keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Mielenosoituksessa mukanaEilen osallistuin ensimmäistä kertaa elämässä ihan oikeaan mielenosoitukseen. Usein niitä näkee sattumalta mutta nyt päätimme miehen ja ystävämme kanssa kolmisin oikein ottamaan osaa Katalonian puolesta järjestettävään mielenosoitukseen. 

Tai oikeammin katalonialaiset haluavat Puidgemontista presidentin, mutta hänet on Espanja määrännyt vangittavaksi mikäli hän ilmestyy tänne. Mielenosoituksessa katalaanit olivat tulostaneet Puidgemontin kuvia kasvojensa peitoksi etteivät viranomaiset tunnistaisi jos hän kävelee ihmismassassa mukana.

Osa oli pukeutunut keltaisiin huiveihin tai pipoihin, keltainen rusetti symbolisoi poliittisten vankien vapauttamista.


Mielenosoituksen oli määrä alkaa Plaza Jaumelta ja jatkua Princesa -katua pitkin Ciutadellapuistolle. Tosin huomasimme aamulla, että puiston kaikki portit oli suljettu painavin kettingein...

No, Jaumeaukiota ei ollut kuitenkaan suljettu ja niin lähdimme muiden mukana liikkeelle. Tuo ekan kuvan rouva oli mielenosoituksen aktivisteja ja kuuli kun puhuimme suomea. Hän oli kovasti otettu kuullessaan että olemme mukana kannattamassa hyvää asiaa Katalonian puolesta. Ciutadellapuiston porteilla oli paljon poliiseja vartioimassa. Helikopteri pörräsi koko ajan pään päällä, ihmiset ympärillä lauloivat ja huusivat katalaaniksi iskulauseita, osan merkityksen ymmärsin mutta suurin osa meni ohi. Tunnelma oli kuitenkin rauhanomainen ja kansallistunne kaikilla voimakas.

Tv-kameroitakin oli paljon, ja kaiuttimista kuulimme poliittista puhetta. 
Vapauttakaa poliittiset vangit! Olemme tasavalta.


Ehdimme tässä välissä käydä läheisessä baarissa lounaalla (olikin tosi herkullista kalaa!) ja kuulimme, että yksi Ciutadellapuiston porteista olisi auki.

Puisto oli aika täynnä porukkaa, kuulimme että osa yrittää päästä parlamenttitaloon sisään. Toimittajia ja kuvaajia oli joka puolella.
Oli aika jännittävä ilta kaiken kaikkiaan! Lähdimme pimeyden tullessa puistosta pois, alkoi tulla vähän vilpsakka vaikka päivällä oli niin lämmin. Poliisi oli sulkenut taas koko puiston eikä päästänyt sinne enää ketään sisälle, ainoastaan pois. Oli oikeastaan hurjaa kävellä puistosta kymmenien poliisien ympäröimänä. Lähtiessämme sinne jäi vielä tosi paljon mielenosoittajia ja uusia yritti sisään.

Odotimme koko ajan että Puidgemont jostain vilahtaisi esiin, laskeutuisi tyylikkäästi paikalle helikopterilla tms, mutta eipä näkynyt. Mutta vahvasti läsnä hän kyllä oli siellä, kuten kuvista näkyy!

Näkyikö tämä mielenosoitus Suomen uutisissa? Oletko sinä koskaan ollut mielenosoituksessa?
9 kommenttia:

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Ohhoh!
Tepä paikkaan pääsitte/jouduitte!
Mielenkiintoista kyllä nähdä miten siellä lopulta käy.

Aurinkoista helmikuuta!

Leena kirjoitti...

Hei, miten jännittävää. Ja vaikuttavia kuvia. Olet onnistunut tunnelmien taltioinnissa mainiosti. Ihan ulkomaankirjeenvaihtaja-ainesta!!

Cheri kirjoitti...

Hienoja kuvia mielenosoituksesta. Täällä tapahtuma ei ylittänyt uutiskynnystä, tai ei ainakaan osunut minun silmiini uutisvirrassa. Olen elämäni aikana osallistunut moniinkin mielenosoituksiin, enimmäkseen rauhan puolesta.

Matkatar kirjoitti...

Mantelilaakson Susanna: Juu niimpä! Ja tosiaan haluttiin lähteä ihan katalaanien puolesta kannattamaan hyvää asiaa, ei turisteina tirkistelemään paikan päälle. Aurinkoa edelleen sinullekin!

Leena: Kiitos hihi. Tykkään ottaa tilannekuvia vaikka edelleen saisi olla röyhkeämpi ja rohkeampi ja kekseliäämpi noiden kuvakulmien etsimisessä.

Cheri:Kiitos! Niinhän me arvelimmekin ettei Suomessa ollut mitään, en ole varma oliko EU:nkaan toimittajia paikalla mikä on harmillinen juttu. Aika hurjia juttuja kantautuu korviin täällä miten Espanja kiristää ja kohtelee katalaaneja. Eikä se ole oikein.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

En nähnyt mielenosoitusta uutisissa, muta se ei tarkoita, ettei sitä näytetty täällä...:) En ole koskaan ollut mielenosoituksessa, mutta hienoa, että te osallistuitte!! Olisin varmasti pelännyt tuolla ihmisjoukon keskellä..:)

Jael kirjoitti...

Hyvä olla mukana tärkeän asian puolesta, ja toivottavasti jotain tapahtuukin,mutta olen kyllä kahden vaiheilla mitä tulee Katalonian eroamiseen Espanjasta;autonominen asema kun heillä kuitenkin on siellä.
Olen ollut täällä mielenosoituksissa, hallistusta vastaan ja pakolaisten karkoitusta vastaan.
Hieno kuvakooste:)

Menninkäinen kirjoitti...

No jopas on jännää! Sen enempää politikoimatta totean vain, että en ymmärrä Katalonian itsenäisyyshaluja.

En ole itse ollut koskaan mielenosoituksissa, mutta lukion leirikoulussa ajeltiin Lontoossa lentokentältä hotellille, kun pojat näkivät mielenosoituksen ja kysyivät opeilta saavatko mennä "mellakoimaan" - eivät saaneet. :D

Päden paja kirjoitti...

Hienoja kuvia olet ottanut! Teillä onkin ollut siellä jännä kokemus! Itse en ole koskaan ollut mielenosoituksessa mukana! Mukavaa alkanutta helmikuuta♥

Matkatar kirjoitti...

Hannele Ruusukummusta: Juu luulen ettei paljoa Suomessa näytettykään. Kivaa viikonlopun jatkoa sinulle!

Jael: Katalonian autonominen asema on heikko, eli heikompi kuin muiden itsehallintoalueiden Espanjassa ja se on tosi epäreilu tilanne.

Menninkäinen: Tilanne täällä on aika lailla sama kuin Suomessa 100 vuotta sitten. Siksi ymmärrän hyvin näitä katalaaneja. Eivät suomalaisetkaan tyytyneet "hyvään autonomiaan" vaan halusivat itsenäisyyden.

Päden paja: Kiitos kiitos! Mukavaa helmikuuta sinullekin!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...