torstai 3. elokuuta 2017

Aimo annos taidetta ja muotoilua


Viikonloppuna kun oli poikkeuksellisesti kesäilma parhaimmillaan, innostuimme lähtemään Padasjoelle Ars Auttoisten kesänäyttelyyn. Kaunis vanha kansakoulu luo näyttelylle omanlaisensa kotoisen ja hauskan fiiliksen. Ihan joka vuosi siellä emme ole päässeet käymään, mutta lähes kuitenkin. On ollut mielenkiintoista seurata miten näyttelyt ovat muuttuneet vuosi vuodelta ja tulleet intiimimmiksi.


Tänä kesänä Paluu pinnalle -näyttely esittelee vain kahden taiteilijan tuotoksia: eli Ars Auttoisen pyörittäjien muotoilija Teemu Salosen sekä kuvataiteilija Komugi Andon töitä. Teemuhan on tuttumme vuosien takaa, minulle Muotoiluinstituutista ja olipa hän kesätöissä miehen rakennusyrityksessäkin. Molemmat kävivät viime keväänä Barcelonassa tutustumassa sikäläiseen taidetarjontaan ja silloin tutustuimme myös sydämelliseen Komugiin.


Teemulta oli näyttelyssä pääasiassa veikeitä valaisimia, joita hän on valmistanut verstaassaan erilaisia materiaaleja yhdistellen. Jokainen on uniikki ja niissä on käytetty kierrätysaarteita, keramiikkaa, puuta, muovia, betonia...mitä milloinkin.Olisiko hauskaa jos yöpöydällä olisi vaikkapa palmulamppu, jonka nimi on "Oispa Teneriffalla"? Entäs sitten tuo oikeanpuoleinen valaisin, jonka pikkuautoilla voi oikeasti ajaa radalla? Pikkuveljillä taisi olla tuollainen autorata lapsina...


Komugi keräilee myös aarteita ja käyttää niitä installaatioissaan. Monet olivat suloisen karkkimaisia pikku maailmoja, täynnä yksityiskohtia.Ihanan herkät keramiikkakorallitMeillähän oli Siri tietysti mukana näyttelyssä ja se kierteli innoissaan nuuhkien huoneesta toiseen. Ehkä siksi, että siellä oli käynyt muitakin koiria näyttelyyn tutustumassa.

Tämän muuttuvan teoksen täytetty kettu oli kyllä aika pelottava Sirin mielestä...


Näytteille oli tuotu myös tulevien töiden materiaaleja:


Viereisessä huoneessa oli pahvilaatikoita -joiden sisältö vaihtelee näyttelyn mukana. Se oli uusien töiden linjasto. Näimme keskeneräisiä töitä, jotka valmistuvat näyttelyn kuluessa. 

Tässäkin oli asiakkaalle tärkeitä esineitä, joista hän oli tilannut valaisimen Teemulta:


Kierreltyämme näyttelyn menimme söpön kahvilan puolelle, joka oli tänä vuonna takapihalla. Kaunis vanha musiikki sopi tunnelmaan. Päätimme maistaa kehuttuja raakakakkuja, emmekä pettyneet.

Pihamaalla käppäili yksi kukko ja monta kanaa. Siri oli kovasti kummissaan kun ne kaakattelivat. Taisi olla ensimmäiset kanat jotka se on nähnyt.


 Lopussa kävimme vielä Teemun verstaalla, jonne pääsi nyt myös kurkkaamaan. Ruudulla pyöri videota miten niitä valaisimia syntyy. 


Saimme puutarhasta mukaan vielä istutettavaksi tyrnin sekä kiinanlaikkuköynnöksen taimia. Hyvin ovat lähteneet juurtumaan, kiitos vain!

Hei vielä ehdit tämän viikon ajan näyttelyyn jos liikut Auttoisissa päin, suosittelen!

Meillä matka jatkui Asikkalan kautta kotiin. Piipahdimme matkalla miehen veljen luona. Hänellä on pihamaa ja tallit täynnä vanhoja autoja, joita hän kunnostelee. Oli mielenkiintoista kuunnella kun hän selitti joka auton historiaa ja mitä on sille tekemässä.
8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mielenkiintoinen näyttely, ja kiva pihamaa kanoineen. Pidin noista koralleista, nättejä:)

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Oli siinä monenmoista taidetta, hauskoja esineitä.
Kahvila oli kaunis etenkin tuolta ulkoa.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Eipä olla nyt siellä suunnilla, mutta kiva kun tuli näyttely nähtyä näinkin:). Hauskaa taidetta, ei voi muuta sanoa.

Matkatar kirjoitti...

Jael: Juu Teemu on kyllä onnistunut vuosien varrella luomaan vanhasta kyläkoulusta kyllä viehättävän näyttelypaikan.

Tuijankortteilua: Jep, tuolla olisi kierrellyt pidempäänkin tutkistelemassa :) Oli kyllä tosi nätti kahvila

Paluumuuttajar: Hih, juu etteköhän te näe sikäläistä taidetta ihan riittämiin. Mukavaa loppulomaa!

Liplatus kirjoitti...

Hauskoja persoonallisia lamppuja.
Tuon palmulampun voisin ottaa pöydälleni. :)

Hyvää viikonloppua!

Matkatar kirjoitti...

Liplatus: Juu lamput olivat aikas hauskoja. Hyvää viikonloppua sinulekin!

Anna / Kätteni jäljillä kirjoitti...

Oi mikä näyttely, oikeita herkkuvärejä ja -juttuja! <3 Tuo palmuvalaisin on niiiin ihana! :D Hienot kuvat olet sieltä ottanut. :)

Matkatar kirjoitti...

Anna/Kätteni Jäljillä: Kiitos! Juu oli ihania ja kekseliäitä yksityiskohtia tuolla näyttelyssä!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...