keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Eletään odotuskannalla


Nyt seuraa jatkoa kuukausi takaperin kirjoittamaani postaukseen Elämme jännittäviä aikoja. Jos uutiset jäivät joltain lukematta, ei hätää. Kerron uudelleen pääpiirteissäin missä mennään.

Eli päätimme noin kuukausi sitten laittaa asuntomme myyntiin täällä Barcelonassa. Se oli aika pikainen päätös, emme itsekään vielä joulun aikoihin edes ajatelleet, että näin voisi käydä. Sanotaanko vaikka, että olemme miehen kanssa molemmat spontaaneja ihmisiä ja pari viikkoa asioita monelta kantilta pohdittuamme päätimme, että tämä ihana Atico -ajanjakso elämässämme on tullut nyt tiensä päähän.

Mitä siitä sitten seurasi? Laskelmia ja pähkäilyjä mihin rahat riittäisivät myynnin jälkeen. Vaikka asuntomme onkin huikealla paikalla keskustassa ja täysin remontoitu, erittäin huono rappukäytävä laskee hintaa aika roimasti. Hissiäkään ei voi rakentaa, ei vain ole tilaa.Kiinteistönvälitystoimistoja on lähistöllä pilvin pimein. Haimme kolmelta eri toimistolta hinta-arvion. Ensin tuli paikalle Fran hikisine käsineen melko uudesta toimistosta. Ihastui asuntoomme, mittaili laserlaitteella pinta-alaa ja lupasi viikon päästä hinta-arvionsa. 

Seuraavaksi tuli Deli, vanhempi mukava rouva, joka osoittautuikin hiekkakenttätutuksi. Olimme jutelleet Siriä ulkoiluttaessamme useasti hänen kanssaan läheisessä puistossa, kun hänen koiransa oli vielä elossa...koiraressu oli vakavasti sairas ja kuoli myöhemmin. No, Deli kertoi toimineensa yli 20 vuotta alalla miehensä kanssa ja he asuivatkin lähellä. Huomasimme, että hän tunsi tämän barrion asunnot tosi hyvin. Deli mittaili perinteisellä mittanauhalla pinta-alan ja jutteli mukavia. Häneltä saimme saman tien hinta-arvion.

Viimeiseksi tuli Juan modernista toimistosta. Vaikutti tehokkaalta nuorelta mieheltä ja lupasi myydä asuntomme kuukaudessa. Hänkin antoi heti hinta-arvion meille.

Päätimme valkata Delin ja hänen aviomiehensä yhteisen toimiston. Kävimme toimistolla, jätimme avaimet ja lähetin kuvia heille kodistamme. Ihmettelimme kun mitään sopimuksia tai papereita ei tehty tai allekirjoitettu. 


Heti alkoi tapahtua ja miehen puhelin alkoi soida yhtenään näytöistä. Näyttöjä on ollut jo useita viikossa. Aika kansainvälistä porukkaa on käynyt, italialaisia, ranskalaisia, venäläisiä... unkarilainenkin. Kaikkia emme ole henkilökohtaisesti tavanneet, mutta muutamia olemme sattuneet näkemään. 

Jossain vaiheessa otimme myös Juanin mukaan myymään. Täällä on sallittu laittaa useampaan toimistoon yhtä aikaa myyntiin tai myydä itsekin jos haluaa. Ei niin tarkkaa.


Kuulemma jos olisi hissi tai raput olisivat paremmat, asunto olisi jo myyty. Mutta edelleen pidetään kämppä koko ajan tip top -kunnossa yllätysvisiittejä varten ja eletään odotuskannalla...jännittävää!

On meillä tosiaan suunnitelmia jatkostakin, mutta koska ne eivät ole vielä yhtään varmoja suuntaan tai toiseen (emme voi tehdä tarjousta uudesta projektista ennenkuin tämä myydään) niin pidetään ne vielä salassa. Joku siellä jo kyselikin pysyttelemmekö Katalonian sisällä -tottakai pysytään. Täällä on hyvä olla joten mihis täältä lähtisimme!

Mutta kuten joku tarkkasilmäinen huomasi edellisestä kappaleestani...jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, uutta projektia on tulossa! Mutta tarkempaa juttua siitä saatte vielä odottaa!


Nämä sateisen ilman kauniin hämärät kuvat on vielä Carcassonnen reissulta helmikuulta.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!


19 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

No johan on salakähmäistä... ;) Uudet projektit kuulostaa jännittäviltä, joten pidän edelleen peukkuja asunnonmyyntipuuhille, jotta pääsette niitä pian toteuttamaan!

