perjantai 17. maaliskuuta 2017

Keskiaikaisten muurien suojassa


Löysimme hieman rauhallisemman puiston Ravalista. Jännän sikäli että sinne ei ihan aina pääsekään.  Vain kolmena sunnuntaina kuukaudessa se on muutaman tunnin auki. Puisto on vanhojen keskiaikaisten muurien takana piilossa ja silloin kun se on auki, sitä vartioivat komeapukuiset miehet.
Kuulimme kauniin konsertinkin, mutta olimme toisaalla puistossa ja se ehti jo loppua mennessäni kameroineni kurkkimaan äänen suuntaan.Puisto on siis Jardins del Baluardìn puisto, jos on kiinnostunut viettämään siellä vaikkapa mukavan rauhallisen eväsretken.

Ulkopuolelta löytyi hauska patsas -houkuttelimme tyttären tuonne keskirenkaaseen ikäänkuin esittämään nykynuorisoa verrattuna entiseen. Ennen oltiin kirja kädessä -nykyään kännykkä. Niin, ja täytyihän miehenkin mennä mukaan pelleilemään!

***

Muuten, vielä ehdit mukaan tämänkertaiseen Mustaa ja valkoista -valokuvahaasteeseen, sunnuntaina tulee uusi aihe taas! Palataan silloin asiaan, kivaa viikonloppua!


torstai 9. maaliskuuta 2017

Keisarin jalanjäljillä


Barcelonassa on paljon ihania museoita joka lähtöön. Nolottaa myöntää etten ole kovinkaan monessa vielä vieraillut. Siksi onkin hyvä että joihinkin pääsee kuun ensimmäisenä sunnuntaina ilmaiseksi tai alennetuin hinnoin. Tulee helpommin lähdettyä, vaikka eiväthän ne hinnatkaan normaalisti edes päätä huimaa. Siihen tuo hintojen alennus/avoimet ovet varmaan liittyykin; että ihmiset lähtisivät enemmän liikkeelle ja tieto kivoista museoista leviäisi.

Nämä (pokkari)kuvat ovat jo kuukauden takaiselta Barcelonan historiallisen museon MUHBAn vierailulta. Tuokin museo on ollut "listalla" jo pitkään, joten olin iloinen kun tuli käytyä. Yllätyin tosi positiivisesti!

Museo sijaitsee vielä ihan keskustassa barri Goticon alueella joten sinne on helppo löytää.

Saint Agathan kappeli 1400-luvulta


Museosta löytyi paljon Barcelonan alueelta löytynyttä esineistöä ja luita eri aikakausilta. Ihasteltavaa ja ihmeteltävää riitti vaikka kuinka paljon.
Hmm...miehen esi-isäkin taisi löytyä...ainakin ulkonäön perusteella!

 Antiikin Rooman aikuisia mosaiikkilattioita...

Silmäneuloja!

Vanhat kangaspuut


Museon kellarissa pääsi kävelemään lasisia siltoja pitkin. Alla oli tosi iso alue (4000 m2) kaivettu esiin. Sieltä löytyi wanhoja vaatteiden pesu-ja värjäysaltaita, viininvalmistusaltaita, kalansuolausaltaita ja vaikka mitä. Hyvin pystyi kuvittelemaan millainen vanha kaupunki on suurinpiirtein ollut.
Toisenkin museovierailun kuvat ovat jo odottamassa -mutta siitä sitten seuraavalla kerralla! Tätä historiallista museota ainakin voin suositella kaikille Barcelonan kävijöille!

Koska sinä olet viimeksi käynyt museossa ja missä?


sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Mustaa ja Valkoista: Kasvi


Aika kuluu kovaa vauhtia, taas on aika uuden Mustaa ja valkoista -valkokuvaushaasteen! Hurjasti taas kiitoksia edellisestä aiheesta inspiroituneille kuvaajille, on hauskaa aina käydä katsomassa mitä olette keksineet kuvata.
Tänään tein pitkän kävelyretken mm. kaktuspuistoon ja sieltä löytyikin uusi aihe, joka on:

kasvi1. Sinulla on kaksi viikkoa aikaa osallistua haasteeseen.
2. Mukaan pääsee yhdellä tai useammalla itseottamalla kuvalla.
3. Vain M/V kuvat hyväksytään ellei esim. kolmatta väriä ole erikseen mainittu. 
4. Linkitäthän suoraan postaukseesi, ei blogin etusivulle.
5. Osallistu aiheeseen mieluummin uusilla kuvilla. (ei toki haittaa kaivaa arkistojen helmiä toisinaan esiin)
6. Käy halutessasi muiden osallistujien blogeissa ja jätä kommentti vierailustasi.

For foreign participants:

The subject for this Black and White -challenge is: plant

1. You have two weeks to participate to the challenge.
2. You can share one or more photos with us.
3. Only B/W images are accepted unless e.g. a third color is specifically mentioned.
4. Link directly to your post`s url, not the blog`s homepage!
5. Participate rather with new images.
6. Visit the blogs of other participants and leave a comment of your visit.

Tervetuloa mukaan!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...