sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Muina turisteina arkeologisilla kaivauksilla -ja biitsillä!


Tässä söpössä pikku mökissä olimme yhden yön alkuviikosta katalaaniystäviemme luona. Vieressä on lammikko, joka on täynnä sammakoita. Oli hauskaa illalla kuunnella mieletöntä sammakoiden kurnutuskonserttia. Kun meni lähelle taskulampun kanssa, kurnutus loppui kuin seinään. Yhtään sammakkoa emme nähneet, ainoastaan peukalon kokoisia nupupäitä.

Aamulla jatkoimme matkaa rannikolle Roses -nimiseen pikkukaupunkiin. Se kuuluu Gironan maakuntaan ja väkiluku on vähän alle 20 000. Siellä on ihan hyvin hotelleja ja monet ranskalaiset ja saksalaiset viettävätkin siellä eläkepäiviään. 

Ilma oli lämmennyt tosi lämpimäksi ja päätimme kaupunkiin päästyämme jaloitella bongaamassamme keskustan arkeologisilla kaivauksilla, Ciudadela de Rosas -nimisessä paikassa. Se oli melko laaja muurein ympäröity linnoitus, jonne onneksi sai ottaa koiran mukaan. Lähdimme kiertämään reunapolkuja, sillä keskialueella oli jokin äänekäs lasten urheilutapahtuma.
Täällä arvellaan olleen asutusta jo yli 3000 vuotta sitten joten kaivamista ja tutkittavaa riittää. Linnoitus on kuitenkin Rooman valtakunnan aikainen.

tykinkuulia


Linnoitukselta ajoimme hotelliin vaihtamaan kevyempää päälle, sillä pitkissä housuissa alkoi olla jo kuuma. Saatuamme sortsit jalkaan alkoi tuntua todelliselta lomafiilikseltä. Etenkin kun lähdimme tutkimaan tätä upeaa rantakatua:


Otimme sandaalit pois ja menimme paljain jaloin kävelemään kuumalle hietikolle. Miten olinkaan kaivannut sitä! On ollut niin kolea talvi Barcelonassa ettei kovin monena päivänä ole tehnyt mieli rannalla edes käydä.

Näitä upeita rantakasveja ihailin kauan -tietääkö kukaan nimeä? Jael?Kävimme kunnon turistien tapaan rantapizzeriassa pizzoilla ja olusilla. Siitä saimme energiaa lähteä patikkaretkelle...mutta siitä retkestä kerron taas seuraavalla kerralla!7 kommenttia:

Tillariina K. kirjoitti...

Pizza ja olunen kuullostaa mukavalta! Tuo linnoitus on kaunis...

Simpukka kirjoitti...

Huikean kauniita kuvia. Olimme talvella Rosesissa ja silloin linnoitus oli suljettu. Jospa toisella kertaa...

Eeviregina kirjoitti...

Ihanat maisemat ja lämpö... huoh! Niitä kaivattais tänne Suomeenkin.
Minä olen ihaillut tuota samaa mehikasvia??? Israelissa, Mallorcalla ja Namibiassa sitä oli Svakopmundin saksalaiskaupungin rannalla monessa eri sävyssä. Se sulkee kukkansa nupulle auringon laskiessa.
Ihana kasvi, mutta kova leviämään. Kokemusta on, kun erehdyin istuttamaan sitä siskon puutarhaan Israelissa. Jostakin luin että se olisi Hottentottikukka, mutta en ole enää varma...

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kyllä on täälläkin kaivattu. Kuulostaa kaikki niin kivalle. Mutta kesää ja paljaita varpaita saadaan vielä odottaa.

Päden paja kirjoitti...

Upeita kuvia! Noista rantakasveista tulee asteri mieleen, on jännä kuulla mitä ne ovat jos joku tietää:) Kesää ja lämmintä odotetaan kovasti❤

Matkatar kirjoitti...

Tillariina: Juu välillä tuo yhdistelmä on paikallaan :)

Simpukka: Kiitos. Kiva kun olet käynyt tuolla! Minä en ollut ennen kuullutkaan paikasta vaikka sinne on vaan n. 150km Barcelonasta.

Eeviregina: Minäkin olen nähnyt aiemmin tuota samaa mehikasvia jossain rannalla lähellä San Diegoa. Ai se leviää, hmm...olisikin hottentottikukka, kiva nimi...täytyy tutkia :)

Paluumuuttajatar: No toivotaan että meidän mukana tulisi lämpöaalto. Vaan eipä tainnut tulla viimeksikään...

Päden paja: Kiitos! Vähän samanlaista kuin asteri mutta tuo on tosiaan mehikasvi, sen verran minäkin tunnistin :)

Harakka kirjoitti...

Voi juku, miten mielenkiintoisia ja todella kauniita paikkoja olet taas kuvannut.
Mutta pian se täällä suomessakin on jo taas lämmintä ja saadaan upottaa varpaat rannan hiekkaan.
Hyvää loppuviikkoa sinne teille ihaniin maisemiin!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...