torstai 29. kesäkuuta 2017

Testipostaus Google+:n takia


Onko muilla ollut ongelmia Google+:n kanssa? Perustin tämän Blogger -blogini aikoinaan henkilökohtaisella Googlen sähköpostillani. Myöhemmin loin blogille oman sähköpostiosoitteen, koska halusin tavallaan säilyttää yksityiset ja blogin postit erikseen. Enkä löytänyt mistään neuvoja miten vaihtaa sähköpostiosoitetta Bloggerissa, tai se vaikutti niin suurelta operaatiolta että pelkäsin kadottavani sählätessäni koko blogin taivaan tuuliin, niinkuin luin jollekin käyneen.



Sitten tuli Google+, ikäänkuin vahingossa. En edes ymmärrä miten siihenkin tuli mentyä mukaan, niinkuin ei facebookit ja instagramit ym riitä! Jotenkin se tuli gmailin kanssa itekseen eikä siitä enää päässytkään eroon. Kuitenkin ongelmana on, että olen joutunut kirjautumaan kahden eri gmail -tilin välillä, koska jos haluan julkaista postauksiani blogin google+ -profiilissa, en pääse sinne jos olen kirjautuneena blogiin henkilökohtaisella sähköpostillani. Sekavaa, tiedän.

Tyylikäs tyttäreni

Taisin keksiä ratkaisun ongelmaan, tai sitä tässä nyt testailen. Annoin blogilleni toiset käyttöoikeudet, eli toisella sähköpostillani on nyt myös oikeus kirjoittaa blogiini. Tältä sählingiltä olisi vältytty kun alun alkaenkin olisin keksinyt luoda blogille oman sähköpostiosoitteen enkä käyttänyt henkilökohtaista meiliäni siihen. Kuitenkaan en ainakaan vielä ole halunnut omalla nimellä bloggailla -toisaalta kaikki tutut taitaa jo muutenkin tietää tästä, heh!




Huomasivatko muut bloggarit että jossain vaiheessa google+ :n takia myös bloggerin profiili muuttui? Minulla sen näki siinä että jos halusin liittyä jonkin uuden blogin lukijalistalle, entisen kuvakkeeni tilalle tuli henkilökohtaisen sähköpostiosoitteeni google+ -profiili. Siinä siis lukee Sari eikä Matkatar. Nykyään ei näe enää profiilia klikkaamalla linkkiä blogiinkaan. Itse asiassa tämä on niin hämmentävää etten varmaan edes tajua koko hommaa kokonaan. Nyt kuitenkin kirjoitan tämän kirjautuneena kakkosmeilillä, katsotaan meneekö postaus automaattisesti blogin omaan google+: ssaan. (Mieluiten hankkiutuisin mokomasta eroon mutta eipä google enää taida päästää..)

Kyllä tämän blogin kanssa on aikaa tässä vuosien varrella mennyt, myös kaikenlaiseen säätämiseen. Mikä on sinulle blogin kanssa aiheuttanut eniten päänvaivaa ja mistä löysit ratkaisun ongelmaan? Onko sinulla Google+ käytössä ja mitä pidät siitä?

Viikonloppuja!


8 kommenttia:

Pepsi ja Max kirjoitti...

Minulla oli myös aluksi samoin s.postien kanssa. Alkuvuodesta tein rinnakkaiskäyttäjyyden blogin s.postille ja muutin sen pääkäyttäjyydeksi. Eli nyt kaikki toimii blogin s.postin kautta loistavasti. Google+ on, mutta en sitä käytä milloinkaan eikä sinne mene mitään (turha juttu, muttei saa pois)

Menninkäinen kirjoitti...

Mä oon taas niiiiiin pihalla... Mikä ihmeen Google + ??

Mulla on gmail-osoite, joka tuli, kun aloin bloggailla ja liityin bloggeriin. Sillä kirjaudun bloggeriin ja kirjoitan omat jutut ja luen muiden jutut.

Pepi kirjoitti...

Google+ taitaa tulla vähön kuin manulle illallinen ja ainä välillä hämmästyy kun jotain siihen liittyvää tulee esiin....olisko joku silloin lisännyt omaan "johonkin" tjn, en ole moiseen edes perehtynyt. Olkoon siellä jossain niin kauan kun ei mua häiritse 😄

Jännä muuten, että nyt pääsen kommentoimaan, välillä tuo kommentointiloota ei näy mulla lainkaan!

Matkatar kirjoitti...

