sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Ranskassa kauniita pikkukyliä riittää


Palaan taas taannoisen Ranskan reissumme kuviin -niitähän löytyy vielä ja ovat itsellekin kivoja muistoja tulevaisuuden varalle. Toivottavasti joku Etelä-Ranskassa lomaileva saisi näistä jotain vinkkiäkin!

Ranska on aamuvirkkujen maa verrattuna Espanjaan. Siellä ruokakaupat, putiikit ja ravintolat menevät aiemmin kiinni. Isommat tavaratalot voivat olla pidempään auki mutta syrjäkylillä ruokaa voi olla jopa vaikea löytää, kauppoja on harvassa ja monet sulkevat ovensa aika aikaisin.

Suunnistimme alkuillasta Céret`in pikkukylään tutustumaan ja etsimään syötävää. Kylä on kuuluisa siitä, että 1900 -luvun alussa siellä viihtyi monia taiteilijoita ja runoilijoita, kuten esim. Pablo Picasso ja Georges Braque. Löytyypä sieltä kattava taidemuseokin.Löysimme kivan pikku polun joka kiersi ympäri kylän. Hienot näköalat kylälle päin ja koirat tykkäsivät käppäillä luonnossa.

Takaisin keskustaan tullessamme oli jo pimeää ja nälkä, joten suunnistimme aiemmin löytämällemme mielettömän kauniille keskusaukiolle josta löytyi yksi ravintola joka oli vielä auki. Se riitti meille ja tilasimme sieltä herkullista pizzaa.Kivaa palmusunnuntain jatkoa kaikille! Onko Suomessa käynyt virpojia? Täällä Espanjassa ei sellaista perinnettä ole mutta Semana Santa alkoi eli pääsiäisen juhlinta alkaa. Pyhällä viikolla on paljon kulkueita ja messuja eri puolella maata.


13 kommenttia:

Tillariina K. kirjoitti...

Ei näkynyt virpojia! Pääsiäinen tulee silti! Alkoi tehdä mieli yllättäen pizzaa...

Jael kirjoitti...

Kauniita kuvia.Mukavaa Semana Santaa sinne,siellä on silloin paljon näkemistä,olen ollut Barcelonassa juuri tähän aikaan.

Rva Kepponen kirjoitti...

Kivoja reissukuvia!
Meillä on käynyt virpojia ja nuorin poikakin oli kaverinsa kanssa virpomassa.

Taina K kirjoitti...

Miten upeita maisemia ja kaunis pikkukylä!<3 Välillä toivon, että emme asuisi täällä Euroopan laitamilla. Euroopassa samoilla kilometreillä näkee parhaimmillaan monta eri maata, kun Suomessa ajaa Lappiin. No, syrjäisyydessä on omat hyvätkin puolensa...

Meillä käy joka vuosi ehkä 10-15 virpojaa, kun on paljon lapsiperheitä ympärillä. Tänään taisi käydä 12, upeat oksat sainkin, ja vein ne Kesähuoneeseen pääsiäistä tekemään.:)

Matkatar kirjoitti...

Tillariina: Muistan ettei meilläkään Suomessa ollessa paljoa virpojia koskaan ole näkynyt, muutama ehkä joskus. Omat lapset kyllä lähtivät virpomaan :)

Jael: Kiitos!

Rva Kepponen: Kiitos :)

Taina K: Totta, täällä ei tarvitse pitkällekään lähteä kun näkee vaikka mitä. Meillä riittää sadan kilometrin säteelläkin vielä vaikka kuinka näkemistä täälläkin.
Huh, teilläpäs oli vilskettä tänään!

Kikka Kainu-Lehto kirjoitti...

Kauniita maisemakuvia, joista voi aistia miellyttiä tunnelmia. Hauskaa Pääsiäisen aikaa sinne!

Menolippu Maalle kirjoitti...

Näistä kuvistahan tulee matkakuume! Ranskassa en olekaan koskaan käynyt, eikä vähiten siksi, etten osaa yhtään ranskaa. Eri maiden aikataulut ovat kyllä joskus hankalia matkoilla. Itse olen joskus tuskaillut Espanjan myöhäistä päivärytmiä reissuilla, kun en millään osaa syödä lounasta vasta 2-3 aikaan. No, maassa maan tavalla tietysti, ja pidempään oleskellessa asiaan tietysti tottuisi :)

Marre kirjoitti...

Pääsiäiskulkueita pitää päästä katsomaan, en ole ennen niitä nähnyt joten mielenkiinnolla odotan. Sisko kanssa mennään ehkä Malagaan katsomaan.

Satu V/SatunNaiselämää kirjoitti...

Kaunista! Meillä kävi yhet virpojat, mut ei avattu ovee.

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Upeita kuvia, ihania pikkukyliä. Siellä on selvästi kevät jo pitkällä.

Tiia K kirjoitti...

Aivan fantastisen kaunista ja juuri sellaista, kuin leffoista ja kirjoistakin visualisoin. <3 Ihanaa pääsiäisviikkoa <3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Joskus silloin vuosia sitten satuimme pääsiäisen aikaan ajamaan Turkista Suomeen. Italiassa olimme palmusunnuntaina ja pääsiäisenä Pariisissa. Molemmissa paikoissa pääsiäinen näkyi ja omille lapsille tehtiin leirintäalueella virpomaoksia:). Ei täällä montaa virpojaa käynyt, mutta meidän pienin kävi kierroksella ja sai hyvän saaliin.

Matkatar kirjoitti...

Satu V: Kiitti! Hihi, ei kait niille pakko olekaan avata. Muistan minäkin joskus kieltäneeni yhtä koviksen näköistä poikaa virpomasta ;) -eikä olisi ollut mitään annettavaakaan.

tuijankortteilua: Juu kyllähän täällä jo kaikki kukkii ja lehdet on puissa :D

Tiia: Ranska on kyllä todella kaunis maa.

Paluumuuttajatar: Varmaan kivaa nähdä erilaista pääsiäisenviettoa eri maissa! Kiva kun kuopuksesi sai paljon herkkuja :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...