sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulumarkkinat

 
 
Lämmin sää palasi hellien Barcelonaan. Mekin lähdimme ensimmäisen adventin kunniaksi tutkimaan Joulumarkkinoita, jotka olivat entisellä paikallaan katedraalin vieressä.

 
Paikalla oli paljon lapsiperheitä ja muita sunnuntaikävelijöitä. Myyjillä oli samantyyliset kojut kuin viime vuonnakin...mm. tekokuusia ja aitoja kuusia, joista tuli ihana havun tuoksu. Ai kun tuli suomalainen metsä mieleen!
 
 

 
Oli taas myös pieniä ja isompia halkoja, jotka katalonialaisen jouluperinteen mukaan kakkaavat lahjoja. Aukiolla oli jättimäinenkin halko, jota lapset jonottivat hakkaamaan kepein karkkeja saadakseen.

Jouluseimirakennelmia -joko valmiita tai materiaaleja itse askartelua varten, oli kaupan monessa kojussa. Panostamalla voi saada väkerreltyä todella upean koristeellisen jouluseimen itselleen. 

Sitten niitä hassuja kakkaajakojuja...pikku ukkeleita pöksyt nilkoissa vääntämässä pökälettä. Tälläkin on vanhat perinteet ja kakkaajaukkelit laitetaan samaan seimiasetelmaan Jeesuksen ja kolmen tietäjän kanssa. Aika veikeetä!
 Oikein mukavaa ja rauhallista ensimmäisen adventin jatkoa kaikille!


12 kommenttia:

Tillariina K. kirjoitti...

Todella monenlaisia joulutapoja sitä on maailmalla ja tämä kakkaajaäijä taitaa olla erikoisimmista päästä.:)

Tuollaisen jouluseimirakennelman mä kyllä tahtoisin kotiin. Näin niitä Roomassa, todella taidokkaita nuorena tyttönä interrail-reissulla, mutta silloin ei ollut varaa sellaista ostaa ja olisi ollut haasteellista saada ehjänä kotiin.

Mukavaa joulukuuta!

iivika t kirjoitti...

On kyllä mielenkiintoista nähdä eri kulttuurien koristeperinteitä. Kakkaajaukko jäisi kyllä ostamatta, ja mikä ihme tuo on tuo torahampainen kyklooppiaasi? Taidan pysytellä perinteisesti parissa tontussa ja olla taas ainoa, jonka ovesta löytyy joulukranssi.

Pieni Lintu kirjoitti...

Ohhoh - kaikenlaista! :D

Jael kirjoitti...

Kivat markkinat! Meillä on ollut lämmintä koko ajan,odotan että jo viilenisi...

arleena kirjoitti...

Joulumarkkinoilla näyttää olevan kullakin maalla omat perinteensä.
Mukavaa adventin aikaa.

Matkatar kirjoitti...

Kiitos toivotuksista ja kommenteista :)

iivika t: Heh:"torahampainen kyklooppiaasi"...ei hajua meikäläisellä, mikä lienee :D

you-wee because kirjoitti...

Christmas market in Barcelona? Where's the snow, Matkatar??? Do you miss it? Do do you prefer Christmas trees in the sun?
Regards from Germany, Uwe.

Matkatar kirjoitti...

Hi you-wee because!
Yes, I`m in Barcelona for the winter...and I don`t miss the snow at all! I do prefer palmtrees in the sun than trees in frost! :D

Cheri kirjoitti...

Kakkajuttu :) Muistan kun aiemmin kirjoitit jouluhalosta, se oli minulle ihan uusi juttu ja vieläkin ihmetyttää. Kiva kun on erilaisia perinteitä.

Matkatar kirjoitti...

Cheri: On mielenkiintoista tutustua eri maiden kultturiin ja tapoihin!

Sirokko kirjoitti...

Nihkeästi suhtauduin aikanani jo jouluhalkokakkuun ranskalaisen perinteen mukaan, kakkaajaukkoon olisi ollut vielä vaikeampi. Mistä ihmeestä tuo ukko juontuu?!

Nukke kirjoitti...

Voi ei tuossa on tuo iso jouluhalko tuossa paraatissa mukana. just viime jouluna tuli tvssä tuosta espanjalaisesta perinteestä juttua. Olispa vinhaa olla nyt Barcelonassa :)

Hyvää Suomen itsenäisyyspäivää sinulle toivottaen !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...