maanantai 12. kesäkuuta 2017

Äiti-tytärmatka Tallinnaan ja yllätysarvonta!Koska meillä oli NIIN kiva äiti-tytär-matka viime vuonna Tukholmaan, päätimme tänäkin vuonna sellaisen järjestää. Tällä kertaa suuntaamme Tallinnaan, jonne edellisestä visiitistä onkin kulunut jo viisi vuotta. Tuolloin olin miehen kanssa reissussa ja olimme risteilyllä "vahteina" nuorisojoukolle...!


Olemme ensin yhden yön laivalla nauttien buffet-pöydän antimista (jee) ja seuraavana päivänä suunnistamme Tallinnaan, jossa yövymme vanhassa kaupunginosassa pikku hotellissa.

Pikku matkamme on eräänlainen palkintomatka meille tytöille hyvin suoritetusta kolmen kuukauden dieetistä ja treeniohjelmasta. Ajattelimme, että olemme niin ansainneet tämän!

Halusimme pysäyttää joulun jälkeisen herkutteluputken kerralla ja löysimme netistä Fitverstaan kunto-ohjelman, jossa oli annetut ruokaohjeet ja treenit. Ihan tarkkaan kukaan meistä ei noita seurannut, mutta aika hyvin kuitenkin. Päätimme jo alussa, että jos tulee jotain yllättävää eteen -kuten kaverit pyytävät ulos syömään tms, emme halua nipottaa vaan ottaa rennosti.Kuitenkin, oma tavoitteeni tuolle kolmelle kuukaudelle oli herkkujen radikaali vähentäminen, ja  jälleen treenaamisesta innostuminen. Viime talvenahan meillä kävi aika reilusti vieraita Barcelonassa joten tuli ihan liikaa herkuteltua, maisteltua viinejä jne...joten kyllähän se sitten vaa`assa alkoi näkyä...

Treenaaminen taas oli jäänyt tosi satunnaiseksi. Minullahan oli vielä viime syksynä outoa väsymystä, joka uuvutti niin että mikään ylimääräinen liikunta ei tuntunut hyvältä. Söin jopa rautakuurinkin ja lisäilin c-vitamiinia yms, mutta lopulta vain päätin että nyt on pakko alkaa taas treenaamaan vaikka kuinka väsyttäisi.

On tässä kunto onneksi jo noussut ja Suomessa ilmottauduin myös heti kuntosalille taas tauon jälkeen. Välillä niitä uupumus-päiviä on edelleen, mutta olen kyllä ollut pirteämpi. Varmasti vaikuttaa myös ruokavalio, sillä nykyään yritän pitää ateriavälit lyhyinä. Minulle sopivin on 3 tuntia, muuten verensokeri laskee liikaa ja alkaa väsyttää. Tärkeää on myös huolehtia riittävästä proteiinin ja kasvisten saannista. Ja yöunesta tottakai!


Mitä voisit suositella meille Tallinnassa? Ostospaikkoja/gallerioita/must visit -nähtävyyksiä -kaikenlaisia ideoita otetaan vastaan! Kommentoneiden kesken arvon jonkin kivan Tallinnatuliaisen matkan jälkeen! (Tietenkin arvontaan pääsee pelkällä kommentillakin jos et vaikka ole käynyt Tallinnassa. Kerro silloin vaikka mitä juttuja itse tykkäät kaupunkimatkoilla käydä katsomassa)

Pst. Arvonta on siis jonkin somekanavan kautta kirjautuneille seuraajille tai muille vakkarilukijoille, muistathan jättää yhteystietosi!

Pst2: Arvonta on päättynyt! Ilmoitan voittajan pian!

Tallinn, here we come!


29 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Mukana arvonnassa <3 Väärä vuodenaika mutta Tallinnan joulutori on ihana!

Pepsi ja Max kirjoitti...

Nurri kissakahvila 😺 Vaatekaupoista kiva ja edullinen Adele on yksi suosikkini.

Tiina V. kirjoitti...

Me kävimme pari vuotta sitten päivämatkalla Tallinnassa.
Kävimme syömässä Kochi Aidad-ravintolassa, joka löytyy osoitteesta Lootsi 10.
Suosittelemme sitä teille :) Pääseekö tällä mukaan arvontaan?
Oikein mukavaa reissua :D

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Oih...on kyllä aikaa, kun ollaan Tallinassa käyty, enkä oikein osaa mitään suositella....no vanha kaupunki tietysti, mutta siellähän jo yövyttekin.
Pääsenkö mukaan arvontaan...jooko...:)

Henna73 kirjoitti...

Mulle Tallinna on vielä vieras paikka, mutta mukaan arvontaan, jos huolitaan :)

unelmiaonnesta(at)gmail.com

Marja-Liisa kirjoitti...

Mukana arvonnassa. Vanhassa kaupungissa on kerran käyty aivan ihanassa ravintolassa, jonka nimi ja paikkakin jo unohtunut... Mutta siis siellä voi ruokailun lomassa seurata elävää teatteria; miekkaillen kilvoittelua neidosta. postin.tuomaa@gmail.com

Teija Hämäläinen kirjoitti...

Tallinnassa ollaan useamman kerran käyty bussilla ja jääty aina vanhaan kaupunkiin, jossa on monia kivoja pieni kahviloita ja ruokapaikkoja.
Bloggerlukijana mukana.

Menninkäinen kirjoitti...

Herkkupeppu suosittelee shoppailun lomaan herkkuhetkeä Kompressorin lettujen ääressä. Eikös tämä sovi ihan hyvin niihin dieettinne poikkeushetkiin? ;)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Vanha kaupunki on vaan niin kaunis. Ja parasta on tietenkin kahvilla käyminen ja syöminen:D, nyt kun se teille on sallittua taas?

