maanantai 6. tammikuuta 2014

Los tres ReyesOlimme hyvissä ajoin ennen auringonlaskua liikkeellä varaamassa hyvää katselupaikkaa eilisessä Kolmen kuninkaan paraatijuhlassa. Niin olivat tuhannet muutkin. Lapsiperheet olivat ihan tien reunassa, muut hieman taaempana. Onhan kulkue pääasiassa lapsille suunnattu, he näkevät Kolmen viisaan miehen saapuvan kaupunkiin, ja heillä on lahjoja mukanaan.Ensin tunnin odotettuamme tietäjät (kuten Suomessa kutsutaan) saaapuivat satamaan laivalla, jonka jälkeen he nousivat komeisiin autoihin. Sieltä he vilkuttelivat lapsille ja lähettelivät lentosuukkoja.

Netistä löysin lisää varsin mielenkiintoista tietoa näistä viisaista miehistä:

 "Melchioria pidetään kolmikosta nuorimpana, ja hän jakaa lapsille koruja ja muuta rihkamaa. Kataloniassa hänellä on kuitenkin usein pitkä valkoinen parta, joka on Jeesuksen rangaistus nuoruudellaan ja voimakkuudellaan kerskuneelle Melchiorille. Melchiorin lisäksi Caspar on vaaleaihoinen mutta ruskeahiuksinen, hän tuo lapsille leluja. Balthasar on tummaihoinen ja pukeutunut kuin arabi. Hänen tehtäväkseen jää antaa hiilikimpale tuhmille lapsille."
Odotimme vielä yli puoli tuntia, kunnes aurinko laski. Tässä vaiheessa katujen varret olivat ihan täynnä porukkaa. Osa lapsista alkoi olla jo melko kärsimättömiä. Välillä poliisit kävivät tarkistamassa, etteivät pikkuiset "valuneet" innoissaan liian lähelle katua. Ikävä kyllä viime vuonna kuoli yksi lapsi juostessaan karkin perässä ja jäi vaunun pyörän alle...Vihdoin alkoi kuulua ja näkyä: kulkueen ensimmäiset esiintyjät, upea ryhmä rummuttajia ja tanssijoita tuli esiin.Seuraavaksi tuli jättimäinen hevonen, jonka selässä oli tanssija liikehtimässä kauniisti.

 Sitten tuli eräänlainen planeettaryhmä, jossa oli tähdiksi pukeutuneita tanssijoita, sekä planeettakärryjä.Planeettapallojen jälkeen seurasi jättimäinen lentotähti tanssijoineen ja soittajineen...Seuraavaksi olivat vuorossa lasten kovasti odottamat postivaunut...vielä ehti laittaa postiin kirjeen tietäjille lahjatoiveista... Tanssijat keräsivät lasten kirjeet ja laittoivat ne laatikoihin. Osalla oli pitkät korit, joilla sai kirjeet poimittua taaempaakin.Tämä seuraava vaunu taisi olla sitten kirjeiden lajittelupaikka...Iloiset tytöt "lajittelivat" kirjeet eri laatikoihin. Kaikilla kulkueen esiintyjillä näytti olevan todella hauskaa. Itselläkin oli sellainen fiilis, kuin olisi ollut iloisessa musikaalissa katsojana. (Jatkoa seuraa -kuvia tuli paljon!)

Mies kuvasi myös mukavia videoita, yritän niitä saada mahtumaan seuraavaan kulkue-postaukseen -tai sitten Nauran auringolle -facebooksivuille.

Leppoisaa ja iloista Loppiasenjatkoa!10 kommenttia:

Suvenkeiju kirjoitti...

Upeat kuvat, joista välittyy hieno tunnelma.

Iina kirjoitti...

Upeita kuvia!

Tillariina kirjoitti...

Se on harmi kun Suomessa ei harrasteta mitään tämän tapaista. Olishan meilläkin hahmoja, vaikka mitä!! Joulupukki, tontut jne. Kalevalastakin saisi vaikka miten hienoja. Kesällä voisi olla juhannuskulkeita ja pääsiäisenäkin omansa, vaan kun ei oo.

Matkatar kirjoitti...

Suvenkeiju: Kiitos! Tunnelma oli kyllä hieno...

Iivika: Kiitti!

Tillariina: Totta! Ja varmasti löytyisi Suomesta innokkaita tekijöitä ja osallistujia vastaavaan. Tosin ehkä Suomessa ajatellaan sitä, että sää on aika arvaamaton. Mahdollisessa rankkasateessa ei oikein onnistu...

Jael kirjoitti...

Hienot kuvat! Olen itsekin ollut Espanjassa parina jouluna ja muistan nuo värikkäät juhlimiset:)

arleena kirjoitti...

Olipa hieno ja iloinen meininki.
Hyviä kuvia.

Suvenkeiju kirjoitti...

Tillariina: Sanoin itse ihan samaa. Meillä ei ole kuin vappumarssi.. onko sitäkään enää? Mutta ei siinä paljon hahmoja näy, eikä kuvattavaa ainakaan.

Mine kirjoitti...

Siellä otetaan loppiainen tosissaan:). Ja Itämään tietäjät tulee tietenkin autolla.

Kiiris kirjoitti...

Hienot kuvvat. Itse en kuvannut lainkaan, ihastuneena seurasimme täällä kulkuetta karkkisateessa!

Matkatar kirjoitti...

Jael: Kiitos! Kyllä nuo mieleen jäävätkin... :D

Arleena: Kiitos :)

Suvenkeiju: :)

Mine: Näin on...kamelit olisivat kyllä varmaan jänskempiä :)

Kiiris: Kiitos! Kiva kun sinäkin pääsit kulkuetta seuraamaan!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...