tiistai 13. helmikuuta 2018

Elämme jännittäviä aikoja (ja viikko kännykuvin)
Haikein mielin taas saattelin tyttäret juuri viikon Barcelona-lomalta kotimatkalle Suomeen. Olipas kiva viikko taas yhdessä. Nuorille shoppailu on melkeinpä sitä rentouttavinta loma-ajanvietettä joten kovin paljoa ei tarvitse miettiä etukäteen mitä sitä muuta keksisi. Ja kyllähän sitä taas löytyi vaikka mitä edullista. Täällä on vielä vähän talvialennusmyyntien rääppiäisiä jäljellä joten kiertelimme kaikki parhaimmat ja tutut putiikit ja ostarit kolmisin läpi. Kävimme myös Badalonassa suurilla ulkoilmamarkkinoilla.

Minäkin löysin kahdet kivat uudet kengät, muutaman paidan, housut, tunikan ja kalenterin. Kääk mitä törsäilyä, mutta edullisia löytöjä kuitenkin.Tietysti shoppailun ja muun kävelyn lomassa tulee käytyä myös paljon kahviloissa välipalalla tai herkuttelemassa ja niin tälläkin kertaa. Tuli maisteltua erilaisia tapaksia, churroja, ystävänpäivämunkkeja ym...


Eräänä iltana menimme porukalla löytämäämme uuteen hamppariravintolaan Layetana-kadun varrella ja se osoittautui erinomaiseksi.

Rantakin on tytöille aina must-juttu kun he tulevat Barcelonaan. Onneksi sattui viikon aurinkoisin ja lämpimin päivä kun menimme sinne. Istuimme ihmettelemässä ihmisiä ja merta ja nautimme auringosta.


Aurinkoahan he tulivat tietysti hakemaankin kylmän talven keskelle. Ja sitä saivat vaikka kovin on ollut vaihtelevat kelit täällä tänä talvena. On ollut tavallista kylmempää, sateita ja välillä tosi lämmintäkin. Kaikkea laidasta laitaan. Kahtena päivänä sateli nytkin viikon aikana, toisena olimme juuri ostarilla. Huomasimme että oli tullut jopa lunta, sain kännykällä kinoksesta ostarin kulmalla kuvan:


Minä olen haaveillut että pääsisin kuvailemaan lumisateista Barcelonaa mutta vielä en päässyt kun alkoi sataa vettä heti päälle. Ehkä vielä joskus? Voisi näyttää aika satumaiselta.

Viikon ajalle sattui myös kaksi paikallista juhlaa: karnevaali ja Barcelonan suojeluspyhimys Santa Eulalian juhla. Molempien kulkueet ja muut tapahtumat jäivät meiltä kyllä nyt väliin. Aikataulut eivät oikein sopineet yhteen muun menemisen kanssa.
Iltaisin katsoimme useita elokuvia Netflixistä, pari tosi hyvääkin mutta pari huonompaa tai vähintäänkin omituista. Mukavaa kuitenkin. Pelasimme myös porukalla Carcassonnea ja teimme hyvää ruokaa. Siinä se viikko kului kivasti.

Nyt siis tytöt ovat taas matkalla Suomeen ja näemme näillä näkymin vasta vappuna taas, niisk.Entäs minun hieman raflaavampi otsikko? Ehkä joku kiinnitti siihen huomiota. Lisää kuulumisia...meillä on nimittäin näillä näkymin aika jännä vuosi tulossa. Isoja muutoksia on luvassa ja suuria suunnitelmia tehdään.

Laitoimme viime viikolla tämän Barcelonan kotimme myyntiin. Kyllä! Varmaan kukaan ei uskoisi että näin joskus tulee käymään. Emmekä itsekään olisi vielä vuosi sitten voineet kuvitellakaan mitään tälläistä. Ihmeesti sitä vaan mieli muuttuu ja eteen tulee uusia ajatuksia, suunnitelmia, ehkä jopa unelmia. 

Tai missä vaiheessa jokin päähänpisto muuttuu unelmaksi? Kuka tietää.