Aila kirjoitti...

Tallinnassa on pieniä antiikkiliikkeitä ja kirpputoreja. Niistä löytyy monia mielenkiintoisia pikkuesineitä joita ei suomesta löydy.
Ruokapaikat kannattaa katsastaa siten miten paljon siellä on väkeä. Jos ei näy paljoakaan kansaa, on paikka liian kallis tai ruoka kehnoa.
Mukana arvonnassa.
karhuoja@gmail.com

Huopalintu kirjoitti...

En ole käynyt Tallinnassa mutta haluaisin joskus käydä siellä kukkatoreilla.

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Kiitos kivoista kuvista Tallinasta. Olen käynyt muutaman kerran, mutta vain hetken oli aikaa olla siellä.
Mieleni tekis mennä vaikka 3. yöksi, sais katsella rauhassa.

Beate56 kirjoitti...

Olen nähnyt Tallinnasta vain sataman, kun olemme jatkaneet siitä mm. Pärnuun ja Saarenmaalle. Vanha kaupunki on varmaan näkemisen arvoinen, kun yleensä vanhat rakennukset viehättävät kaupungeissa. Oikein rattoisaa Tallinnan reissua sinulle :). nina40fi@gmail.com

Sanna P kirjoitti...

Vanha kaupunki on aina ihastuttava. kaljukeiju@gmail.com

Hippo hiiri kirjoitti...

Blogger-lukijana mukaan arvontaan, vanhassa kaupungissa pörräämistä suosittelen minäkin. :)

hippohiiri at gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Karnaluksissa kannattaa ehdottomasti käydä, ihana käsityökauppa! emilia_ho@hotmail.com

Päivi kirjoitti...

Mukana arvonnassa. Käymisen arvoinen paikka on kenkäkauppa Vivian Vau. Saattaa iskeä ostoshysteria :)
seppa.paivi63@gmail.com

Annukka kirjoitti...

Kuulostaa kivalta!

Valitettavasti olen itse huono antamaan vinkkejä Tallinnaan, mutta vinkkaan yhdestä, joka osaa.
Jos ei ole ennestään tuttu, niin Iloisen kulkurin blogi löytyy täältä
http://iloinenkulkuri.blogspot.fi/

Iloista reissua ja tsemppiä treeniin! Mulla on joku aikaansaamattomuuskausi meneillään, eikä sali vois vähempää kiinnostaa, vaikka ihan hyvin tiedän, että olis hyväksi. Aina ei vaan jaksa.

Marianna Gripenberg kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Marianna Gripenberg kirjoitti...

Tuossa linkki josta löytyy vaihtoehtoja:
https://www.visitestonia.com/fi/nae-ja-koe/historia-ja-kulttuuri/museot-ja-galleriat?site_preference=normal&gclid=Cj0KEQjwmv7JBRDXkMWW4_Tf8ZoBEiQA11B2fm-B77TA9LYFDMG0LFZmiTBKP83Ab6EFuslbADttyW0aAjb18P8HAQ
Kerran mun entinen yhteiskuntaopin opettaja suositteli kidutus museosta, se voisi olla kyllä ihan mielenkiintoinen paikka ja se sopisi tuohon teidän kuntoilu ja dieetti teemaan. Linkki jonkun visiitistä sinne:http://neulatyynysota.fi/?p=791

Nanna kirjoitti...

Vinkkejä Tallinnaan en voi antaa, kun en ole ikinä käynyt siellä :)
nannaliini10@gmail.com

Sofia Nieminen kirjoitti...

Vanha kaupunki hurmaa sen kauneudellaan joka kerta. Pienet putiikit ja ravintolat ovat hurmaavia. :)
Blogger lukija :) ssofia.o@hotmail.com

Elise H. kirjoitti...

Mukana arvonnassa, seuraan Bloggerin kautta.
Valitettavasti en osaa antaa vinkkejä Tallinnaan, sillä en ole itse käynyt siellä. Tästä länsirannikolta olemme suunnanneet pikku lomille aina Ruotsin puolelle. Pitäisi kyllä Tallinnakin käydä joskus katsastamassa :)

klaara kirjoitti...

Vanha kaupunki täytyy koluta nurkkia myöten. Kaunista katseltavaa ja ostettavaakin varmasti löytyy. Mukavaa matkaa! Olen itsekin lähdössä 19.6. sinne pariksi päiväksi.

klaara49(at)luukku.com

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan aurinkoisena kesäpäivän pelkkä Tallinnassa kiertely kävellen eri puolilla kaupunkia on vaan ihanaa.Seurata ihmisiä,pysähtyä vastaantuleviin kauppoihin,joissa ei ole koskaan käynyt.
Ei sen kummempaa tarvitse tehdä=)
koti44@luukku.com

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minäkin kävin tyttäreni kanssa Tallinnassa viimekeväänä. Lähellä satamaa on ostari, josta voi ostaa ihania shakrakiviä. Toimme siis mukanamme pelkän kivilastin ja varmasti oli kevyempi kuin ne kaljakollit :D

Siinatar kirjoitti...

Itse pidän kaikkein eniten vanhasta kaupungista. Mukaan kivaan arvontaan!
siinatar@gmail.com

Matkatar kirjoitti...

Kiitos kaikille ihanista vinkeistä! Arvonta on nyt päättynyt!

Suza kirjoitti...

Fantastic Pictures.i like the wonderful Flowers. The visit of the City wäre so wonderful. I Think it was a wonderful Trip. Wish you a Happy weekend...
Susa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...