sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Kesäaika alkaa


Meillä on ollut täällä Vilanovassa ensimmäinen yövieras. Tyttäreni Noora tuli viiden päivän visiitille. Harmi vain hänellä oli myöhäinen lento -joka vielä myöhästyi aikataulusta, joten julkisilla kulkuneuvoilla ei enää päässyt yöaikaan tänne saakka. Taksillakin olisi ollut liian pitkä, ja siten kallis matka matkustaa.

Ratkaisuna mieheni vuokrasi auton ja oli tyttöä vastassa kentällä silloin yöllä. Olihan siitä sitten sellainen etu, että pääsimme päivisin tutustumaan lähiympärisöön laajemmin kuin kävellen tai potkulaudoilla.


Lähdin Nooran kanssa heti alkupäivinä Barcelonan keskustaan shoppailulle. Sinne menimme junalla, ja matka Francian asemalle kestää tunnin. Oli kivaa kierrellä putiikeissa, ja käydä syömässä kasvispaellaa Plaza Reialilla.

Ikävä kyllä Noora sairastui aika pian tämän jälkeen, hänellä oli kurkku tosi kipeä ja tosi väsynyt, hieman kuumeinenkin olo. Auton kanssa sitten teimme pieniä retkiä lähimaastoon mutta kokopäiväretkiä hän ei enää jaksanut. Aika paljon käveltiin ja lököiltiin ihan vaan rannallakin. Mikä tietysti lomalaiselle oli rentouttavaa.


Auton kanssa kiertelimme nättejä lähikyliä tutkimassa ja Pantà de Foix -järvellä ja linnalla kävimme myös. Alueella on siis Foix -joesta tehty pato, ja järven (siis patoaltaan) rannalla söpö vanha linna. 

Alueella on paljon viinitiloja, joiden kasteluun joki on alunperin padottu. Nykyään siellä pesii paljon erilaisia vesilintuja ja muita vesieläimiä, jonka vuoksi alue on luonnonpuistona.
Linnan pihalla oli teräksestä leikattuja teoksia, jotka esittivät kuvaavasti muinaista keskiaikaista kylää. 

Paikan keskiaikainen linna oli komea nähtävyys. Sisälle sinne ei päässyt, mutta sinne järjestetään tilauksesta opasretkiä. Söimme pikku eväät tuolla aukiolla ihanassa aurongonpaisteessa ja jatkoimme matkaa.Aikamme täällä etelän auringossa päättyy taas "tältä keväältä" ja palaamme huomenillalla Suomeen Keltaiselle tuvalle aloittamaan kesäaikaa. 

Uusi kotimme jäi siihen pisteeseen, että tyhjensimme lähes kaikki turhat ja meille tarpeettomat tavarat täältä, ja kartoitimme kunnolla, mistä aloitamme syksyllä palatessamme remonttia tekemään. 

Kivaa kevään jatkoa!
6 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Tervetuloa takaisin Suomeen!

Pepsi ja Max kirjoitti...

Mutta olipa kiva, että pääsitte vielä ennen Suomeen paluuta tutustumaan autolla lähiympäristöön!

Leena kirjoitti...

Kiva lukea kuulumisianne!
Olipas muuten erityisen hienoja nuo teräksestä leikatut kuviot linnan luona.
Tervetuloa Suomeen ja Keltaiselle tuvallenne.

Best Event Planner kirjoitti...

Indeed, I am thoroughly concur with you, I am an incredible fanatic of your site, you compose enlightening articles.

Continue composing such astonishing post,


Thanks for sharing.


Spa in jaipur


Regards

Sameer

Harakka kirjoitti...

Tervetuloa taas tänne meidän kauniiseen suomen maalle!!

Irja Viirret kirjoitti...

Uskomattomia kohteita ja kuvia, kaukokaipuu herää kun näitä katselee. Tuntuu hullulta että joku voi asua sekä ulkomailla että Suomessa, se on suuri rikkaus. Koti-Suomi on rakas, mutta kyllä matkustaisin jo mielelläni kun vielä jaksaa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...