sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Kiitollisuudenaiheita viikon joka päivälle


Kiitollisen elämänasenteen on todettu lisäävän hyvinvointia, siksi on hyvä ajoittain pysähtyä miettimään omaa elämäänsä. Kiitollinen ihminen näkee mitä hän on saanut elämältään ja muilta ihmisiltä ja osaa antaa sille arvoa.

Monet ovat jo pitäneet kiitollisuuspäiväkirjaa tai muuten kirjanneet ylös kiitollisuudenaiheita elämässään. Minä päätin nyt kirjata tähän suurimpia aiheita viikon ajalta. Bongasinkin idean tähän Jaelin Appelsiinipuun alla -blogista.

Maanantaina kävin hammaslääkärissä. Minua on vihlonut jo pari viikkoa yksi hammas ja pelkäsin jo paikan irronneen tai jotain pahempaa. Vaan eipä ollutkaan mitään ihmeempää, hammaslääkäri kehui kuinka hyvinhoidetut ja siistit hampaat minulla on. Tosi kiva kuulla! Olen kiitollinen etten ole tarvinnut koskaan juurihoitoja tai mitään kivuliaita juttuja. Edes viisaudenhampaita ei ole minulle tullut.

Nooran ihana pikku chihuahua Tito kävi myös tänään hammaslääkärissä. Sillä ei ikävä kyllä ollut yhtä hyvä tuuri kuin minulla. Se vietiin ensin röntgeniin ja huomattiin, että kolmessa hampaassa juuret ovat katkenneet. Yksi operoitiin nyt pois ja loput kaksi puolen vuoden sisällä. Todella ikävää että Titolla on ollut niin huono tuuri hampaiden kanssa. Kiitollinen voin siis olla myös, että meidän Sirillä on terveet hampaat. Vielä ainakaan sillä ei ole ollut mitään terveysongelmia ja toivotaan että niin pysyykin.

Pikku Tito

Tiistaina jatkoin parin päivän lepotauon jälkeen treeniohjelmaani. Lähdimme nuorimman tyttäreni Erikan kanssa elokuun alussa Tikiksen puolen vuoden treeniohjelmaan mukaan ja olen hyvin jaksanut ja ollut motivoitunut viikko viikolta. Eli olen tosi kiitollinen että kehoni jaksaa ja pystyy treenaamaan, ja huomaan kehittyväni koko ajan. Ei ole aina niin itsestäänselvää että pystyy harrastamaan liikuntaa, nostelemaan painoja yms, etenkään näin keski-ikäisenä. Aika monella tuntuu olevan jotain vaivaa.Keskiviikkona oli jälleen hieman lämpimämpää ja innostuin taas puutarhahommista. Istutin Lidlistä löytämiäni euron hyasintti -sipuleita ruukkuun testiksi -lähtenevätkö keväällä itämään? Leikkasin myös nurmikkoa ja keräilin tippuneita omenoita. Parhaista ompuista laitoin mehua tulemaan. Oi olen niin kiitollinen meidän ihanasta puutarhasta ja omenista!
Torstaina vietin aikaa Karisman ostoskeskuksessa vanhemman tyttäreni Nooran kanssa. Kiertelimme ideoimassa viikonlopun tulevia pikku juhlia -vietän nimittäin tyttärien kanssa yhteisiä syntymäpäiviä kahden viikon sisään ja päätimme tänä vuonna juhlistaa niitä yhdessä. Oli kivaa käydä Nooran kanssa syömässä ja jutella niitä näitä. Olen erityisen kiitollinen kahdesta aikuisesta tyttärestäni, joita kaipaan Barcelonassa ollessa kaikkein eniten.

Perjantai vierähti siivotessa kotia ja leipoessa. Tykkään kovasti vanhasta pikku talostamme ja kieltämättä kaipaan myös tätä aina välillä talvisin. Taitaa mieli taas jo alkaa pikkuhiljaa valmistua tulevaan talveen kun kaipaan jo valmiiksi asioita Suomesta, -toisaalta en meinaisi malttaa odottaa että olen taas siellä lämpimässä. Hassua...mutta keskitytään nyt tähän hetkeen ja ollaan kiitollisia siitä. Huomisestahan ei koskaan tiedä!


Lauantaina juhlimme siis tyttärien kanssa jo hieman etukäteen kaikkien syntymäpäiviä. (Minulla on varsinainen päivä vasta ensi keskiviikkona ja tytöillä lokakuun alussa.) Yleensä minä en välitä niin synttäreistä, mutta koska täytän pyöreitä, halusimme juhlistaa sitä vähäsen. Tytöt täyttävät yhteensä 50 (24+26) ja minä 50 eli yhdessä Suomen kanssa tässä juhlitaan sataa vuotta!

