sunnuntai 6. elokuuta 2017

Matkamuisteloita yhdeksän vuoden takaa


Sateinen viikonloppu vetää nostalgiseksi. Olen plaraillut vanhoja kuvia ulkoiselta kovalevyltä ja saimmepa vanhan tietokoneenikin käyntiin -ja sieltä löytyi lisää tallentamattomia digikuvia. Nyt kun vielä keksisi konstin miten ne saan siirrettyä turvaan -jostain syystä eivät noin vaan suostuneet siirtymään ulkoiselle. Ehkä cd:lle? Täytyy kokeilla sitäkin.

No, joka tapauksessa ajattelin esitellä teille erään vanhan matkan kuvia. Ihan satavarma en ole, onko näistä osa jo jossain vaiheessa vilahtanut blogissa, mutta ei haittaa. Uusia lukijoitakin on tullut (kivaa!) eivätkä blogia pidemmäänkään seuranneet varmaan kaikkia juttuja ole nähneet tai muista.

Elikkä matkustimme 9 vuotta sitten heinäkuussa 2009 tyttärieni Nooran ja Erikan kanssa Espanjaan. Ensin yövyimme muutaman yön Barcelonassa (ei silloin kovin hyvin vielä tunnettu kaupunkia mutta haaveilimme jo omasta asunnosta sieltä päin) Kävelimme paljon keskustassa tutustuen nähtävyyksiin ja asuma-alueisiin, sekä tietenkin oleilimme uimarannalla.


Sitten vuokrasimme auton ja lähdimme ajelemaan Pyreneiden vuoristolle. Olimme vuokranneet etukäteen sieltä viikoksi huoneiston läheltä hiihtohissejä. Kesällä ei tietenkään ollut lunta, joten vuorilla oli rauhallista.Ehkä hieman liiankin rauhallista murrosikäisten tyttöjen mielestä. Kiertelimme monia pikkukyliä ja lähimaastoja, kävelimme paljon ja nautimme kesästä ja maisemista.
Päätimme lähteä ajelemaan kauemmas majapaikasta. Ensin kävimme Ranskan puolella Toulousessa, ja sitten ajelimme vielä Andorran puolelle.Matkalla tietysti ihailimme kauniita pikkukyliä ja upeita vuoristomaisemia näköalapaikoilta...


Andorraan ajettiin kiemuraista tietä ja se olikin hyvin vuorten suojaama. Kauniilla paikalla, tosi siistin ja vauraan näköinen maa. Kuitenkaan ihan en lämmennyt sille, pidän enemmän rähjäisemmistä  ja vanhemmista taloista, kapeista kaduista ja paikoista joista historia huokuu jokaisella askeleella.
Matkalla Pyreneiden majapaikkaamme ohitimme vielä suuren padon, jonka kohdalla sain teinit vähän pelleilemään kuvaa varten. Tarkkaan en muista paikkojen nimiä, joissa kiertelimme, mutten ajatellut tällä kertaa välittää siitä.


Pyreneiltä palasimme vielä Barcelonaan, tällä kertaa toiselle puolelle kaupunkia kuin alkulomasta. 


Parc Güellissäkin vierailimme, ja kuuma oli. Tuolloin tuo keskitori oli vielä ilmainen, eikä turistejakaan ollut ruuhkaksi asti. Aluksi tuon puiston maksullisuus harmitti kovasti, mutta nykyään turistimäärien ollessa keskikesällä niin hurjia ymmärrän, ettei tuo Gaudin suunnittelema puisto kertakaikkiaan kestäisi liikoja määriä kerrallaan.
Kävimme Barcelonassa myös paljon kiertelemässä kauppoja, silloin vielä vierailla kaduilla, nyt niin tutuilla. Kerran säikähdimme oikein kunnolla jutellessamme miehen kanssa kadulla ruuhkassa kun huomasimme, että tytöt olivat yht`äkkiä kadonneet näköpiiristä. Oli kyllä pitkä pariminuuttinen kun mielessä pyöri vaikka mitä ja etsimme heitä. Onneksi olivat vain sujahtaneet keskenään vaateputiikkiin sanomatta meille mitään. No, sanomistahan siitä tuli.Nyt rakkaat teinitytöt ovat kasvaneet aikuisiksi, muuttaneet omiin koteihin poikaystävien kanssa, ja me miehen kanssa, -me olemme vähän ryppyyntyneet lisää. Barcelonasta on tullut toinen kotikaupunki ja Espanjasta toinen kotimaa, miten paljon onkaan koettu kaikkea kivaa tänä aikana. Taitaa olla tällä hetkellä sinne ikävä täältä ainaisesta sateesta.

