perjantai 6. huhtikuuta 2018

Keväisessä kukkatapahtumassa Poble EspanyolissaBarcelonan yksi suosituimmista nähtävyyksistä on ollut minulla ja miehelläni käymättä, mutta ei ole enää. Se on El Poble Espanyol Mont Jüicin kukkulalla. Se rakennettiin vuoden 1929 maailmannäyttelyä varten ja käsittää eri alueita Espanjasta. Itse asiassa alue näyttää ihan oikealta kylältä, jossa on viimeisen päälle rakennetut talot, kadut, ravintolat ja putiikit. Mutta silti siellä ei ole koskaan asunut ketään vaan se on ihan turisteille tehty alue jossa on usein kaikenlaisia tapahtumia.
Erikoista siinä on, että sieltä löytyy siis monien Espanjan eri alueiden, kuten esim. Andalusian tai Galician arkkitehtuuria ja tietoa näistä. Olikin jännä miten rakennustyyli vaihtui koko ajan.

Pääsiäisen aikana siellä järjestettiin De Flor en flor -keväinen kukkaistapahtuma, jossa olen halunnut aiemminkin käydä. Saimme kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis. Meille sattui vielä kaunis sää kuin tilauksesta. 

No millainen päivämme oli?


 Pelkäsimme että alue olisi kovin keinotekoisen oloinen, ja kyllähän se tavallaan sitä olikin. Sellainen turistirysä. Mutta siellä sai rauhassa istuskella auringossa, kuunnella livemusiikkia ja ottaa pientä välipalaa. Parasta oli ettei ollut sitä liikenteen meteliä ja hajua mikä normaalisti kaupungissa terasseilla on.

Kesäinen kukkamekko päällä -tottakai!

Alueella oli upea kaupungintalokin jossa oli myynnissä taimia. Sieltä löytyi kaikenlaisia harvinaisia kukkia, orkideoista narsisseihin ja kaikkea siltä väliltä.
Päivän paras anti? Ehdottomasti aurinko

Parasta Poble Espanyolissa? Nykytaiteen museo alueen sisällä. Sen hinta kuuluu Poble Espanyolin hintaan ja ilman näyttelyä pääsymaksu alueelle olisi ollut turhan suolainen. 

De Flor en Flor? Oli hieman pettymys. Odotin toinen toistaan upeampia kukkaistutuksia ja runsaita kukkalaitteita ympäri aluetta, mutta vaikea oli saada edes jotain kuvia tähän postaukseen, niin vähän niitä siellä loppupelissä oli. 

Aionko mennä uudelleen tuonne? Todennäköisesti ehkä jonkun vieraan kanssa, joka voisi olla kiinnostunut tälläisestä. Alueen reunalla olisi ollut vielä veistospuisto jota emme nälissämme jaksaneet kiertää, ja se olisi kiva vielä nähdä.


Kevät on edennyt täällä hurjaa vauhtia ja luonto kukkii tosi ihanasti joka puolella ja puissa on pikku lehtiä. Ihan on Suomen kesäinen fiilis jo. Ei voi valittaa!

Aurinkoa päivääsi!
13 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Voi miten tulikin ikävä kesää ja lämmintä:) Aivan upeat kuvat♥ Kiva tuollainen tapahtuma ja paljon on kyllä nähtävää, Kaikki kukat on sitten kauniita! Mukavaa alkavaa viikonloppua♥

Pepsi ja Max kirjoitti...

Olet saanut mahtavia kuvia; niin kaunista!!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Mielettömän kauniita yksityiskohtia kukkasin ja kukkamekko myös totta kai. Kivaa viikkistä <3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Miten hauska kohde. Emme tienneet tuosta mitään. Mutta tulipas nyt nähtyä.

Menninkäinen kirjoitti...

Oi, siellä on ihan mekkokelit... Ihanaa! Ihanan keväisen värikkäitä kuviakin. Mä tykkään kyllä talvesta ja lumesta, mutta vois jäädä tää märkä välivaihe pois ja pompata suoraan vehreään kevääseen.

Jael kirjoitti...

Onpa hieno alue, ja kauniita kukkia. En käynyt tuolla silloin kun kävin Mont Juicilla, olisi ehkä pitänyt, näyttää niin kauniilta tuolla:)

Susanna Hietanen kirjoitti...

Näyttää upealta :-)

Kyllä me täällä Suomessa ihan tuntumassa tullaa tuon kevään kanssa ;-) (Siis ihan kauhean kaukana... ;-) )

Harakka kirjoitti...

Kyllä niin hienolta näyttääkin, eli jos sinnepäin jollakin on asaa,niin kannattaa varmaan tuolla käydä.
Ihania kukkia!
Oikein hyvää viikonloppua sinne teille!
Mun blogissa on arvonta, jos haluat kurkata.

Matkatar kirjoitti...

Päden paja: Oijoi! Kyllä kesä sielläkin on jo ovella! Kiitos :)

Pepsi ja Max: Kiitos :)

Tiia k: Voi kiitos!

Paluumuuttajatar: No hyvä kun teille jäi jotain ensikin kertaan!

Menninkäinen: No joo ainakin toisina päivinä on mekkokelit. Tänään on vähän pilvisempää.

Jael: Juu siellä riittäisi tutkittavaa pidemmäksikin aikaa.

Susanna: Kiitos! Toivottavasti aurinko paistaa että lumi sulaisi pian pois. Mekin tulemme muutaman viikon päästä sinne enkä kovin kauheasti haluaisi enää lunta nähdä...

Harakka: Kiitos! Ja kiitti vinkistä, tottakai tulen arvontaan mukaan!

Taina K kirjoitti...

OOH, ei noissa aikaisemmissakaan kuvissa vikaa ollut, mutta viimeisen kuvan jälkeen olin myyty!;D Nytkin silmien edessä on puoli metriä lunta...
Näytät upealta!<3

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Mahtavan kaunista, ihania kukkia ja asetelmia sekä myös rakennuksia.
Ihanan kaunista kevättä/kesän alkua siellä on.

Pieni Lintu kirjoitti...

Upeita kukkajuttuja!

Matkatar kirjoitti...

Taina: Voi kiitos kehuista :) Muuten se vika kuva oli tuon Poble Espanyolin ulkopuolelta, ihan vain tien reunasta kuvattu. Parhaat kukat löytyy kyllä luonnosta...

tuijankortteilua: Kiitos kyllähän täällä on jo kevät pitkällä :)

Pieni Lintu: Jep :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...