keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Keväisessä Suomessa


Suomessa taas...olimme kotona Keltaisella tuvalla eilen aamuyöstä. Lento meni ihan kivasti ja nopeasti, sain aika hyvin nukuttua ainakin pätkissä. Saimme kyydin kentältä kotiin joten ei tarvinnut jäädä odottelemaan julkisia kulkuneuvoja kentälle -ne kun eivät vapun vuoksi kunnolla kulkeneet.

Neljän-viiden tunnin aamunokosten jälkeen heräsimme auringonpaisteeseen. Ilma oli mitä loistavin kevätsää ja lähdin tapaamaan tyttöjä vappumarkkinoille. Oli tosi kivaa nähdä pitkästä aikaa, kiertelimme torilla jonkin aikaa ja menimme sitten porukalla Erikalle, joka asuu ihan keskustassa.


Erikalla oli tarjottavana edellisillan vappubileiden jäljiltä jääneitä herkkuja. Maltillisesti maistelimme niitä, ja minä huomasin ettei oikein edes maistunut...alkoi taas huonosti nukuttu yökin viedä taas voimia.

Noora ja tuulihatun jämät
Sirikin oli niin iloinen nähdessään taas Luis -chihukaverin. Ne peuhasivat aikansa kunnes molempia alkoi väsyttää. Luisilla on myös kissaveli Elmeri, jonka lempparipuuhaa on Luisin peseminen. 


Puutarhassa oli tapahtunut vaikka mitä. Paljon löytyy jo uusia alkuja joka puolelta, mutta huomaa että aurinko ei kovin paljoa ole paistanut sillä taimet olivat aika vaaleita vielä. Iloisia yllätyksiä löytyi myös...mm. pari vuotta sitten istuttamani tulppaanintaimet näyttävät itävän vasta nyt, samoin muualle jakamani päivänliljan taimet. Luulin että rusakot olivat ne syöneet!


Tosi ikävä yllätys puutarhassa oli se, että David oli tyttöystävineen kaatunut talven aikana. Kauniisti vuorenkilpien päälle. Saa nähdä saako niitä enää korjattua, niisk.Varjoliljojakin alkaa jo puskea maasta...
 Ihanaa miten pakastimesta löytyy paljon mustikoita, vadelmia ja mansikoita, joita sinne viime vuonna pakastelin. Omista marjoista smoothiet ja puurot maistuvat vaan parhailta!

Hassua taas on se miten talven aikana on aika paljon unohtunut mitä mistäkin löytyy. Onko meillä kaurahiutaleita, ja jos niin missä? Ovatko ne enää edes tuoreita? 

Paljon saa vanhentunutta ruokatavaraa heittää pois ja kaappeja muutenkin järjestellä. Juuri tein saman Barcelonassa keittiön kaapeissa ennen lähtöä, joten tuntuu että täälläkin voisi olla tavarat paremmin järjestyksessä.


Tytöt ovat onneksi pitäneet huonekasveistakin huolta talven aikana


Siri on ollut iloinen mutta aika hämmentynyt olostamme täällä. Kaikki paikat olivat sillä tuoreessa muistissa mutta jotenkin se ei ole vielä tainnut ihan hahmottaa paikkaansa ja asemaansa täällä. Se vahtii ja kyttää koko ajan naapureita ja ohikulkevia ihmisiä ja intoutuu sitten kunnolla räyhäämään kun näkee jonkun. Ruokakaan ei oikein maistu.

Siri muistaa että puutarha oli jotenkin jännä paikka ja kuuntelee ihmeissään erilaisia ääniä ja haistelee outoja hajuja. Jos se Barcelonassa säikähti skeittarin ääntä kadulla, omassa puutarhassa se saattaa säikähtää yht`äkkiä laulavaa kovaäänistä lintua hiljaisuuden keskellä. Höppänä.

Kiva olla siis taas täällä, edessä on kesä monenlaisine puuhineen. Suunnitelmia on monenlaisia, mutta niistä sitten myöhemmin, ensin pitää palautua kunnolla lennosta, hoitaa asioita, täytellä jääkaappia ja tapailla taas ystäviä ja sukulaisia pitkästä aikaa. 

Kuten joku kommentoija taisi jossain vaiheessa sanoa, saamme toisen kevään, mikäs sen ihanampaa!
17 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Onneksi tuo outo tunne häviää kaikilta teiltä pikkuhiljaa kun pääsette taas arkeen kiinni. Hyvät säät teillä on ainakin ollut palata!

Satu kirjoitti...

