maanantai 7. toukokuuta 2018

Ai niin -olemme Suomessa!


Olemme olleet Suomessa jo viikon. Alussa oli tosi outoa ja yölläkin herätessäni luulin olevani vielä Barcelonan kodissa. Sitten yön hämärissä hissukseen aloin muistaa, että "ai niin -ollaan jo Suomessa!"

Vähän aikaa kestää tottua tähän aamuvaloon -heräilen edelleen turhan aikaisin. Jopa 5-6 aikaan vaikkei tarvitsisikaan.

Koti oli hyvässä kunnossa -kiitos tyttöjen. Puutarhassa oli yksi harmillinen juttu käynyt runsaiden lumien seurauksena. Meidän hieno suuri katajamme oli haljennut ja kaatunut!


Puutarhassa muuten on tosi kivasti lähtenyt kaikenlaista kasvamaan. Paksu lumikerros on varmaan on suojannut uusia sipuleitakin, joita istuttelin sinne tänne, sillä lähes kaikki ovat jo hyvällä alulla.


Hanasta oleva vesi on hyvää ja kylmää, se on aina yhtä kiva yllätys tänne tullessa. Silti, olemme jo talvien aikana tottuneet ostamaan kaupasta hiilihapollista vettä, tai kevyitä alkoholijuomia, joilla jano on lähtevinään paremmin kuin hanavedellä. 


Kauppaan tai asioille mennessä täytyy muistaa, että tervehdin suomeksi enkä espanjaksi. Jos törmätessä tm. pyydän anteeksi, se tulee automaattisesti aina espanjaksi, hassua.

Ai niin ja kauppareissuista vielä puheenollen, en ole vieläkään muistanut kaivaa bonuskortteja esiin lompakkoon. 

Niin ja ne ovet. Juuri kun totuin taas Espanjan oviin, jotka aukeavat sisäänpäin niin täällä saa taas tottua vetämään ovia ulospäin. Hah. No jos puolen vuoden päästä taas oppisi...

Olen ollut kyllä tosi iloinen näistä lämpimistä päivistä mitä tässä nyt on ollut, niinkuin varmaan moni muukin. Sandaalit sai kaivaa jo esiin ja t-paidassakin tuli puutarhahommissa kuuma. Kesä yllätti meikäläisen!

Tälläiset pikaiset terveiset taas täältä -hyvin viihdytään! Aurinkoista loppuviikkoa!

***

p.s Niin ja kiinnostuneille tiedoksi, asunto Barcelonassa on edelleen myynnissä, avaimet on välittäjällä. Tilanne ei ole muuttunut, eli kiinnostuneita ja ihastuneita katsojia pyörii siellä koko ajan, mutta kaikki kauhistelevat niitä rappusia. Heh!
11 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Olipa kiva lukea Suomen-kuulumisianne! Mukavaa kevään jatkoa sinne Keltaiselle tuvalle! <3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Tervetuloa takaisin. Mikäs täällä on nyt ollessa. Parhaita aikoja vuodesta.

Matkatar kirjoitti...

Satu: Kiitos!

Paluumuuttajatar: Kiitos, niin minustakin, parasta aikaa vuodesta jee :)

Annukka kirjoitti...

Voi harmi tuota komeaa katajaa :(. Mutta onneksi kaikki muu kuitenkin hyvin.

Huomaan, että nykyään pienikin muutos vaatii hirmu totuttelun. Ei tarvi kuin keittiössä siirtää kahvinkeittimen paikkaa, niin silti tulee aina vaistomaisesti käveltyä muki kädessä sinne, missä se oli ennen.. :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Toitte kevään ja lämmön tullessanne♥

Susanna Hietanen kirjoitti...

Tilasittepa mainiot kotiutumissäät ;-)
Kiitos siitä :-)

Menninkäinen kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Mulle käy toi sama, että "väärä" kieli jää päälle. Sitten on sellaisia "reagointiääniä", jotka tulee multa aina espanjaksi. Tyyliin: "Voitin lotosta 10000e!" -"Ño!" ja käsillä puhumisesta en pääse enää eroon.

Ansku BCN kirjoitti...

Menipä talvi taas nopeasti! Nähdään taas syksyllä :)

Matkatar kirjoitti...

Annukka: Juu vähän kataja harmitti mutta minkäs sille mahtaa. Muuten puutarha tuntuu vaan tykänneen kylmästä ja runsaslumisesta talvesta, kaikki voi niin hyvin ja kukkasipuleita on itänyt enemmän kuin koskaan!

hannele Ruusukummusta: Siltä näyttää, kumpa pysyisi pitkään tälläisenä jee!

Susanna: On joo ihanaa!

Menninkäinen: Juu ymmärrän mitä tarkoitat. Minulla oli aikoinaan Saksassa asuessa kanssa noita äännähdyksiä tms sitten Suomessa, kesti kauan oppia niistä pois. Nyt ei muuten semmoisia espanja-lausahduksia paljoa ole tottunut vielä käyttämään, ainoat noi luonnolliset "perdon" tai "hola" tai "si"

AnskuBCN: No sanos muuta! Ei ehdittykään enää käydä katuja kuvailemassa! Jos liikutte näillä main kesällä niin poiketkaa! :D

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Ihana sää tulla kotiin.
Meillä kerran iso kataja kans halkes. Isäntä sitoi sen, jotenkin se jäi elämään, mutta ei niin komeana kuin silloin. Kärsi tosi paljon lumesta.
Onneksi se ei ole aina silmien alla, on tuolla vanhalla puolella.

Jael kirjoitti...

Minä olin Suomessa juuri kun talvi vaihtui oikeasti kevääksi:) Takuulla kestää hieman ennen kuin taas tottuu:) Kivasti on kasvua teillä puutarhassa, mutta harmi hajonnutta puuta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...