kun jotenkin miellän museot niin tylsiksi paikoiksi (ja olen varmasti aivan väärässä). Viimeisin museo, jossa olen käynyt, taisi olla lastenmuseo. :-D

Jael kirjoitti...

He he aika hyvä tuo miehesi ja esi-isänsä kohtaaminen;D
Mielenkiintoisissa museoissa on mukava käydä,täällä pääsee ilmaiseksi museoihin museopäivinä ,ja pääsiäisen aikaan,mutta silloin niihin on kamala ryntyäys joten vähemmän kiva lähteä.Mutta jos museo on tosi mielenkiintoinen kuten yksi Jaffassa sijaitseva museo(josta kirjoitin joku aika sitten ) niin voi käydä siellä useammankin kerran (olin vuoden aikana 3 kertaa!)

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Olipa mielenkiintoista nähtävää. Esi-isä taisi löytyä :) :)

Menninkäinen kirjoitti...

Komppaan edellisiä; ihan selvä esi-isä... :D

Mä luulen olevani allerginen museoille, kun melkeinpä aina heti sisään astuttua alan haukotella. Ihan oikeasti! Museon pitää olla tosi mielenkiintoinen tai jotenkin minulle läheisestä aiheesta, jotta se olisi kiinnostava. Ulkoilma- ja tiedemuseot on mun juttu.

Viimeksi olen ehkä käynyt Heurekassa. Seuraavana varmaankin Anne Frankin talo Amsterdamissa.

Suza kirjoitti...

very beautiful pictures

Matkatar kirjoitti...

Heidi/Seikkailujen helmiä: Ilman muuta kannattaa tulla Barcelonaan, on parhaita lomapaikkoja koska täältä löytyy kaikkea!

Satu: Juu oli tosi mielenkiintoista ja tosi hassua kun yhtäaikaa porukalla huomattiin että miehen rintakuvahan se siinä :D

Jael: Hih kiitos :D Täällä ei tarvinnut juuri jonotella tuonne, mutta esim. Picassomuseossa oli älytön jono, sinne en olisi ilmaispäivänä halunnut.

tuijankortteilua: Juu.

Menninkäinen: Hihi :) Oijoi, minä taas tykkään kaikenlaisista museoista ja kovastikin, täytyykin alkaa näitä kiertelemään. Taidemuseoista tykkään myös tosi paljon, niissä parhaimmillaan tulee tosi "hurmioitunut" olo

Suza: Thanks :D

Unknown kirjoitti...

Hienoja juttuja. Esi-isä *reps* =).

Harakka kirjoitti...

Samaa mieltä,ihan selvästikkin löysitte miehesi esi-isän,hi!
Hienoja kuvia olet taas ottanut, museot ovat joskus tosi mielenkiintoisia ja näyttää siltä, että siellä varsinkin!
Oikein hyvää viikkoa sinne teille!

Matkatar kirjoitti...

Satu V: Kiitti

Harakka: Hih :) Kiitos samoin sinulle :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...