Annukka kirjoitti...

Mulla on ihan sellainen olo, että asunto menee lyhyen ajan sisällä kaupaksi.

Jännittäviä aikoja tosiaan. Toivon parasta mahdollista lopputulosta kaikille osa-alueille :)

Leena kirjoitti...

Jänskätän minäkin mukana.

Oli taas niin kauniit kuvat. Ja tuo ovi! Mikä väri! Olen vissiin vähän ovi-friikki.
Kivoja kevätpäiviä Kataloniaan.

Pepsi ja Max kirjoitti...

Jännittävää!! Haisteleeko Siri paljon paikkoja kävijöiden jälkeen? Kissat kun tuntuvat olevan tarkkoja kuka on käynyt heidän poissaollessaan.

Pepi kirjoitti...

Mahdanko olla kuinka lähellä jos arvaan uuden projektin odottelevan vuoriston suunnalla 😉

SusuPetal kirjoitti...

Mielenkiintoista! Peukkuja asunnon myymiselle ja uusille projekteille!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

No voi ei...pitdät meitä sitten jännityksessä...:) Toivotaan, että asunto menee pian kaupaksi !

Jael kirjoitti...

Nyt on jännää kun ei tiedä mikä projekti;D
Harmi että hissin puute alentaa hintaa, mutta niinhän se yleensä on , huonokuntoiset eivät helposti pääse ylös vaikka olisi kuinka hieno asunto.
Paljon peukkuja sille että asunto pian myydään , ja hyvällä mahdollisella hinnalla:)

Susanna Hietanen kirjoitti...

Onnea myyntiprojektille :-)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Miten ihanaa, kun saa seurata toisten jänniä. Ei ole kiinni omat rahat eikä voimavarat:D.

Tiia Koivusalo kirjoitti...

No on kyllä jännittäviä uutisia ja jään mielenkiinnolla seuraamaan seuraavia askeleita. <3 Zemppiä kaikkiin koukeroihin <3

Matkatar kirjoitti...

Menninkäinen: Juu sori, me nyt päätimme ettei kerrota mitään vieläkään jos suunnitelmat eivät sitten onnistukaan jostain syystä...

Annukka: Hii saas nähdä!

Leena: Voi kun kiva :) Ja kiitos!

Pepsi ja Max: Ihme kyllä ei Siri haistele että täällä on vieraita käynyt. Se taitaa olla vaan niin ollellinen kun pääsee omalle sohvalle aina takaisin hih :)

Pepi:Hmm...aika hyvä arvaus...kieltämättä puhdas ilma siellä meinaa vetää puoleensa..

SusuPetal: Kiitos!

Hnnele Ruusukummusta: Juu vielä vähän aikaa!

Jael: No joo niinhän se tekee. Kiitti!

Susanna: Kiitos :)

Paluumuuttajatar: Hih hyvin sanottu. Juu voi olla että saadaan vain harmaita hiuksia tästä projektista :)

Tiia: Voi kiitos :) Ihanaa loppuviikkoa!

Päden paja kirjoitti...

Siellä eletään jänniä aikoja, peukut on pystyssä että asunto kaupaksi menee ja pääsette suunnittelemaan uusia projektejanne♥ Mukavaa viikonloppua♥

Vivi Vinna kirjoitti...

Pidetään peukkuja! Uskon, että menee nopeasti kaupaksi. Jos minulla olisi rahaa, niin ostaisin. :)

souliina kirjoitti...

Siis voi että kuinka kaunis tuo talo on jo ulkoa käsin <3 Onnea myyntiin, toivottavasti saatte asunnon pikaisesti kaupaksi ja uusien haasteiden pariin :)

A Casa Madeira kirjoitti...

Maravilhoso!
janicce.

Matkatar kirjoitti...

Päden paja: No juu...hitaasti tuntuu etenevän vai onko odottavan aika vaan pitkä?

Vivi Vinna: Kiitti! Saas nähdä juu. Olisikin kiva jos ostaisit tämän!

Souliina: Kiitos :)

A Casa Madeira: Gracias Janicce!

Lady of The Mess kirjoitti...

Onnea onnistuneista asuntokaupoista - luinkin jo kommentistasi blogissani, että kaupat on tehty;)
Ja nyt sitten pidätte meitä jännityksessä, mitä uutta onkaan tulossa!
Kuulolla ollaan;)

maiju kirjoitti...

Voi, toivotaan, että asunto menee kaupaksi. Tsemppiä myyntihommiin ja tulevaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...