sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Bongailuja puutarhasta ja koiralenkiltä
On ollut rentouttavaa kierrellä koiran kanssa ihmettelemässä rannalla ja lähiympäristössä uusiavanhoja reittejä. Tässä on tiettyä uutuudenviehätystä edelleen ilmassa, sen verran kauan olimme Espanjassa.

Pari ihanaa kesäpäivää tässä sai luonnon oikein puhkeamaan kukkaan, mielenkiintoinen ilmiö Suomessa. Yhdessä päivässä tulee lehdet puihin ja kukatkin saavat uutta puhtia.

Leudosta talvesta(ko) johtuen näyttäisi tulevan aika hyvä kukkakesä puutarhassakin. Tosin myös kotiloita näyttäisi olevan aika hurjasti jo nyt, oi ei...

Innolla suunnittelen taas puutarhaa eteenpäin, tällä hetkellä olen tekemässä pihakivetyksestä jäljelle jääneistä kivistä polkuja kukkapenkkeihin, ja muuta mukavaa.

Tänään saamme ehkä ensimmäistä kertaa vegaanivieraan lounaalle, kivaa. Päätin tarjota tofua kookoscurryssä, se on ollut tosi pidetty resepti meillä jo pitkään. Jälkkäriksi tein raakakakun, ja se olikin ihan uusi kokeilu meikäläiselle eikä leipominen sujunut ihan ilman kommelluksia...mutta toivottavasti lopputulos on herkullista, kerron ensi kerralla miten kävi!

Jeps, hauskaa sunnuntain jatkoa!

#Kukkailottelua


13 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kyllä luonto on nyt kauneimmillaan♥

Tellu Tom kirjoitti...

Ihania kukkakuvia.
Aurinkoista päivää sinulle.

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Tosi kauniita kuvia olet ottanut. Kiva on katsella niitä.

Jael kirjoitti...

Ihanaa seurata luonnon heräämistä,ja niin kaunista:) Curry tofulla on mun vakkarijuttuja,teen sitä etenkin kun on viileämpää ,tofu on mun "liha" muutenkin. Raakakakkuja tein paljon blogin alkuaikoina ,noin 9 v. sitten,jolloin niitä vähän ihmeteltiin;mutta en ole aikoihin tehnyt nyt sellaista. Mukavaa alkavaa viikkoa:=)

Harakka kirjoitti...

Nyt luono vasta kunnolla alkaa herätä,kun on ollut lämmintä muutamia päiviä.
Ja ootte te siellä ahkeroineet pihakivetystä tehdenja hienoa jälkeä syntyikin!
Kiva, kun ootte taas täällä suomessa vaihteeksi!

Satu /Talossano23 kirjoitti...

Viime viikko on ollut selliats haipakkaa, ettei oikein ole luontoon ehtinyt. Puutarha on vienyt kaiken liikenevän ajan ja liljatkin ym. lähti hyvin kasvuun - kiitos niistä <3

Olen tehnyt yhden raakakakun ja se oli myös viimeinen, ei ole minun juttu, ei teko, eikä oikein makukaan...

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Matkatar kirjoitti...

Hannele Ruusukummusta: No niimpä, aivan ihanaa!

Tellu Tom: Kiitos ja samaa sinulle!

Tuijankortteilua: Kiitos :D

Jael: Kiitos, sinun blogista varmaan saisikin hyviä raakakakkuvinkkejä. Muuten, en ollut ennen käyttänyt kokonaisia taateleita leivonnassa, oli vähän yllätys ne kivet!

Harakka: No niimpä alkaa ja vauhdilla on on luonto herännytkin! Kiitos, ihan mielellämme ollaan Suomessa -tosiaan vaihteeksi. Vaihtelu virkistää.

Satu/talossano23: Voi kiva kuulla että liljat jo lähtivät kasvuun!

Taina K kirjoitti...

Täällä on ollu sellaista kiirettä, että vasta nyt ennätän blogikierrokselle kommentoimaan!
Ihanat kukkijat todellakin.<3 Miten ihmeellistä on tämä aika, kun yht´äkkiä kesä tulee niin huminalla. Haluaisin aina tässä kohtaa hieman jarruttaa, vaan kun ei voi!
Ainakin osa liljoista näyttää selvinneen siirrosta mainiosti. Kiitos!<3

Rva Kepponen kirjoitti...

Ihania luontokuvia!
Minä olin viikon reissussa ja tänään piti heti päästä ulos ihailemaan, kuinka kesä oli tullut viikossa. Kun lähdin, niin koivut eivät edes vielä vihertäneet ja nyt on jo melkein täysi lehti.

ma-te kirjoitti...

Upeita kuvia kaikki tyynni ♫

Matkatar kirjoitti...

Taina K: Joo kevät on ihanaa aikaa, voisi kestää tämä vaihe todella hieman pidempään! Hyvä jos osa liljoista edes selvisi! :D

Rva Kepponen: Kiitos! Juu Suomen kesä on tosi jännä!

ma-te: Kiitos!

Harakka kirjoitti...

Vieläkö sulla muuten on tuo mustaa-valkoista blogi toiminnassa,vai enkö vain löydä uusia juttuja?

Matkatar kirjoitti...

Harakka: Äh, ei ole ollut nyt muutamaan kuukauteen Mustaa ja Valkoista aihetta, anteeksi vain! Kyllä minä sitä tässä yritän taas jossain vaiheessa herätellä jahka kuvausinnostus lisääntyy! Sille ei ole omaa blogia vaan sinne pääsee tuolta yläpalkin Mustaa ja valkoista -sivun kautta! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...