Miten olette saaneet kulumaan sateisen viikonlopun?9 kommenttia:

Suza kirjoitti...

These Pictures are wonderful. Great shot to remember. time flies by very sono.
Hugs
Susa

Menninkäinen kirjoitti...

Kiva kuvamuistomatka vuosien taa... Joskus on ihana pysähtyä katselemaan vanhoja valokuvia. Mun viikonloppu on kulunut espanjan opintojen äärellä. Sade kun varmistaa sen, ettei (ainakaan kovin paljon) muuta fiksua voi puuhata.

Jael kirjoitti...

Täällä ei ole sateista,hellettä vaan (joka päivä yli 30 astetta ,puh..)
Kivoja matkamuistoja kuvina sinulla. Minua niin harmittaa kun unohdin kamerani viime vuosikymmenellä erään ruotsalaisen jäätelökioskin penkille, ja siinä oli paljon kuvia roadtripistä Hollannista Saksan kautta Ruotsiin (ja siihen se jäi..) joka jatkui Suomeen.Sen tähden minulla ei ollut kameraa sitten Venezuelassa , ja kaikki kuvat siellä otti eksä, ja sain niistä vaan muutaman kuvan. Kun on kuvia,niin muistot pysyvät hyvin tallessa:)

Matkatar kirjoitti...

Suza: Thanks <3

Menninkäinen: Kiitos! Opiskelu onkin hyvä tapa viettää sateista viikonloppua!

Jael: Juu sinulla varmaan siellä riittää hellettä liikaakin! Huh, todella ikävä juttu tuo kun kerroit että hukkasit kamerasi reissulla. Ne muistot siinä enemmän juuri harmittavatkin, kuin itse kamera...

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Mukavaa on muistella vanhoja matkoja...:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Minunkin pitäisi muistella vanhoja, sillä on vielä niin monta matkaa tekemättä kirjaksi. Tuolta vanhalta kovalevyltä kuvien kaivaminen on vain niin työlästä, että tarvitsen siihen miehen apua. Ja hänellä on nyt aika koko ajan kortilla.

Sude kirjoitti...

Tulee aina niin haikea mieli kun katselee vanhoja matkakuvia. Teillä oli varmasti mahtava tuokin matka. Jonnekin olis nyt kyllä päästävä kun on ollut niin sateinen kesä. Minulla vaan menee matkarahat nyt uuteen polkupyörään kun niin tarpeellinen pyöräni varastettiin juuri viikonlopulla :(

Matkatar kirjoitti...

Hannele Ruusukummusta: Juu niin on :)

Paluumuuttajatar: Minulla on myös jokunen matka tekemättä kirjaksi -kääks. Se on yllättävän työlästä kun ei ihan viitsi kuviakaan käsittelemättä laittaa ja haluaa miettiä tekstejä ym...

Sude: No voi harmi! Ikävää jos sinulta varastettiin pyörä. Ihme kun minulla ei koskaan ole, niitä taidetaan varastaa aikamoisia määriä päivittäin.

pappilanmummo kirjoitti...

Kiitos kivasta matkakertomuksesta. Aivan kuin olis ollut mukana.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...