Meillähän on ollut tämä koti nyt kohta kahdeksan vuotta ja olemme kyllä nauttineet täällä olosta. Mutta jotenkin tämä Barcelonan keskustan ilmapiiri on alkanut vähän tuntumaan liian epäaidolta, turistimaiselta, likaiselta. Vaikea selittää. Se tunne alkoi hiipimään minuun ensin vuosi sitten ja vihjaisin miehelle että mitä jos muutettaisiin. Silloin hän tyrmäsi koko ajatuksen mutta alkoikin itse nyt tänä talvena tuntea samaa hieman epämiellyttävää tunnetta.

Siis onhan tämä kaupunki edelleen yhtä ihana ja kaunis ja upean historiallinen ja mitä kaikkea, mutta se tunne, kun vie koiraa ulos samoja reittejä ja näkee kaupungin jotenkin eri valossa, on hassu.Huomasimme tekevämme laskelmia iltaisin. Miettivämme sängyssä mitä jos -juttuja. Otimme veroista ja muista asioista selvää ja pyysimme hinta-arvioita asunnostamme.

Ja nyt: meillä on tänään illalla ensimmäinen näyttö, siis joku kiinnostunut tulee tätä asuntoa katsomaan. Jänskättää ihan miten käy. Mitä jos he haluavat heti ostaa tämän? 

Suunnitelmista tästä eteenpäin en kerrokaan ihan vielä, mutta jatkan kyllä aiheesta ja kerron miten tuossa näytössä sitten käy. Ja jos joku siellä päässä on kiinnostunut ihanasta asunnostamme, voi lisätietoja kysyä minulta hihii. (matkatarmail (at) gmail.com)

Pitäkää peukkuja jookos!


17 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Suuria muutoksia todellakin, muistan että mainitsit tuosta lyhyesti jo aiemmin,ja paljon onneam myynnille, ja onnea uuden kodin? etsintään.
Kiva on varmaan saada tyttäret vierailulle, ja haikeaa kun lähtevät pois.
Meillä oli kamalan lämmin viikko, mutta tänään tuli yöllä ja aamulla sadetta , ja on hieman viileämpää mutta vain ehkä huomiseen. Tämä talvi täällä ollut kyllä lämpimin ikinä mikä ei ole kiva juttu.
Tel Avivissa oli lunta vuonna 1951, ihan lyhyen ajan, ja tuskin sitä enään tulee kun joka vuosi vain lämpenee tällä alueella.
Kivoja kuvia taas:)

Menninkäinen kirjoitti...

Ooooooh! Jännää... Peukut pystyyn myynnille ja tuleville unelma-suunnitelmille. Välillä pitää vaan uskaltaa ja heittäytyä, että pääsee elämässä eteenpäin ja haluaamansa paikkaan.

Pepsi ja Max kirjoitti...

Myyntiin :o Ja minäkään en ole vielä ehtinyt Barcelonaan, vaikka olen monta kertaa suunnitellut lähteä ja kysyä asuntoa vuokralle 😁

Pepi kirjoitti...

O-ou. Nyt jos olis irtainta rahaa tarpeeksi niin tekisin tarjouksen ja muuttaisin Barcelonaan 😳

Tillariina kirjoitti...

No, olipas uutinen! Onnea myyntiin!

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Olin juuri systerini kanssa puhelimessa, hekin myivät asuntonsa Floridasta. Mekin onneksi ehdimme käydä marraskuussa heillä.
Siitä matkasta kerroinkin blogissa.
Aikansa kutakin sanoin systerille. Näin se vain menee.
Toivottavasti asuntonne saa hyvän omistajan.
Amerikassa on se tapa, kun esim. 6.3 tehdään kaupat, entiset omistajat
lähtee samana päivänä koti suomeen, siis siellä ei enään voi asua.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

No kappas. Onneksi ehdimme kortteerata siellä viime kesänä. Ihanan pesän siitä joku onnellinen saa. Onko siis ajatus muuttaa muualle Barcelonaan vai muualle Barcelonasta???