Teimme tyttöjen toiveen mukaan Kinuskikissan yksisarviskakun.  Vähän jänskätti miten se onnistuu, ei näyttänyt kovin helpolta resepti, mutta lopputuloksestahan tuli vallan mainio ja herkullinen. Minä tein etukäteen hepan korvat ja sarven sokerimassasta, Noora leipoi pohjan ja täytti sen valmiiksi ja toi meille. Erika puolestaan leipoi suklaacookiesseja. Lauantaina koristelimme kakun yhdessä.


Kakun taakse tuli meidän nimet ja iät. Pursokeruusukkeet eivät olleet kovin helppoja tehdä, mutta kyllä ne jotenkin onnistuivat. Silmät teimme lakurullasta. Heh...meidän heppamme sai myös tekarit! (kuulemma kun en ole enää mikään pikkutyttö...)


Meillä oli kaikilla yksisarvisteemaan sopivat korvat, hihii!

Olen kiitollinen, että kakku onnistui ja synttärit olivat kivat. Tämän isompia juhlia en olisi halunnutkaan.


Sunnuntai alkoi niin ihanan aurinkoisena, joten päätimme miehen kanssa heti aamusta lähteä Sirin kanssa kiertämään järveä.
Itse asiassa auringosta löytyykin viikon viimeisen päivän kiitollisuudenaihe. Aurinkoa ei ole paljoa tänä kesänä näkynyt joten niinä harvoina päivinä kun se paistaa, olo on jotenkin levollisempi ja pirteämpi, onnellisempikin. Niin, ja sunnuntaina mies on kotona joten siinä on yksi syy olla kiitollinen lisää, sillä tuntuu kivalta -myös Siristä -kun isäntä on kotona!

Nappaa tästä kiitollisuushaaste jos haluat!

Ensi viikolla olemmekin ihan muissa maisemissa, sillä matkustamme miehen kanssa unelmapaikkaani Skotlantiin! Vaikka menemme vain muutamaksi päiväksi, aiomme ottaa matkasta kaiken irti. JEE!

Ps. Instagramista (@nauranauringolle) voit seurata reissua reaaliajassa, muussa tapauksessa laittelen kuvia vasta matkan jälkeen. 


16 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

Hammaslääkärissä käynti on silleen ajankohtainen, että olin siellä perjantaina. Paikka irti ja keikkui kuitenkin vielä hampaassa. Paikattiin. Kuulemma ei voi antaa takuuta kuinka kauan pysyy. Maksoi 153 euroa! Siis yksityisellä. No, keraaminen paikka elikkä kruunu olisi aiheellinen. Se maksaa 800 euroa! Ei tule kauppoja. Lähteköön sitten se hammas ensi kerralla roskiin. Onhan nuo muut vielä jäljellä. En tykkää!

Menninkäinen kirjoitti...

Hyviä kiitollisuuden aiheita! Ne on nuo pienet jutut, kun pitäisi muistaa joka päivä. Hienon kakun olette tehneet ja onnea kaikille sankareille, mullakin on synttärit tulossa ensi viikonloppuna, eli lisää vaakoja täällä! :)

Kivaa Skotlannin matkaa, raporttia odotellessa...

Matkatar kirjoitti...

Tillariina: Ohhoh, juu 800 euroa on jo turhan paljon...sillähän saisi jo hyvän objektiivin vai mitä :D

Menninkäinen:Kiitos kiitos! Juu en meinaa malttaa odottaa matkaa! Meillä on suunnitelmia ja retkiä varattuna joka päivälle, toivottavasti sää suosii :D

Jael kirjoitti...

Kiva kun sinäkin teit tämän,kiva postaus:) Onneksi hampaasi oli ok, eikä tarvittu mitään suuria toimenpiteitä,mutta voi Tito ressukkaa.Oma omenapuu on kyllä ihana juttu, hedelmäpuut ovat niin ihana,odottelen että täällä lähistössä kypsyvät pomeranssit että pääsen ehkä taas niitä poimimaan.
Hieno tuli kakustanne, ja paljon onnea teille kolmelle:)

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Tää oli tosi kiva ja juuri se, että näkee kivaa ja hyvää myös arkisissa asioissa. Tosin tuo teidän kakku on kyllä jotain ihan mieletöntä ja ei todellakaan uskoisi, että täytät 50v. Sydämelliset onnittelut koko naiskatraalle. <3

Leena kirjoitti...

