keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Nyt niitä kuvia...ja kuulumisia muutenkin!Moni on jo odottanut, ihmetellyt ja kysellyt, että mitä meille kuuluu ja miten meidän asunnon hankinnalle kävikään. Oltuamme kaksi kuukautta Suomessa palasimme siis viikko sitten Espanjaan. Meillähän oli tiedossa jo uusi asunto täältä -mutta koska kauppoja ei oltu vielä lyöty lukkoon, en halunnut vielä mitään tietoja tai kuvia laittaa teillepäin. Mutta nyt kerron kaikki hihii!

Jotkut siis jo tietävät (Instan tm. kautta), että myimme kesällä Barcelonan keskustakämppämme, ja nyt ostimme uuden Katalonian-kodin 50km Barcelonasta eteläänpäin ihan rannan tuntumasta. Viime viikolla teimme varsinaiset kaupat, vuokrasimme pakettiauton ja pakkasimme kimpsumme ja kampsumme sekä suuntasimme kohti etelää. Matkalla näimme huikeita maisemia, koska ajoimme rantakatua emmekä ihan sitä nopeinta tietä.


Ostimme asuntomme vanhalta pariskunnalta, ja he jättivät lähestulkoon kaiken tänne. Kämppä on periaatteessa siisti, mutta kun saimme roudattua omat tavaramme (vaatteita, työkaluja, tuoleja...) niin se on ihan täynnä tavaraa. Joka paikassa on vanhusten kasarityylisiä huonekaluja, astioita, muovikukkia, liinavaatteita...


Asunto on kapea ja pitkä läpitalon huoneisto. Toisessa päässä on keittiö, välissä olkkari ja sen jatkona terassi. Keittiön kaapit on tehty massiivipuusta, mutta niin...mummo mikä mummo. Kaikki tuntuu olevan väärän muotoista tai väristä, mutta hyväkuntoista.


No tottakai meillä on suunnitelmia! Mitään täysremonttia emme aio tähän nyt tehdä, mutta saamme tästä jo sillä paljon käytännöllisemmän, kun ensin roudaamme kaikki ylimääräiset romut pois ja sitten siirrämme keittiön olkkariin ja teemme tähän keittiön tilalle makuuhuoneen. Sillä sitähän meillä nyt ei ole! Olemme nimittäin pari yötä nukkuneet vuodesohvalla olkkarissa. Se oli vanhuksillakin käytössä, sillä tämä oli heilläkin vain loma-asuntona.

Ja toki aiomme tuunata keittiötä, ei sitä ihan tälläisenä oteta käyttöön! Ideoita meillä on jo paljon, samoin joka puolelle muuallekin. Joitain oviaukkoja on siirrettävä, samoin vessan ovi tms. Paljon saadaan aikaan myös ihan maalauksella. Uuteen makkariin tulee seinälle kiinnitettävä taitettava sänky jne...olemme hyvä tiimi yhdessä ideointiin ja tietysti niiden ideoiden toteuttamiseen!


Niin, olkkarin kaappi ja keittiön kaapit ovat täynnä astioita, huh! Niitä olen jo alkanut jaottelemaan poisheitettäviin ja säilytettäviin. Onneksi löytyi ihan käyttökelpoiset lautaset ja lasit. Mukit meillä on omasta takaa, mutta jotain kattiloita ym. joudumme vielä hankkimaan. 


Vanhukset kehuivat, että täältä löytyy oikein nimekkään taiteilijan maalauksia kaksi kappaletta. Noh, toinen löytyi ainakin netistä. Mies ainakin ihastui näihin maalauksiin. Entä tuo muovikukka -mitä se vielä tuossa tekee heh?

Niin, parasta tässä uudessa kodissamme on terassi. Siihen paistaa aurinko lähes koko päivän! Miten rentouttavaa on istuskella tuolla, juoda päivällä teetä ja katsella merelle......no ainakin melkein. Vasemmalta näkyy meidän "merinäköalamme". No ei ole pitkä matka rannalle. 


Ai niin, nuo kivat ruukutkin olivat terassilla valmiina. Tästäkö se minun totaalimummoutuminen alkaa, kun asettelin niihin kämpästä löytämiäni muovikukkia? Minä, jolle kaikenlaiset muovikukat ym ovat aina olleet kauhistus? Itkiskö vai nauraisko? Eipä tuota ilmalämpöpumppuseinää millään taida nätiksi saada sen puoleen...


Meidän talo ei olekaan mikään pikkutalo. Täällä on 8 rappua, ja kaikissa on 3 kerrosta. Puutarha on aika iso ja sieltä löytyy kaikenlaisia kivoja polkuja ja oma koripallokenttäkin! Ainiin ja pyörävarasto! Mummo ja paappa jättivät meille tohkeissaan polkupyörät, mutta pettymykseksemme ne ovat jo parhaat päivänsä nähneet...


Täällä on tosi rauhallista, kotikadulla on hauskoja puita joista tippuu ihmeellisiä papuja. 


Ja ranta on tietysti aivan huikea! Ihana rantakatu jatkuu tosi pitkälle ja sitä on kiva kävellä. Jonkun matkan päästä tulee ravintoloita ja baareja.Uidahan ei nyt tarkene, mutta tuolla näkee kalastajia, lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia. Oikein tulee rauhallinen olo kun täällä kävelee.

