keskiviikko 23. elokuuta 2017

Kivalla kuvausretkellä Suomenlinnassa


Siitä on jo monta vuotta aikaa kun viimeksi kävin Suomenlinnassa. Yleensäkin sen muutaman kertaa kun sielä on tullut käytyä, en ole ehtinyt koskaan kunnolla tutustua paikkaan. Siksi innostuinkin kun paikallinen fotokerho järjesti sinne valokuvausretken. Ihan kuin minulle suunniteltu päiväretki jee! 

Bussimatkalla Helsinkiin satoi kaatamalla ja ilma oli tasaisen harmaa. Into meinasi laantua, mutta onneksi perille saavuttuamme sade lakkasi ja tilalle tuli varsin kuvauksellinen pilvipouta.

Päätin, etten lähde kuvailemaan Suomenlinnaa turistin silmin historiallisena nähtävyytenä, vaan yritän vain etsiä mitä tahansa kaunista kuvattavaa. Siksi en nyt lähdekään tekstiin lisäilemään mitään paikan historiatietoja tms. (Vaikka joskus olisikin mielenkiintoista tutustua paikan historiaan tarkemmin)


Paikka on täynnä ihania vanhoja kujia, rakennuksia, mukulakivikatuja...ym, juuri sellaisia juttuja, joita yleensäkin tykkään kuvata. Monipuolista tarjontaa oli luvassa joten lähdin intoa puhkuen kameroineni kiertelemään.

Eräs mummo oli sattumalta lukemassa lehteä niin kivassa asennossa kauniin talon edustalla, että sain napattua hänestä herkullisen tilannekuvan heti alkuun:Suomenlinnassahan on aika paljon asukkaita, jotka kuulemani mukaan hieman häiriintyvätkin turisteista ja vierailijoista, joita riittää päivittäin. Ei ihme, nytkin se oli aika täynnä porukkaa ja monella kamerat ja piknikkivarusteet mukana.


Entinen rapistunut puhelinkoppi oli jätetty paikalleen, ja se loi mielestäni hauskan kontrastin ympärillä olevalle kauniille luonnolle ja vanhoille puutaloille.Tässä vaiheessa tuli pieni sadekuuro, mutta onneksi se meni pian ohi.


Suomenlinnan linnoituksilla oli paljon enemmän pimeitä luolia ja ampuma-aukkoja mitä muistinkaan. Niitä oli kiva käydä tutkimassa, mutta niissä oli aika paljon vettä. 


Symmetria kuvissa on aina viehättänyt minua, ja sellaisia kuvia sainkin reissulta runsaasti. Kuten myös ihania vanhoja talokuvia yksityiskohtineen, Suomenlinnassahan sellaisia rakennuksia riittää.


Saarella elelee paljon hanhia (?), joita yritin pariin kertaan kuvata. Ei ollut niin helppoa manuaalitarkenteisella 85millisellä objektiivilla! Tässä onnistunein otos noista hauskoista otuksista:


Mukavan retken jälkeen meillä oli tietysti yhteinen kuvien katselmusilta eilen valokuvauskerhon tiloissa. Vaikka kaikki retkellä mukana olleet eivät päässeetkään mukaan, oli tosi mielenkiintoista nähdä millaisia kuvia muilla oli. Jokainen oli löytänyt omannäköistään kuvattavaa. Ja aina muiden kuvia katsellessa oppii itsekin lisää.

Olen muutenkin tosi iloinen kun tuli kesällä liityttyä paikalliseen valokuvausharrastajien kerhoon. Oli hassun nostalginen olo, taitaa olla nimittäin aika tasan 30 vuotta siitä kun edellisen kerran olin valokuvauskerhossa Helsingissä!  (Kääk olenko jo niin vanha...)

Muuten, siellä ollessani eilen alkoi sataa kaatamalla, ja lähtiessäni satoi vielä, vaikkei niin paljon. Fillaroin tapani mukaan vauhdilla läheiseen alikulkutunneliin, enkä ehtinyt jarruttaa. Siellä oli nimittäin yli puoli metriä vettä! Vauhti kyllä hidastui, mutten sentään kaatunut. Alkoi vaan tosissaan naurattaa ajaa pyörällä vedessä...onneksi koti oli jo lähellä niin pääsin vaihtamaan vaatteet!