Synttäri-Onnea teille kaikille ja oikein ihanaa matkaa Skotlantiin! Odottelen innoissani raporttiasi.

Päden paja kirjoitti...

Voi miten paljon ihania asioita mahtuukaan viikkoon ja niin monta syytä olla kiitollinen! Kakku oli niin suloinen ja varmasti maistui..Oikein paljon onnitteluja kaikille päivänsäteille♥ Suloiselle Sirille rapsutuksia ja ihanaa reissua teille Skotlantiin..se onkin maa jonka olen aina halunnut nähdä, joten kuvia jo kovasti odotellaan:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Onnellinen se joka näkee elämänsä hyvät asiat. Jonka elämässä on kiitollisuus. Olen iloinen puolestasi, kun pääset reissuun. ONNEA sinulle pyöreistä vuosista ja lisää monia armorikkaita vuosia<3.

Taina K kirjoitti...

Onnea, onnea Sari!<3 Onnea myös tyttärille!<3

Ihania kiitollisuuden aiheita! Sain tämän haasteen pari viikkoa sitten, joten kiitos muistutuksesta! Monethan pitävät ihan kiitollisuuspäiväkirjaa, kannatan, varsinkin, jos lasi tuntuu usein puolityhjältä.:) Varmaan sitä oppii huomaamaan kiitollisuuden aiheita paremmin, jos kirjaa niitä ylös.

Ihanaa reissua!<3

Birgitta kirjoitti...

Hienoja kiitollisuuden aiheita :)
Onnea myös 100-vuotisjuhlista, tuo yhteisjuhlinta on minusta hauska tapa juhlia. Kakku on todella hauska ja hieno.

Oma pihamaa ja puutarha, aah. Noin ihanan talon ja pihan äärellä on varmasti hyvä olo.

Olen toivonut pitkään Skotlantiin pääsyä. Liekö se onnistuisi ensivuonna, jos saamme vaelluskengät ja ajatukset siihen kuntoon.

Ihanaa viikkoa sinulle ♥

Matkatar kirjoitti...

Jael: Kiitos!

Tiia: Hihii kiitos kiitos!

Leena: Kiitos! Täällä juuri mietin kumman kameran ottaisin matkalle mukaan: vanhassa on zoomi ja se on kevyt, mutta uudessa on valovoimaa, laatua ja se on tutumpi kun olen käyttänyt vain sitä viime aikoina...mutta se painaa!

Päden paja: Kiitos! Juu oli tosi herkullista kakkua ja se meni nopeasti!

Paluumuuttajatar: Voi kiitos sinulle <3

Taina: Kiitos kiitos!

Birgitta: Kiitos sinulle ja ihanaa aurinkoista viikkoa!

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Teillä on kaunis koti ja ihana puutarha.
patsas sopii tuohon hyvin, ihana.

Rita A kirjoitti...

Pirteä kakku ! Kiva että juhlat onnistuivat.
Hauska katsella näitä iloisia ja viehättäviä kuvia 🍁

Satu kirjoitti...

Myöhästyneet synttärionnittelut! Näyttäisinpä minäkin viisikymppisenä tuolta! :-D

Harakka kirjoitti...

Ensin, ihan ekaksi, ONNEA sulle 50-v!
Olet niin tosi nuorekas, ettei ikinä uskoisi sua viiskymppiseksi, voisi luulla, että olet nelikymppinen!
Mutta voi kurjuus, kun se pikkanen Tito on joutunut hampaiden vuoksi kärsimään, se on aina kurjaa.
Niin muuten olen minäkin joutunut niistäkin kärsimään, mulla on nyt juuri juurihoito kesken, vielä joudun monta kertaa käymään senkin takia.
Ja mä kun PELKÄÄN hammaslääkäri käyntejä!
Mutta oikein hyvää matkaa sinne skotlantiin, varmaan on kiva reissu!
Teillä on niin kaunis koti ja puutarha,olette olleet todella ahkeria!
Kiitollisia saadaan olla monestakin syystä täällä...pitäisikin muistaa joka päivä, että on aihetta kiitokseen!
Kiitos hienosta postauksesta ja oikein hyvää syksyistä viikonloppua sinne teille koko perheelle!

Matkatar kirjoitti...

Tuijankortteilua: Kiitos kiitos!

Rita A: Kiitos sinulle!

Satu: Kiitos! Kivasti sanottu kiitos!

Harakka: Kiitti! Ei tässä oloaan ihan 50:ksi tunne (olo ei merkittävästi ole parissakymmenessä vuodessa muuttunut..), mutta uskottava se on itsekin :) Mummomikämummo :D Ihanaa lokakuuta sinulle!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...