Matkatar kirjoitti...

Jael: Kiitos sinulle! Oli joo kiva taas nähdä tyttöjä. Täällä voisi olla kyllä vähän lämpimämpääkin. Aika kolea talvi ollut.

Menninkäinen: No joo meitä jännittää, kivaa kun on elämässä vaihtelua.

Pepsi ja Max: No voi sentään, sinun olisi pitänyt vaan kysyä! Vaikka voihan tässä mennä vielä vaikka vuoden päivät ennenkuin saadaan myytyä, mistäs sitä tietää. Kun on tämä poliittinen tilannekin täällä.

Pepi: Oi olisikin kivaa kun ostaisit niin voisimme vuokrata ehkä sitten sinulta joskus tätä. Olisi hauska nähdä miten sisustaisit tämän kämpän. Jos löytäisit vähän kavereita joiden kanssa tehdä tarjousta hih

Tillariina: Kiitos!

tuijankortteilua: No kiva kun ehditte käydä! Meillä ei kaikki sukulaisetkaan ole ehtineet käydä vaikka puhetta on ollut. Monet kaverit taas ovat montakin kertaa käyneet.

Harakka kirjoitti...

Voiiih,mitä ihanaa olettekaan nyt keksineet, mutta jotain uutta ja jännittävääkin varmaan.
Mutta onnea myynnille ja varmaankin menee pian asuntonne kaupaksi!
Ihanaa oli varmaan taas nähdä lapsia ja ikävä aina heitä.
Toivottelen sulle oikein hyvää huomista Ystävänpäivää!

Satu kirjoitti...

Ihan mahtava uutinen! Haaveet on tehty toteutettaviksi ja elämä elettäväksi! Onnea ja menestystä jatkoon. :-)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

No olet sinäkin...miksi et voinut kertoa mitä olette miettineen seuraavaksi tehdä....alkoi ihan jännittää....:)
PIdetään peukkuja, että asunto menee nopeasti kaupaksi...ostaisin sen jos olisi rahaa.
HYvää Ystävänpäivää♥

Matkatar kirjoitti...

Paluumuuttajatar: No niin onneksi ehditte ja näitte ihanaa Barcelonaa. Seuraavalla kerralla voittekin etsiä isomman kämpän porukallenne. Hmm...meillä on yksi juttu kiikarissa mutta se on aika epävarma vielä, sanotaan että ei kauhean kaukana...

Harakka: Hih no kyllä on jännittävää ja toivottavasti onnistuu. Blogiinkin tulisi taas uutta kirjoitettavaa...Ihanaa ystävänpäivää sinulle!

Satu: Voi kun kiva että olet sitä mieltä! Mekin ajattelimme että 8 vuotta tätä seutua on jo aika pitkä aika.

Hannele Ruusukummusta: Hih, arvaa vain ovatko jotkut ystävämmekin järkyttyneitä kun olemme niin salaperäisiä...Hyvää ystävänpäivää!

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Kohti uusia tuulia!
Suloista ystävänpäivää!

Leena kirjoitti...

Ihanaa saada seurata, mitä tapahtuukaan.

Kuulostaa juuri sellaiselta, mitä ihminen välillä tarvitsee. Uutta tuulta siipien alle!
Onnea asunnon myyntiin.

Inspiration, Viltsumari kirjoitti...

Kuulostaa kyllä ihanalle asua siellä vaikka kaikkialla on tottakai kääntöpuolensakin. Toivotan onnea unelmien toteutumiseen.

Matkatar kirjoitti...

Mantelilaakson Susanna: Jes, kiitos!

Leena: Hih, meilläkin saattaa suunnitelmat muuttua tässä kevään myötä. Kiitos.

Viltsu Mari: Onhan täällä ihanaa en valita, mutta aina voi suunnitella jotain uutta ja jännää tosiaan...

Vivi Vinna kirjoitti...

Sielläkin siis uudet tuulet. Onnea paljon ja toivottavasti asunto menee pian kaupaksi. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...