Eli missä nyt asummekaan? Paikan nimi on Vilanova i la Geltrú, mutta asumme sen laitamilla Cubellesin rajalla. Keskustaan on muutama kilometri matkaa...tarkoitus olisi kävellä tätä rantaa sinne joku päivä. Olemme toki siellä kylän keskustassa jo käyneet, ja se on todella kaunis.


Kävimme läheisen Cubellesin keskustassa eilen, ja hämmästyin miten nätti sekin oli. 


Niin, kyllä me uskomme viihtyvämme täällä. Sirikin on alkanut kotiutua jo pikkuhiljaa. Se on onnellinen kun pääsi eroon skeittareista ja ylenmääräisestä suurkaupungin hälinästä.


 Laittelen lisää fiiliksiä kunhan pääsemme vähän asettumaan tänne paremmin ja tutustumme ympäristöön. Siihen saakka -kivaa kevään odotusta kaikille!


14 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Oi miten kivan näköinen paikka! Onnea uuteen kotiin!

Pepsi ja Max kirjoitti...

Ihanan näköinen paikka! Kyllä tuosta asunnosta hyvä tulee!!

Tuula's life kirjoitti...

Onpa kivannäköinen paikka! Onnea uuteen kotiin! Ja tsemppiä remonttiin. Mutta on hienoa, kun sen kanssa ei ole tulenpalava kiire, kun asunto on noin siistissä kunnossa.

Minna M kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!
Kauniilta näyttää maisemat! Sisältä näyttää ihan espanjalaiselta loma-asunnolta. Matkakuumehan tässä tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuteen Espanjan kotiin!

Näyttää siltä, että olette siirtyneet uuteen vaiheeseen. Keskustalaisista lähiöläisiksi :) Ja voin hyvin kuvitella, kuinka sormet jo syyhyävät laittamaan kotia oman näköiseksi. Nythän siellä on Suomen mittapuulla kevätkelit, joten kevätremonttihan on aina mitä parhain idea.

Vähän on tottumista Barcelonan kujien ja nähtävyyksien jälkeen tuohon Paseo Maritimo maisemaan, näin blogin seuraajan silmin nimittäin. Mutta on se kaunis.

Laittakaapas kuulumisia uudesta seudusta ja kodin muutoksen etenemisestä ja tietty kuvia, paljon kuvia!

Terkuin, PapuVee

Unknown kirjoitti...

Upea paikka! Hienolta näyttää��

anumorchy kirjoitti...

Nayttaa upealta! Onnea uuteen kotiin!

Jael kirjoitti...

Onnea uuden kodin johdosta, ja kivalta näyttää asuinseutu. Jäänkin odottelemaan kuvia rempasta ja sitten miltä näyttää kun kaikki on valmista.

Satu kirjoitti...

Voi vitsit miten jännää! Onnea uuteen kotiin! Tuo rantakatu on kyllä aivan ihana. Suurella mielenkiinnolla jään odottelemaan lisää kuulumisia. :-)

Matkatar kirjoitti...

Menninkäinen: Kiva kun olet sitä mieltä ja kiitos!

Pepsi ja Max: Kiitos, eiköhän joo! Mielikuvitusta vaatii mutta sitä meillä on!

Tuula`s Life: Kiitos kiitos. juu ei me kiirehditä. Nyt olisi tarkoitus keskittyä romujen raivaamiseen ja suunnitteluun ja syksyllä aloitamme varsinaisen remontoinnin.

Minna: Kiitos!

PapuVee: Kiitos! Juu tosiaan vähän väsyttiin siihen keskustaelämään, aina oli jotain hälinää. Ja jos kaipaa ihmisten ilmoille tai lisää kulttuuria ympärilleen, tunnin päästä olemme taas Barcelonassa.

Satu Mäntyniemi: Kiitos -tulettekos tännekin vierailulle? :)

anumorchy: Kiitos!

Jael:Kiitos, on täällä ihan söötin näköistä. Valmista saadaan vielä odottaa, mutta tiedetään jo että täysin tulee muuttumaan...

Satu: Hii kiva kun pidät! Kiitokset :)


Birgitta kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin :)

On varmasti aikamoinen homma käydä edellisten asukkaiden tavarat läpi ja katsoa mikä jää ja mikä lähtee. Mutta oman näköiseksi paikka varmasti tulee ja sitten siellä on ihanaa asustella.

Kylä näyttää kauniilta. Mukavia päiviä sinne!

Vivi Vinna kirjoitti...

Olipas mukava lukea teidän kuulumisianne! Terkkuja sinne! Mukavalta näyttää teidän asuinalue ja voin vaan kuvitella, miten asunnostakin tulee tosi kiva, kunhan saatte sen omannäköiseksi. :) Sirikin on nyt niin onnessaan, hihihi.

Mukavaa sunnuntaita!

Marre kirjoitti...

Näyttää ihanalta ja mielenkiintoiselta! Kiva suunnitella remonttia ym myös. Me teimme remontin omaamme pari vuotta sitten. Emme oikeastaan asuneet asunnossa ennen remppaa kun pari kuukautta, suunniteltiin ja ostettiin tavarat. Seuraavaksi remonttimiehet valtasivat asunnon ja pikkuhiljaa siitä valmistui. Mukavia päiviä sinne!

sameer khan kirjoitti...

Lovely favorites post!, Yes!!!! I love this post!!, I fan of your site. You have to keep doing such an article even future. LOVE yours in this

post!Best Funny jokes in Hindi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...