maanantai 15. toukokuuta 2017

Pihakivetys vauhdilla pihaan


Ensimmäinen meitä täällä Suomessa odottava "askare" oli pihakivetysten latominen. Entiset Lahden keskustan katukivet ovat nyt talven odottaneet meitä pihassa ja päätimme heti Suomeen kotiuduttuamme alkaa tuumasta toimeen. Miehen työt alkavat painaa päälle joten päätimme heti ottaa tärytinkoneen vuokralle. Nuorisolle ilmoittelimme, että nyt tänne saisi tulla hommiin jos kerkiää, mutta taisi heillä olla omia menoja ym liikaa.

Ekana päivänä saimme tilattua kivituhkaa. Onneksi saimme pohjatyöt hyvälle mallille viime syksynä joten levitimme kivituhkaa pihalle ja mies tärytteli sitä vielä kunnolla pohjaan kiinni.


Jaoimme piha-alueet kolmeen osaan, tämä takapiha, keskellä kulkuväylä ja parkkipaikka. Vaikka viime syksynä tuli piirreltyä jos minkälaisia hienoja ja monimutkaisia pihakivetyskuviointeja, niin loppupelissä päädyimme yksinkertaiseen ja nopeasti ladottavaan malliin.


Latominen kävi näppärästi kun minä hain kärrillä parkkipaikalta lavoilta kiviä ja vein ne miehelle ladottaviksi.


Sirikin oli innoissaan mukana ja nautti kovasti hiekkakasojen päällä vahtimisesta.


Ensimmäisen päivän jälkeen olimme aika puhki, ja ihmeissämme; olimme saaneet ladottua puolet takapihasta, eli 30 neliötä kiviä!


Seuraavana aamuna jatkettiin samaan tahtiin ja saimme loput takapihasta valmiiksi.Kolmantena päivänä päämäärämme oli latoa kivet lipputangolle saakka pihan kulkuväylällä. Alkoi kyllä jo kädet ja selkä olla aika väsyneitä ja molemmat olimme jossain vaiheessa jo saaneet kivistä kipeästi sormille. 


Alkoi piha näyttää kyllä tosi komealta! Nuo patsaat muuten saimme pelastettua liimaamalla, vähän täytyy vielä vaan maalia korjailla kun oli talven aikana rapistunut.


Tavoite saavutettu eli lipputangolle!
Seuraavana päivänä mies menikin töihin ja minäkin pidin huilipäivän pihahommista ja leivoin äitienpäiväkakun. 

Neljäntenä kivipäivänä jatkoimme taas, ja huomasimme että oli tullut tilattua kivituhkaa vähän liikaa. Jouduimme siirtelemään sitä pariin kertaan koska kasat olivat kivetyksen tiellä. Kivikasat alkoivat oikeasti jo vähentyä tosissaan, tuntui kivalta!Äitienpäivän aamuna mies puursi yksikseen kiviä parkkipaikalle kun minä siivosin kotia ja laittelin tytöille syötävää ja puolenpäivään aikaan tytöt tulivatkin kyläilemään. Herkuttelimme ruokosokerilla ja vadelmilla maustetulla juustokakulla ja juttelimme niitä näitä. Ihanaa olla äiti!


Illalla vielä kasasimme viimeiset kivet lavoilta pois ja tänään jatkoimme pihan kivetyksen loppuun saakka ja hieroimme kivituhkaa saumoihin. Sitä hommaa riittääkin vielä joksikin aikaa että kaikki pienetkin raot peittyvät.Viimeinen tärytys koneella auttoi myös hyvin tuhkan painumista saumoihin. Kivetyksen reunoja emme halua lähteä leikkaamaan -liian työlästä hommaa. Sitäpaitsi ne näyttävät ihan nätiltä näinkin! Sen sijaan haemme multaa ja istutamme matalia perennoja tms kivetyksen reunoille. 


Ilmat ovat kyllä olleet tosi hassut, välillä aurinkoa ja välillä lumikuuroja. Vaan hyvin on tämä viileä keli sopinut raskaisiin ulkohommiin, ei voi valittaa. Kuumemmalla ei olisi näin hyvin jaksanutkaan. Nyt voi kyllä sitten ne helteet minun puolestani vaikka alkaakin!

Loput hiekat täytyy vielä putsata kivetyksen päältä ja kärrätä muualle, paikkoja kyllä löytyy.  

Tästä taas alkoi siis tämän kesän projektit, saa nähdä miten pitkälle päästään suunnitelmien toteuttamisessa!


