torstai 21. kesäkuuta 2018

Maalaisiko vai valokuvaisi?


Hei taas pitkästä aikaa! Taitaa olla blogihistoriani pisin tauko. No, on tässä ollut puuhaakin, mutta nyt kerron kansalaisopiston lyhytkurssista johon innostuin ilmottautumaan ihan ex tempore kun näin että kolmen illan ulkomaalauskurssista oli mainos meilissä.

Ekalla kerralla kokoonnuimme Orimattilassa Tönnön myllyllä. Juku se on hieno paikka! Sääksi oli luvassa sadetta -mitä se oli ollut jo pitkin päivää. No, meillä oli tuuria ja ainakin aluksi oli ihana aurinkoinen ilma.

Myllystä sen verran löysin tietoa netin syövereistä, että Tönnön koskessa on ollut mylly peräti vuodesta 1586 asti! Tämäkin oli tosi vanha, 1909 rakennettu ja edelleen käytössä oleva. Sisällä oli ihanan näköistä, ihan kuin olisi mennyt elävään museoon.

Minulla oli iso kassillinen piirustustarvikkeita mukana, joten en ottanut kameraa mukaan. (mitä myöhemmin kyllä karvaasti harmittelin...) No, onneksi kännykkä on aina mukana joten sain sentään jotain kuvia!
Asetuin ensin istumaan myllyn vieressä olevalle vanhalle betonisillalle. Itse asiassa se on Suomen vanhin 1910 vuonna rakennettu betonikaarisilta. Ei nyt mikään komistus mutta onpa ollut kauan paikoillaan korvaten vanhan puusillan.

Tosiaan, en ole piirtänyt tai maalannut juurikaan moneen vuoteen. Semmoista paloa siihen hommaan ei ole ollut pitkään aikaan. Valokuvaus on vienyt voiton. Itse asiassa minulla on ollut jänniä kausia elämässäni kun olen joko maalannut intona tai sitten valokuvannut. Siinä vaiheessa kun on alkanut tuntua tuskaiselta, etten osaa mitään, olen vaihtanut toiseen.  Eniten pidän öljyväreistä tai vesiväreistä mutten jaksanut raahata niitä nyt mukaan vaan löysin kaapistani jotain liituja, jotka otin mukaan.

Oli ihana fiilis tuolla keskellä luontoa piirustella, kuunnella lintujen laulua ja ihastella tätä upeaa maisemaa:


Sillan toisellakin puolella oli  varsin upeat näköalat:


Aika pian alkoi kerätä tummia pilviä ja maisema näytti entistä hienommalta. Aloin kaivata kameraani -mitä myrskykuvia tuolta olisikaan saanut! Alkoi nimittäin ukkostaa ja sataa ihan kaatamalla -juuri ehdin juosta myllyn sisään suojaan.


 Menin myllyn yläkertaan ikkunan ääreen piirtämään uutta näkymää. Oli aika huikea näkymä suoraan koskeen. Takanani mylly vaan hurisi.

Seuraavana päivänä menimme Lahden Pikku-Vesijärvelle maalaamaan. Minulla oli samat liidut mukana sekä myös lyijykynät tällä kertaa. Ilma oli kiva ja siinä kivellä istuessani törmäsin tyttäreeni, hänen poikaystäväänsä ja heidän Tito-koiraan, joka innoissaan hyppäsi syliini.Myöhemmin törmäsin penkillä vielä tuttuun bloggariin Tainaan, joka oli puistossa valokuvailemassa. Oli kiva vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa.

Vesiurkuesityksen musiikki lähti jossain vaiheessa käyntiin ja tuli tosi ihana fiilis siinä auringossa istuessani. Klassinen musiikki sopi tosi hyvin puiston tunnelmaan. Tosin mukana oli ilmeisesti jokaiselle jotain sillä sen jälkeen tuli mitä ihmeellisempiä musiikkikappaleita, eikä viihtyvyyteen auttanut lainkaan järven toiselta rannalta kantautuva kahvakuulajumpan meteli.Tämä joutsen kiersi pikkuveskua koko ajan. (ihme että tämä kuva tuli ihan pienenä vaikken välillä muuttanut asetuksia...kännykamera yöks)
Tänään olisi ollut vielä yksi maalauskerta Mukkulan kartanolla, mutta jätin välistä kun satoi juuri kun olin lähdössä fillaroimaan eikä sitten innostanut enää. Mutta ehkä tästä nyt vähän kipinää jäi tuohonkin hommaan, vaikka huomasin kyllä että noista liiduista en tykkää yhtään. Pastelliliidut on ok ja vesivärit myös.