Mites siellä, onko Suomenlinna tuttu paikka?10 kommenttia:

Anna / Kätteni jäljillä kirjoitti...

Oi että miten herkullisia kuvia! <3 <3 Nyt tuli minullekin kauhea hinku päästä tuonne! :D Ihania vanhoja juttuja siellä täällä, niin kaunista!

Eeviregina kirjoitti...

Ihania kuvia! Niin tuli mieleen useat käyntini Suomenlinnassa, kun kuvanveistäjä-serkullani oli siellä työtilat. Siellä on ihan oma tunnelmansa ja kuinka rauhallista siellä on syksyllä ja talvella, kun ei ole liikaa turisteja. Ja tiedätkö, tuo kuvassa oleva keltainen kivitalo, jossa on harmaat kaksoisovet, muistuttaa kovasti serkkuni tiloja...Pääsisinpä käymään tuolla!

Satu kirjoitti...

no Suokissa käynnistä on hieman aikaa....silloin kun muksut oli pieniä ja kävimme kiertelemässä ne kolot. Miehen isoisä ja isä on asunut Suokissa. Silloin siellä sai asustella ihan rauhassa...
Ihanat kuvat..ja mieleni tekee kysyä mikä 'kamerakerho' ja pitäiskös liittyä itsekin??? ;)

Jael kirjoitti...

Suomenlinna on ihana retkeilykohde,etenkin jos sen tekee kerran vuodessa. Helsingissä asuessa ,kävin poikani kanssa aina joka kesä siellä retkellä,ja vein aina kaikki ulkomaan vieraatkin sinne. Ja kun olen ollut sen jälkeen Helsingissä,niin aina pakko päästä sinne taas:)Kiva tuollainen valokuvauskerho, tulee varmaan hyviä vinkkejä?

Matkatar kirjoitti...

Anna / Kätteni jäljillä: Kiitos! Juu kandee mennä!

Eeviregina: Kiitos! Minullakin oli nuorena eräs kaveri siellä vankilan keittiössä töissä, silloin siellä tuli käytyä useammin.

Satu / Talossano23: Uskon että ennen oli paljon rauhallisempaa tuolla Suomenlinnassa, nykyään turisteja on ihan joka paikassa. Enemmän nytkin kuuli muita kieliä siellä kuin suomea! :D Tule ihmeessä mukaan, Fotoklubi on kerhon nimi ja osoite löytyy täältä: http://www.fotoklubilahti.com/

Jael: Niin on, mekin veimme sinne kerran saksalaisia vieraitamme mutta harmi silloin alkoi jo tulla pimeää aikaisin joten emme nähneet kuin osan siitä.
Kyllä vain, kerhossa järjestetään kaikenlaisia kivoja tapahtumia, kuvausretkiä ja kursseja. Joka kerta oppii jotain :D

La La Lilja kirjoitti...

Hienoja kuvia, olet löytänyt kiinnostavia kuvauskohteita ja yksityiskohtia! Suomenlinna on kyllä ihana kesäkohde, olisi mielenkiintoista kokea se myös talvella.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Minä olen tainnut käydä Suomenlinnassa vain kerran ja siitä on hyvin hatarat mielikuvat. Olisi kiva joskus lähteä uudelleen. Jos vaikka sitten, kun meillä on se vene. Huomaa tämä optimistinen mielenala sen suhteen. Sille ei tosin ole mitään realistista pohjaa:D.

Matkatar kirjoitti...

Piia: Kiitos! Juu olen tainnut joskus käydä siellä talvellakin ja kaunista oli.

Paluumuuttajatar: Hyvä on olla optimistinen jonkun unelman suhteen, silloin se todennäköisemmin joskus toteutuukin! Olisi varmaan aika kiva ja sopiva reitti teiltä Suomenlinnaan!

orvokki kirjoitti...

Suomenlinna on ihan erinäköinen kuvissasi, sait tosi kivat yksityiskohdat esiin.

Unknown kirjoitti...

wonderful pictures! so many of my visits to Suomenlinna came to mind when my sculptor-cousin had workshops there. there is quite a mood in it and how calm there is in the fall and winter when there are not too many tourists. and you know, that yellow stone house in the picture, with gray double doors, very much resembles my cousin's space ... I could go there!

ดูหนังผี

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...