tiistai 10. huhtikuuta 2018

Kun vesi loppuu -ihmiset kaikkoavat (ja aaveet jäävät)Vanha La Mussaran kylä on 1000m merenpinnan yläpuolella mielettömän upealla paikalla. Ensimmäiset asiakirjamerkinnät kylästä löytyvät 1100 -luvulta ja kylä hylättiin lopullisesti 1959 ihmisten muuttaessa kaupunkeihin. Myöskin, koska vesi ei vain enää riittänyt.


Kylästä on jäljellä pelkkiä raunioita, itse asiassa parhaiten säilynyt on tämä kirkko Sant Salvador ja senkin etuseinä on tuettu ettei se kaatuisi päälle. Hyvä niin, sillä kylässä käy yllättävän paljon vierailijoita. Se on mainio paikka piknikille ja sieltä lähtee myös vaellusreittejä. Näimme myös kalliokiipeilijöitä kiipeämässä kylälle.
Jännä nähdä miten luonto saa kylän valtaansa kuudenkymmenen vuoden aikana. Säännöllisestä kävijämäärästä johtuen kuitenkin siellä pääsi hyvin liikkumaan. Taloista vain ei ollut paljoa jäljellä.
Kylä ja sen ympäristö on hyvin mystinen ja siellä on raportoitu tapahtuneen kummallisia ilmiöitä. Ihmisiä on selittämättömästi kadonnut, on tehty UFO-havaintoja ja on kuultu hevosen laukkaavan. Kuuleman mukaan siellä olisi jossain kivi, jonka päälle astuttuaan joutuu/pääsee toiseen ulottuvuuteen!

No, me emme ilmiintyneet minnekään emmekä kirkkaassa auringossa nähneet emmekä kuulleet mitään merkillistä.


Tämän rauniotalon edestä oli muuten ihan pystysuora rinne... :
Mielenkiintoinen kylä. Tälläisiä paikkoja löytyy Katalonian alueelta tosi paljon, onhan täällä pitkäaikainen historia.
11 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Mielenkiintoinen paikka! Hienot kuvat!!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Olishan se nyt hurjaa jos olisitte astuneet kiven päälle ja löytäneet itsenne Skotlannin ylämailta. Ai mut se olikin se Outlander...Ja tehän jo ootte ollut siellä.

Menninkäinen kirjoitti...

Noi on just noita scifi-leffojen "ihmiset hävis maapallolta"-kyliä... Mietin samaa kuin Paluumuuttajatar, että kiva, kun oisitte vahingossa tallanneet sen kiven päälle ja joutuneet ties minne...

Matkatar kirjoitti...

Sirpa: Kiitos, juu oli jännä ja kaunis paikka!

Paluumuuttajatar: No niimpä! Juu kävi itselläkin Outlander mielessä :D

Menninkäinen: Heh joo! Ties vaikka sellaisia kiviä oikeasti onkin...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kaunis paikka. Upeita kuvia olet ottanut.

Satu kirjoitti...

Olipa tosiaan mielenkiintoinen paikka! Kiitos kierroksesta! Minä haluaisin ehdottomasti löytää sen kiven, jolta pääsee toiseen ulottuvuuteen. Paitsi että onkohan siellä toisessa ulottuvuudessa sitten vastaava kivi, jolta pääsee takaisin? ;-D

Jael kirjoitti...

Onpas jännä vierailupaikka,kiitos esittelystä. Vesi...niin tärkeää. Täällä on jo vuosia ollut niin vähäsateisia talvia, ja nyt vielä enemmän, ja itse kierrätän vettä,teen lyhyitä suihkuja ym. Ilman keinokastelua ja meriveden kallista muuttamista juomavedeksi täällä ei olisi mikään elossa.

Tiia Koivusalo kirjoitti...

ohhoh miten vaikuttavat maisemat tuolta korkealta varsinkin ja ihan mieletön tunnelma tuossa alimmassa koirakuvassa, wow. :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Maailmassa on paljon kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja joissa haluaisin käydä...taas löytyi yksi...jo nimi on kaunis, La Mussara♥

Matkatar kirjoitti...

enkulin käsityöt: Kiitos

Satu: Juu! No juku olisi ollut kyllä hauska löytää joo.

Jael: Hyvä että olet oppinut kierrättämään vettä...kaikki eivät osaa säästää vette sellaisissakaan paikoissa joissa siitä on pulaa.

Tiia: Hii :)

Hannele Ruusukummusta: Kiva kun teki sinuun vaikutuksen!

Päden paja kirjoitti...

Hienot kuvat ja paljon mielenkiintoista nähtävää! Varmasti upeat näkymät:) Leppoisaa alkavaa viikonloppua♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...