lauantai 17. marraskuuta 2018

Kauniita paikkoja tutkimassa Olemme kierrelleet pitkin Katalonian rannikkoa junalla ja myös ystävämme kanssa autolla. Canet de Mar oli aika huikean kaunis, paljon kauniita historiallisia rakennuksia, perinteistä aitoa kylämeininkiä ja mielettömän ihana ranta.Itse asiassa kävimme katsomassa tuolla yhtä asuntoa. Ikävä kyllä asunto ei säväyttänyt niin paljon kuin tämä kävelyretkemme keskustan ja rannan tuntumassa. Asunto ei kaukana näistä hienoista paikoista ollut, mutta se oli kovin pimeä ja ihan hotellin vieressä. Ei, me haluamme valon tulvivan ikkunoista sisään. Auringon ja valon vuoksihan me täällä etelässä aina majailemmekin!


Seuraavaan kaupunkiin matkustimme vieläkin vakavammalla mielellä -heh. Varasimme majoituksen kolmeksi yöksi, jotta ehtisimme kunnolla tutustua alueeseen ja käydä jälleen yhdessä asuntonäytössä. 

Olemme nyt siis unohtaneet tontit, kukkulanrinteet ja liian suuret remonttikohteet. Viime aikoina olemme mieluummin kiinnostuneet suht. hyväkuntoisista kerrostalokämpistä, joista pitäisi löytyä kuitenkin kunnon parveke. Mieluummin rauhallisella alueella, muttei silti tylsällä. Hyvät marketitkin pitäisi olla kävelymatkan päässä, ja junarata. Paljon on vaatimuksia, etenkin kun hintakaan ei saisi päätä huimata.


Niin, tämän kuvankauniin paikan nimi on Calella ja se on reilun tunnin junamatkan päästä Barcelonasta. Juna kulkee ihan rannassa, oli ihana istua kasvot rantaan päin ja katsella rantanäkymää junasta. Ehdimme kolmen päivän aikana hyvin tutustumaan paikkaan ja yritimme saada tuntumaa siihen, millaista siellä olisi asua pidempään.

Calellan lähistöllä on ihania rantapoukamia, jotka suorastaan huutavat piknikkiretkeä!

Kiipeilyseinä kivassa paikassa

Calellassa on paljon hyviä puolia, joita tietysti näissä kuvissakin esittelen mielelläni. Meri lähellä, sopivankokoinen kaupunki, hyviä patikkareittejä lähellä. No joo, huonoin puoli ehkä on, että kesäaikaan siellä liikkuu sellaisia biletysturisteja sankoin joukoin...

Toisaalta mitä se haittaisi, mehän olemme etsimässä majapaikkaa talvea varten...!
Se kämppä mitä kävimme katsomassa -ihastuin siihen heti. Ulkoapäin talo oli aika rähjäisen näköinen, mutta kun näin asunnon, se ei haitannut enää yhtään. Se oli todella hyvin pidetty ja siisti, missään ei haissut pahalta ja tilaakin oli hyvin. Sitäpaitsi seinällä oli ihan minuntyyliseni ryijy, jonka olisin niin halunnut, voih!Mies jopa teki asunnosta tarjouksen, mutta ehtipä joku muu tarjota enemmän. No, näitä sattuu.

Maanantaina olemme menossa katsomaan taas jotain ihan muuta...siitä sitten joskus!

Täällä muuten satoi ihan älyttömästi kahtenä päivänä. Kukkulat ja tiet olivat täynnä isoja ja pieniä puroja, ja vettä suihkusi kohinalla ylhäältä. Isoja lohkareita oli tippunut teille ja tiet olivat monin paikoin sortuneet. Onneksi sade hellitti jo, mutta aurinko ei ole vielä näyttäytynyt. Ihmeellistä, sitä on tottunut näiden kahdeksan vuoden aikana, ettei Barcelonassa juuri sada, mutta tänä syksynä on kyllä satanut koko vuoden tai kahden sateet kerralla...

Viikonlopun jatkoja,


6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kauniin näköisiä paikkoja:) Tsemppiä, toivottavasti se oikea paikka löytyy pian. Valo,,,,se tulvi tosiaankin vastaan kun tulin tänne takaisin parin viikon Helsingin reissulta. Täällä satoi eilen kunnolla,ja oli kylmää ensimmäistä kertaa, mutta tänään kirkas taivas, aurinkoa eikä kylmää. Mukavaa viikonloppua!

Satu kirjoitti...

Voi että! On varmaan ihana kierrellä katselemassa paikkoja ja miettiä, missä haluaisi asua. Uuden aloittaminen on aina niin jännittävää. Vaikka onhan se toisaalta tietysti vähän työlästäkin. Onnea asunnon etsintään!

Birgitta kirjoitti...

Ajatus paikasta Espanjassa kuulostaa kyllä tosi ihanalta. Olisi ihanaa kulkea noin katselemassa omaa sopivaa asuntoa, vaikka onhan se niin, että toiveita on aina reilusti :)

Toivottavasti uusi talvikoti löytyy nopeasti :)

Harakka kirjoitti...

Niin kauniita paikkoja siellä onkin ollut teillä jo ,monta, mutta asuntoa ostettaessa pitää kuitenkin tietty tietää ja katsoa niin monta asiaa.
Mutta kaunista siellä on joka paikassa!
ja voi noita ihania rantoja!

Matkatar kirjoitti...

Jael: Juu valoa onneksi näillä leveysasteilla riittää vaikka tänä syksynä onkin satanut enemmän kuin koskaan! Toivottavasti on vain sattumaa eikä pysyvää heh

Satu:Juu onhan se mukavaa, mutta myös hankalaa kun kaikki kylät ja kaupungit ovat erilaisia ja täällä kaikista myytävänä olevista asunnoista on tosi surkeat kuvat netissä...

Birgitta: Juu toivotaan mekin että löytyisi jo tänä syksynä. Jos ei löydy niin ei sitten. Sitten keksitään muuta tai jatketaan etsimistä :) Ihanaa loppuviikkoa!

Harakka: Juu ihania paikkoja täällä on, mutta aina jostain asiasta joutuu joustamaan. Ja täytyy miettiä mitä oikeasti haluaisi, ei ole helppoa. Rannat juu -ne on huikeita! (ei sen puoleen vuoretki heh)

Henry Jones kirjoitti...

Such an amazing blog post….very informative also…. I gain a lot of information from this..thanks for sharing it..
Book online bus ticket from Redbus

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...