15 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Aikamoinen urakka teillä ollut, mutta kylläpä näyttääkin hyvältä <3

Menninkäinen kirjoitti...

Tuijaa kompaten; huh huh mikä urakka, mutta hieno lopputulos! Toi leikkaamaton reuna on mun mielestä kiva!

Pepsi ja Max kirjoitti...

Kunnon kuntosaliteenit; mutta on sitä nyt varmasti hienoa kävellä!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Huhhuh. Kyllä nyt kelpaa. Todella siisti tuli. Meidänkin pihalle saisi vastaavan projektin järjestää, mutta luulen, että ihan lähivuosina ei tule tapahtumaan. Saisi sen naapurin kissankin ehkä etsimään vessansa muualta, kun ei olisi tuota hiekkaa houkuttimena.

Matkatar kirjoitti...

Tuija: Kiitos!

Menninkäinen: Juu oli siinä aika urakka mutta sisulla vedettiin loppuun asti, huomasimme että kyllä me jaksetaan.

Pepsi ja Max: Juu kävi se treenistä kun yksi kivi painaa jo 7kg! Ei tarvinnut käydä salilla tuon viikon aikana.

Paluumuuttatar: Kiitos! Juu ei tätä ihan hetken mielijohteesta tehdä, vaikka emme mekään alunperin tätä suunnitelleet tekevämme. Kun niitä kiviä sai edullisesti niin siitä se ajatus lähti.

Tillariina kirjoitti...

Hurjasti olette tehneet hommia! Hieno tuli!

Satu kirjoitti...

Näyttää todella hienolta ja siistiltä.
Oisit vain pirauttanut, olisin ehkä ehtinyt apuun, tosin puursin ton oman terassin kimpussa :)

Todellakin helteet ja kesä saa jo alkaa!

Matkatar kirjoitti...

Tillariina: Kiitos!

Satu/Talossano23: Kiitos, ihana sinä! Kyllä kävi mielessäkin että kyselen sinua kun olet niin täynnä tarmoa mutten sitten loppupelissä kehdannut kun käyt töissäkin ja äitienpäiväpuuhat oli tulossa...

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Oi, olette olleet ahkeria! Ihana siitä kyllä tuleekin ja tuo patsas on hieno!

Cheri kirjoitti...

Olettepas te olleet ahkeria. Pelkästä katsomisesta alkoi paikkoja särkeä :) Hieno urakka.

Annukka kirjoitti...

No oho. Olittepas ripeitä!

Mun tuli tästä kivetyshommasta mieleen kaveripariskunnan vastaava projekti. Mies oli latonut jo aikamoisen alan kiviä paikoilleen, kun vaimo lähti käymään ruokakaupassa, ja mies jatkoi hommia. Kävi kuitenkin niin, että miehen selkään iski noidannuoli ja liike pysähtyi. Oli kuitenkin saanut jotenkin raahauduttua / ryömittyä tuulikaappiin asti aikomuksenaan soittaa vaimolleen, kun vaimo tuliki kauapsta ja miehen nähtyään tokaisi, että "Jaahas, heti kun selkänsä kääntää, niin täällä huilataan" :D. No, totuus valkeni kyllä aika äkkiä ja ei muuta kuin kampeamaan ukkeli autoon ja sairaalaan piikille.

Tykkään noista teidän kivistä. Ja selkeydestä. Tulee hienoa jälkeä.

Matkatar kirjoitti...

Hannele Ruusukummusta: Kiitos kiitos :)

Cheri: Hih, kiitos :)

Annukka: Juu täytyi vähän pitää kiirettä kun se tärykone oli vuokralla viikon ja miehellä alkoi taas työt, joten aika oli kortilla. Olipas ikävää jos kaverisi miehen selkään iski noidannuoli -meillä oli tuuria kun ei kummallekaan tullut sitä kääk!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Wau hienon näköinen tuli ja olette olleet heti ahkerina kun tulitte Suomeen. <3 Ehkä muuten kivakin tehdä nuo hommat, kun ei olen niin kovin kuuma. Nyt saa sitten tulla aurinko. :)

aimarii kirjoitti...

Ahkera on pitänyt olla. Palkitsevaa, että lopputulos on kaunis.

Matkatar kirjoitti...

Tiia K: Kiiitos!

aimarii: Kiitti, kyllä mekin tykkäämme lopputuloksesta, paljon helpompi kuin hiekkapiha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...