sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Kolme Kuningasta lopettaa jouluhömpötyksen


Jokavuotinen Loppiaisaaton Kolmen kuninkaan kulkue eli Cabalgata de Reyes Magos johdatti meidät taas paikalle, kuten jo monena aikaisempanakin vuonna. Paikalla oli jo porukkaa pilvin pimein, ja lisää tuli koko ajan. Lapsille oli kannettu tikkaat mukaan joten he pystyivät näkemään paremmin.

Kulkueen teema on aina samanlainen ja liittyy raamattuun; kolme viisasta Itämaan tietäjää näkee tähdenlennon joka johdattaa heidät Jeesuslapsen luo.

Melchor on Euroopan kuningas, Gaspar hallitsee Aasiassa ja Baltasar on tummaihoinen Afrikan kuningas.


Kulkueessa oli jälleen paljon näkemistä, oli paljon musiikkia, eläinhahmoja, eräänlaisia lahjapajoja ja lapsille suunnattuja "kirjelaatikoita", jonne kerättiin lahjatoivelistoja. Kuninkaathan toivat joululahjat lapsille kulkueen jälkeen! Tuhmille lapsille oli luvassa hiilikimpale!


Joitain viimevuosilta tuttuja hahmoja ja vaunuja oli mukana, mutta myös paljon uusia mielikuvituksellisia ja hauskoja yllätyksiä. Koska bloggaamiselle ei nykyään tunnu olevan aikaa eikä inspistä niin paljon kuin ennen, mutta kuvia silti kertyy, päätin yrittää tehdä aiempaa lyhyempiä ja ytimekkäämpiä postauksia. En kuitenkaan kokonaan halua tätä hauskaa bloggausharrastusta ainakaan vielä lopettaa. Tätä juttua aloittaessani päätin, että kolme kuvaa on maksimi, ja lopulta pääsin viiteen, eli aika hyvin siis supistettu entisestä noin 20 kuvasta!

Täältä löytyy muuten neljä vuotta sitten kirjoittamani postaus samasta kulkueesta runsaampine kuvineen ja jatkoa tarinaan täältä. Ah noita postausaikoja, silloin jaksoi ihan eri tavalla ihmetellä kaikkea uutta ja kertoa siitä kaikille. Postaustahtikin blogissa oli ihan toista kuin nykyään. Nyt on aika paljon jo tottunut näihin juhliin ja ympyröihin ja uutuudenviehätys vähän hiipunut. 

Tähän taitaa lopulta loppua jouluhössötys täälläkin. Hassua kun edelleen on soinut joululaulut kaupoissa ja telkkarissa tullut lahjamainoksia. Jouluvalot kaduilla ovat ihan kauniita ja niitä katselisi pimeällä pidempäänkin.

Tänään on sadellut Barcelonassa, mikä onkin ollut aika harvinaista tänä talvena. Vaan luonto tarvinnee vettäkin. Ei sentään lunta niinkuin eräällä moottoritiellä Madridin lähellä, jossa nyt seisoo kolmetuhatta autoa lumisateessa, kääk!

Kivaa alkavaa uutta viikkoa!


9 kommenttia:

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Hienot kuvat kuninkaiden kulkueesta!
Me hipsimme kuninkaiden jaloista rauhalisempiin nurkkiin tänä vuonna.

Mukavaa alkanutta viikkoa ja upeaa tätä vuotta!!

Leena kirjoitti...

Kauniita kuvia! Joita toivon näkeväni jatkossakin!!
Tykkään kovasti myös lukea juttujasi Barcelonasta ja miksei muualtakin. Kiva, että olet toistaiseksi jaksanut niitä meille kaikille tarjoilla.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Vau! uon kulkueen haluaisin, joskus nähdä.

Päden paja kirjoitti...

Upeat kuvat ja kulkue! Paljon on tuossa kulkueessa nähtävää!Mukavaa alkanutta viikkoa♥

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Joskus itsekin mietin, että oliko ennen enemmän muka aikaa, kun ehti kuvata ja kirjoittaa lähes joka päivä. Vai hidastuuko sitä itse vanhetessaan:). Lähinnä haluan kai itse jatkaa kuitenkin siksi, että osaisi havainnoida asioita, etsiä kuvauskohteita ja kirjoittaa itselleenkin muistiin, että eli tällaisenkin hetken. Ettei katoaisi arkeen ja luulisi, että jokainen päivä oli samanlainen.

Merikapteenin vaimo kirjoitti...

Upean näköinen kulkue! Kiitos kuvista :)
Inspiroivaa uutta viikkoa :)

Matkatar kirjoitti...

Mantelilaakson Susanna: Kiitos!
Ihanaa uutta vuotta sinne etelämpään!

Leena: Kiitos kauniista sanoistasi. Toki minä jossain määrin kirjoittelen mutta varmaankin harvenee tahti. Tai mistäs sitä tietää vaikka innostuisi paljon lisää heh :)

Hannele Ruusukummusta: Suosittelen! Kaikissa suurimmissa kaupungeissa Espanjassa on tämä joka Loppiaisaatto. Ja pienemmissäkin pienempänä :)

Päden paja: Kiitos ja aurinkoa viikkoosi!

Paluumuuttajatar:Kiitos ihanasta kommentista! Hyvin sanottu taas ja itseäni (ja miestäni ja lapsiani)varten minäkin eniten juuri bloggailen. Omaa blogia on hauska selailla jälkikäteen ja muistella mitä kaikkea on tullut milloinkin tehtyä. Joskus olemme jopa tarkastaneet jotain asioita täältä blogista kun muisti on hataroitunut :D

Merikapteenin vaimo:Kiva kun pidit! Ihanaa viikkoa sinnekin!

Virpi Kaunismäestä kirjoitti...

Kiitos upeista kuvista, niitä on kiva katsella! Hyvää alkanutta vuotta sinne :)

Matkatar kirjoitti...

Virpi Kaunismäestä: Kiitos kommentista ja tervetuloa seuraamaan seikkailujamme täällä! Ihanaa uutta vuotta sinulle!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...