keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Romanttisella joenrantakävelyllä Edinburghissa


Miten löytää keskeltä 500 000 asukkaan kaupunkia aivan satumainen patikkareitti keskellä luontoa? Vastaus: sattumalta. Joku huolellisemmin matkaan valmistautunut olisi etukäteen googlaillut vaikka "Edinburgh walkway", mutta meille kävi niin hyvä tuuri, että hotellimme oli aivan Water of Leith 
-joen rannalla, ja siitä lähti ihanat joenrantareitit molempiin suuntiin. Eipä olisi itse asiassa tullut mieleenkään että tälläinen helmi voisi löytyä keskeltä kaupunkia!

Polulle oli ihme kyllä kielletty menemästä, näimme "vaara" -kyltin, jossa kerrottiin ettei polkua enää huolleta ja että se on osittain sortunut. No, meitä seikkailuhenkisiä tyyppejä kiellot eivät haitanneet, -päinvastoin! Eikä tuo edes paha ollutkaan, olemme patikoineet oikeasti hurjiakin reittejä.

Vaan ihana reitti se kyllä oli! Ja mukavan pitkäkin vielä. Matkalla oli pikku siltoja, ja matka jatkui toisella puolella. Pari kertaa menimme suuremman sillan ali.
Maisemat vaihtuivat, paljon riitti katseltavaa ja kuvattavaa. Reittimme meni Dean Villageen, joka osoittautui tosi hurmaavaksi pikku joenrantakyläksi. Se on tunnettu siitä, että se oli 800 vuoden ajan viljan jauhamisen keskus ja parhaimmillaan joki pyöritti siellä 11:sta myllyä.
 Ilta alkoi pimetä ja käännyimme jo hotellille, sillä olimme talsineet heti ensimmäisenä päivänä parikymmentä kilometriä. Vielä jäi jokireitin tutkiminen hotellilta Roseburnin suuntaan, ja päätimmekin lähteä sinne heti seuraavana päivänä aamiaisen jälkeen. 

Aivan yhtä hurmaavaa sielläkin oli! Mietimme, miten ihana kävelyreitti olisikaan työmatkana...ja muutama tulikin vastaan.

Hmm...mukava pyörätie...


Tästä lähdimme jälleen keskustaan päin kävelemään, sillä olimme varanneet liput Edinburghin linnaan. Siitä tarina jatkuu seuraavalla kerralla!
11 kommenttia:

 1. Oi mitä kuvia♥ Niin upeita ja ihanat maisemat! Edinburghin linna on varmasti upea...

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Edinburgh on minun suosikkikaupunkeja.

  VastaaPoista
 3. Menninkäinen: Juu kyllä olisi niin ihana käppäillä tuollaisissa maisemissa vaikka joka päivä!

  Hannele Ruusukummusta: Kiitos!

  Päden paja: Kiitos!

  riitta k: Kiitti!

  Rva Kepponen: Kiitos! Kiva kun sinäkin olet käynyt siellä!

  VastaaPoista
 4. Vau miten kaunis reitti.Hyvä että' menitte ,kielloista huolimatta;D

  VastaaPoista
 5. No nyt kyllä oli ihan huippukuvat!
  Näitä pitää tutkia muutaman kerran uudelleenkin. Wow.

  VastaaPoista
 6. Todellakin kannatti uhmata kylttejä!!!!! Upeaa <3<3 <3 <3

  VastaaPoista
 7. Jael: Sanos muuta! Naurettiin itsekin miten pienestä joskus on kiinni...yleensä me suomalaiset kun olemme niin tottelevaisia ja rehellisiä kansalaisia.

  Leena: Voi kiitos! <3 <3

  Satu/Talossano23: kiitos, uskon että sinäkin olisit viihtynyt tuolla kameroinesi :D

  VastaaPoista
 8. Voi miten kauniita ja tunnelmallisia kuvia! En olekaan aiemmin tajunnut, kuinka viehättävä kaupunki Edinburgh on :)

  VastaaPoista

Kiitos! ♥ Thank You ! ♥ Danke! ♥ Gracias! ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...