Pepsi ja Max: Hienoa että sait toimimaan! Saattaa olla että minäkin muutan blogi-itseni jossain vaiheessa pääkäyttäjäksi blogille. On tämä hullua! :D

Menninkäinen: Juu Google+ on taas joku jakelukanava, mutta en tiedä onko siitä tullut edes suosittua. Se siinä on ärsyttävintä että google vähän niinkuin pakottaa gmail-käyttäjät siihen :/

Pepi: Juu en minäkään sitä nyt enää lähde yrittämään poistelemaan, olkoon siellä ja jatkossa taidan tosiaan julkaista postaukset sieltä blogin sähköpostin kautta, eli Matkattarena niinkuin pitääkin. Tiedä vaikka sen takia pääsit nyt kommentoimaan!? Minäkin aika usein ihmettelen blogeja kun kommenttilaatikkoa ei löydy mistään! Olisiko tässäkin joku googlen+bloggerin bugi?

Matkatar kirjoitti...

Testikommentti kirjautuneena henk.koht.meilillä: Nyt näkyy eri logo ja klikatessa Matkatar-linkkiä pääsee sivulle josta näkee mitä blogia kirjoitan. Pääsee hakemalla myös henk.koht. google+ -sivulle, jota en tosiaan käytä mihinkään enkä haluaisi edes blogiani sinne linkittää. Tuo norsu-Matkatar vie suoraan nyt blogin google+ -sivulle. Kaipa se sitten on parempi vaikka pidänkin enemmän tuosta selkeästä linjasta missä näkee listattuna omat blogit ja mitä blogeja lukee :/

Varpuslintu kirjoitti...

Otin aikanaan Google+:n kokeeksi käyttöön, kun lähdin Facebookista. Samalla loin myös Blogger-tililleni (Google-tilille, jonka loin vain bloggaamista varten) oman Google+ -profiilin. Käytin palvelua vähän aikaa, mutta kukaan kaverini ei ollut järin aktiivinen siellä, ja koin sen myös vähän tyhmäksi ja ärsyttäväksi. Huomasin mm. että tavallisen Google-tilin päivittämisen Google+:ksi johti siihen, ettei blogiini voinut kommentoida enää millään muulla tavalla kuin Google+ -tilin kautta. Nykyään tätä ongelmaa ei tosin taida enää olla - pystyn nytkin kommentoimaan, vaikka sinullakin on se käytössä. Samaten se häiritsi, ettei Blogger-blogeihin voinut liittyä enää "normaalisti" seuraajaksi.

Niinpä päätin poistaa Google+:n käytöstä molemmilta Google-tileiltäni, mutta se vasta olikin vaikeaa. Pelkäsin jo, että poistan samalla koko tilini ja kadotan blogini, mutta otin varmuuskopiot olennaisuuksista ja rohkenin kokeilla. Meni kauan ennen kuin keksin, miten Google+ poistetaan käytöstä, mutta lopulta se löytyi ja pääsin siitä eroon. Huhhuh, mikä helpotus! :D

Pakko lisätä vielä, että on kyllä joka tapauksessa tosi näppärää antaa oman blogin käyttöoikeudet myös muille sähköpostitileilleen, jottei tarvitse kirjautua ulos jonkin pienen asian säätämistä varten - mutta jos julkaisee blogipostauksen, tulee sen alle näkymään sen tilin käyttäjänimi, jolla olit sisäänkirjautuneena postausta julkaistessasi. (Sikäli jos siis julkaisijan nimen näyttäminen postauksen alatunnisteessa on blogissa ylipäätään käytössä.) Lisäksi useamman tilin liittämien blogin ylläpitäjiin lisää käsittääkseni blogin tallennustilaa. Se siis mahdollistaa saman Blogger-blogin käyttämisen pidempään ilman, että tilin katto tulee vastaan ja vanhoja postauksia (tai ainakin kuvia niistä) pitää alkaa poistella.

viikarivartti.blogspot.fi

Matkatar kirjoitti...

Varpuslintu: Kiitos mielenkiintoisesta kommentista! Saattaa olla että joskus kokeilen tuota google+:n poistoa, jos uskallan. Tuota en tiennytkään että kun käyttöoikeudet on useammalla sähköpostilla, tallennustila kasvaa. Saattaa olla että siksi joistain vanhoista postauksistani on kuvat kadonneet -olisiko katto tullut sitten jossain vaiheessa vastaan? En ole kyllä todellakaan jaksanut niitä enää muokkailla. :D

Pepi kirjoitti...

Saattaispa hyvinnii olla syy...tosin tämän portaalin joku muukin blogi tekee samaa piilotusleikkiä välillä, joten tiedä sitten missä vika.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...