No, teitä kiinnostaisi tietysti mitä siellä tuli piirusteltua. Itse asiassa en ollut ollenkaan tyytyväinen mihinkään työhön. Ikävä tuli valokuvausta, taidan olla siinä itsevarmempi. Olen vähän kärsimätön näissä piirustuksissa. Tässä yksi sieltä puistosta:


 Saa nähdä koska taas kerkeän postailla...itse asiassa olisi jännää kerrottavaa teille...mutta jääköön toiseen kertaan hihii.

Oikein ihanaa Juhannusta kaikille!


12 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Sulla on ollut tosi mielenkiintoinen kurssi takanapäin.Paljon olet siellä saanut ideoiita varmaankin ja työsikin näyttävät hienoilta.
Ja ihan hyviä kuviahan sun kamerasi on ottanut.
Nyt jään jännityksellä oottamaan, mitä sinä meiltä salailet???
Mutta mä nyt kuitenkin toivottelen sulle ja sun koko perheellesi oikein kivaa Juhannuksen aikaa...nyt kuitenkin meillä tällä hetkellä tulee vettä, kuin saavista kaataen!!!

Menninkäinen kirjoitti...

Kaunis taulu/maalaus/piirustus! Tuli mieleen se silta, missä Nuuskamuikkunen istuskelee...
Hyvää jussia teille!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kaunista.
Ihanaa Juhannuksen Aikaa Sinulle.

Tillariina kirjoitti...

Hyvää juhannusta!

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Viehättävä mylly!
kyllä välillä on hyvä istua hetkeksi ja maalata maisemaa...sitten voi taas vaihtaa kameraan kun siltä tuntuu. =)
Ihanaa juhannusta!

Susanna Hietanen kirjoitti...

Upeaa juhannusta sinullekin!

Tanja kirjoitti...

Kaunis teos! Leppoisaa juhannusta!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kumpikin näyttää sujuvan, joten tee molempia:). Hyvää Juhannuksen loppua.

Kix kirjoitti...

Alkukesän upeat säät ovat suosineet ulkoilmamaalauskurssianne ja on selvästi ollut antoisaa vierailla mielenkiintoisissa paikoissa, joista olet tallentanut kauniita muistoja kuvien ja piirustusten muodossa.

Taina K kirjoitti...

Ihania olivat kuvasi, mä tykkäsin todella paljon siitä lyijykynä (?) piirroksesta!<3 Oli tosiaan hauska nähdä pitkästä aikaa. Minusta on kiva, että Lahti on sen verran pieni, että törmäät tuttuihin siellä täällä, ja ne satunnaiset kohtaamiset on jotenkin erityisen mukavia!:)

Kiitos linkkaamisesta!<3 Olen saanut varmasti mainostettua Lahtea kovasti sinun ansiostasi!<3

Jael kirjoitti...

Upea näkymä ensimmäisessä kuvassa, tuolla on kyllä varmaankin inspiroivaa tehdä taidetta, ja hienon tulikin piirustuksesta. Minäkin teen molempia ,tosin tuo kynän tuotto on nyt ollut jo pitkään tauolla.

Matkatar kirjoitti...

Harakka: Kiitos juu oli!

Menninkäinen:KIitos! Juu on muuten samanmuotoinen silta tuolla heh :)

enkulin käsityöt: Kiitos

Tillariina: Kiitti!

Mantelilaakson susanna: Juu oli niin hieno paikka, sinne pitäisi mennä joskus uudelleen. Joo monenlaiset harrastukset ovat kivoja, olisi tyhmää keskittyä vain yhteen.

Susanna: Kiitos!

Tanja: Kiitos sinulle!

Paluumuuttajatar: Kiitos kiitos :)

Kikka Kainu-Lehto: Kiitos sinulle ja mukavaa uutta viikkoa!

Taina: Oli juu kiva nähdä. No toivottavasti joku on tätä kautta löytänyt kivaan juttuusi!

Jael: Kiva juttu. Juu minäkin toivon että innostuisin tästä taas piirustelemaankin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...