perjantai 30. kesäkuuta 2017

Akileija -puutarhan kuninkaallinen


Akileija on aika jännä kasvi. Kun se alkaa kasvaa, sitä ihmettelee että mikähän tuokin taas olikaan. Ja kun nuput lopulta aukeavat, kukka näyttää yllättävän vaatimattomalta, jopa rumalta.


Vaan juku kun menee tutkimaan sitä lähempää, se näyttääkin upean majesteetilliselta! Nimikin on jotenkin kuninkaallinen vai mitä? Loittorenkaan avulla pääsin tarpeeksi lähelle ihastelemaan tätä mielenkiintoista kasvia.


Luin että näitä vanhoja perennoja voisi lisätäkin siemenistä, mutta vaikutti aika monimutkaiselta puuhalta, katsotaan nyt! Oletko sinä onnistunut lisäämään näitä?
9 kommenttia:

riitta k kirjoitti...

Aivan ihanat kuvat, etenkin tuo keskimmäinen <3 Mun kamera ei taivu aikileijojen kuvaukseen...

Marru kirjoitti...

Kauniit kuvat! Meillä akileijat lisääntyvät ihan itsestään ja hurjasti lisääntyvätkin :)

Katja kirjoitti...

Akileijoja on helppo lisätä siemenestä, tekevät sitä hanakasti itsekin. Siemenet pitää kylvää syksyllä sillä ne vaativat kylmäkäsittelyn. Risteytyvät keskenään joten siementaimet voivat olla eri väriä kuin emotaimi.

Pepsi ja Max kirjoitti...

Akileijat on minun puutarhan lemppareita. Kukintojen "koteloiduttua" annetaan sen kuivaa paikallaan ja sitten siemenet talteen; hyvin lähtee siemenestä uudet!

Taina K kirjoitti...

Wau, mitä kuvia!<3 Halusin akileijoja kukkapenkkiin, ja ostin niitä yhdeltä naiselta pistokkaina hänen puutarhastaan. Ne ovat kovia lisääntymään, ja kulkuväylöiltä nypin niitä poiskin, eli täältä saat, jos haluat lisää!<3 Saamistani varjoliljoista osa näyttäisi jopa kukkivan tänä vuonna, vaikka ilmeisesti niitä olisi parempi siirtää syksyllä. Kiitos vielä!<3
Tuollaista täydellisen valkoista akileijaa mulla ei muuten ole. Nehän ovat kovia muuntautumaan ja risteytymään...:)

Huopalintu kirjoitti...

Akileijat ovat viehättäviä ja niiden hamstraamiseen jää helposti koukkuun kun niitä on niin monenlaisia.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Aivan ihanat kuvat kauniista akileijasta♥

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kaunokainen. Perennat on minulle vielä ylipäänsä aika vieras alue. EIkä aika tunnu riittävän puutarhasuunnitteluun tai sen hoitamiseen yhtään tämän enempää. Mutta ehkä vielä joskus, kun nämä ruuhkavuodet loppuvat? Vai loppuvatkohan koskaan?

Matkatar kirjoitti...

riitta k: Kiitos!

Marru: Kiitos! Kiva kuulla ettei se lisääntyminen olisikaan niin vaikeaa, olisi kiva saada näitä lisää.

Katja: Hienoa! Luinkin kylmäkäsittelystä netistä, -ilmeisesti se riittää kun ovat mullan alla talven? Olisikin jännää jos uusista tulisi erivärisiä.

Pepsi ja Max: Kiitti vinkistä!

Taina: Kiitos! Kiva kuulla, voisihan niitä joskus hakea sieltä lisää ainakin jos en saa näitä lisääntymään. Ja mahtavaa jos ne varjoliljat saattavat jopa jo kukkia!

Huopalintu: Ahaa, täytyypä varautua...

Hannele Ruusukummusta: Kiitos kiitos!

Paluumuuttajatar: Kyllä ne ruuhkavuodet tosiaan helpottavat yllättäenkin kun lapset yksi kerrallaan muuttavat kotoa pois. Meillä on miehen kanssa jo jopa aika leppoisaa ajoittain, vaikka onkin aika paljon menoja ja ohjelmaa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...