Kiva kun palasitte.Kun olette kotiutuneet niin kahvitellaan :)
Ja meillä on se pyörä+kamera-retki tekemättä edelleen ;)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Tervetuloa ja kiitos. Toitte kuin toittekin auringon mukananne.

Pepsi ja Max kirjoitti...

Tulihan se kevät tännekin teidän mukana! Aivan ihana kuva tuo Luis+Elmeri!

RaijaAnnikki kirjoitti...

Terve tuloa kotisuomeen.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Te toitte varmasti tämän kauniin sään tullessanne..:)
Voi David..:(( Miten hän nyt noin? Toivotaan, että saatte korjattua!

Matkatar kirjoitti...

Menninkäinen: Kiitos kiitos! Juu kyllähän tänne taas hissukseen sopeutuu :D

Satu/Talossano23: Ilman muuta kahvitellaan ja suunnitellaan minne mennään kuvailemaan :D Niin ja sinäkin saat niitä varjoliljojen taimia jos haluat!

Paluumuuttajar: Kiitti hihi :D

Pepsi ja Max: No siltäpä vaikuttaa hihi :) Juu sain napattua hyvällä hetkellä Luisista ja Elmeristä kuvan, Luis vaan ei enää kuulemma nykyään niin piittaa velipojan suukottelusta ;D

RaijaAnnikki: Kiitos kiitos :D

Hannele Ruusukummusta: Hih! Juu täytyy tutkia vahinkoja lähemmin ja miettiä millä sen saisi korjattua. Tulipa mieleen että saattaapa asialla olla näillä nurkilla liikkuvat varkaatkin, ihan kuin toiseen patsaista olisi lätkäisty jollain kunnolla...

Menolippu Maalle kirjoitti...

Miten hoidatte talon ylläpidon poissaollessanne? Kiinnostaa siis siksi, että itsekin haaveilen viettäväni pidempiä aikoja välillä ulkomailla, mutta huolettaa talon puolesta, eihän sitä voi kylmillekään jättää. Joku säännöllinen talkkari olisi kätevä :)

Noora kirjoitti...

😬😂 meitsi näyttää kunnon läskiltä 😱

Jael kirjoitti...

Taisitte tulla juuri kun takatalven lumet olivat sulaneet,ja säät vaihtuneet. Hienosti näkyy jo kasvua ,pian kaikki kukoistaa ,joten toivottavasti saatte paljon aurinkoa.Voi Davidia ja tyttöystävää,menivätkö ne rikki`
Siri varmaankin on hämmentynyt kun ei ole ihan tuttuja tuoksuja ,tai ainakaan heti tuttuja tuoksuja;D Ihana tuo kuva hauvelista ja kisusta:) Mukavaa loppuviikkoa :)

T // Tasapainoilua kirjoitti...

Kauniit kevätkuvat!

Matkatar kirjoitti...

Menolippu Maalle: Meillä tyttäret käyvät viikottain luomassa lumet ja hoitamassa muut asiat. Maksetaan pikku summa heille siitä ja kaikki ovat tyytyväisiä :)

Noora: No höpöhöpö! Tottakai posket pullottaa kun tuulihattu on suussa :D

Jael: Juu tosi hyvään aikaan taas tultiin tänne! David meni vähän rikki mutta onneksi palat ovat tallessa ja mietimme että sen pitäisi pystyä korjaamaan vielä onneksi. Joo Siriä hämmentää vielä kovasti tämä talo ja kaikki. No, eiköhän se taas totu -niinkuin mekin. On tässä taas itelläkin vielä vähän ihmettelemistä.

Tasapainoilua: Kiitos :D

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Tervetuloa Suomeen ja varmasti ihanaa olla taas tyttöjen lähellä <3

SusuPetal kirjoitti...

Kaksi kevättä todellakin! Ja tämä Suomen kevät tuntuu olevan vielä vasta aluillaan.

Voi Siriä! No, onneksi tottuu kyllä tirppojen lauluun.

Tervetuloa Suomeen!

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi David ja morsio parkaa! Aika dramaattinen näky! :D

Unknown kirjoitti...

Voi Daavidia...meillä murentui pieni puutarhatonttu. Ei olisi pitänyt jättää talveksi ulos.

Matkatar kirjoitti...

Tiia K: Kiitos, niin on! :D

SusuPetal: Juu ja ihana kevät onkin. Kiitti :)

Pieni Lintu: Jep ;)

Satu V: Niin...mies liimasi Davidin kasaan ja jesarin avulla palat pysyvät kiinni kunnes liima kuivuu...näyttää aika ressulta :D Opin itsekin -ensi talveksi sisään molemmat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...