perjantai 20. maaliskuuta 2015

Liebster award -haasteen uhri

Vähään aikaan minua ei olekaan haastettu blogistaniassa ja nyt näitä on odottamassa useampia...
Ensinnäkin sain tyttäreltäni Erikalta  Onnenkupla -blogista jokin aika sitten Liebster Award -haasteen. Kiitos Ermu!
 Haasteen avulla pyritään saamaan näkyvyyttä blogeille, joilla on alle 1000 lukijaa. (hyvä, yleensä raja on 200...) Ideana on vastata yhteentoista annettuun kysymykseen sekä keksiä itse 11 kysymystä seuraaville haastettaville. Haaste pistetään eteenpäin yhdelletoista bloggaajalle.

Erikan kysymykset minulle:


Mikä on aito hiustesi väri?


Ruskea. (Taitaa olla pari harmaatakin hiusta jo tullut joukkoon...) Olen kyllä lähes aina tykännyt värjätä sitä hieman tummemmaksi tai punertavammaksi, miten milloinkin. Vaaleista hiuksista en ole koskaan haaveillut enkä usko että blonditukka minulle edes sopisikaan.


Kävin parisen viikkoa sitten kampaajalla ja lähti hieman reilusti tukkaa, ainakin takaa. No, minulla on nyt polkka -eikös se ole taas muodissa?


Tukka takaa -tarkennus meni vähän pieleen mutta aika hauska kuva silti...

Mistä ammatista haaveilet?


Jaa, sen kun tietäisi! Jostain luovasta työstähän minä olen ikäni haaveillut. Valmistuinkin muotoilijaksi, mutten ole sen alan töitä paljoakaan päässyt tekemään. Lähimpänä unelmaa oli varmaan 3D-mallinnustyöt, joita tein viitisen vuotta sitten.  Tai nuoruuden valokuvalaborantin tehtävät. Yrittäjä en haluaisi/pystyisi olemaan, jotenkin luovuus ja yrittäjyys yhdessä harvoin toimivat. Olen tullut tulokseen, että minulla ei ole tarpeeksi kunnianhimoa ja olen liiaksi mukavuudenhaluinen ihminen, siksi olen "ajautunut" tähän tilanteeseen jossa olen. Mutta mikäs tässä -aikaa on harrastella ja puuhastella omiaan!

Tutustuttuani mieheeni olen joutunut  päässyt aika paljon remonttitöihin minäkin. Ne ovat olleet yllättävänkin mukavia hommia. Ei tarvitse liikoja ajatella mitään, kunhan puuhastelee. Vanhusten ulkoilutustyöt olivat pari vuotta sitten myös ihan kivoja, tutustuin niin moneen hienoon ihmiseen tuona aikana.


Kuva parin vuoden takaa Keltaiselta tuvalta

Missä asuisit, jos saisit valita minkä vain paikan maailmassa?

Keltaisella tuvalla Suomessa tai Áticossa Barcelonassa. Olen tosi tyytyväinen näihin kahteen kotiini! Toisaalta olen hyvin sopeutuvainen ihminen, eli olen kyllä oppinut pitämään kaikista paikoista, joissa olen elämäni varrella asunut.

Olisihan se kiva muuttaa Kaliforniaan vaikkapa vuodeksi. Kahden sinne tehdyn matkan aikana opin pitämään sikäläisestä rennosta elämäntyylistä, lämmöstä ja ihmisistä. 


Kuva 5-6 vuoden takaa ensimmäiseltä Kalifornian matkalta

Millaisesta tyylistä pidät sisustuksessa?


Pidän kodikkaasta, lämpimästä sisustuksesta, jossa asukkaiden harrastukset ja persoonallisuus näkyvät. Minua ei puhuttele juurikaan liian valkoiset tai mustavalkoiset tyylit, niistä puuttuu rohkeus. Koska olen aina ollut hulluna väreihin, saa niitä olla kotona paljon. Se, että onnistuuko sen värisekamelskan yhdistämään harmoniseksi silmäähiveleväksi kokonaisuudeksi, onkin jo vaikeampi juttu. Itsekin koko ajan mietin omassa kotona, pitäisikö verhot vaihtaa että kokonaisuus olisi "parempi", tai sopisiko jokin matto (millainen?) jne...se on hauskaa, mutta vähän vaikeaakin. 


En myöskään vaadi mitään huippudesignia kotiin, vaan sisustan ennemmin fiilispohjalta ja käytännön mukaan. Ihastun helposti itsetuunattuihin persoonallisiin ideoihin tai teen löytöjä kirppiksiltä. Toki joskus saattaisin kuvitella sijoittavani esim. hyvään taiteeseen, mutta toistaiseksi sitä lottovoittoa odotellessa omat tekeleet seinillä kelpaavat...


(Kuva täältä)
Mitä ohjelmia katsot tv:stä?

Täällä Barcelonassa meillä näkyy 40-50 kanavaa, mutta suurin osa on katalaaninkielisiä (jalkapalloa), osa arabiankielisiä (ennustusta) ja jokunen espanjankielinen (jalkapallo) kanava, jotka näyttävät toisinaan dubattuja vanhoja jenkkileffoja ja paikallisia hömppäviihdeohjelmia. Joskus kuitenkin sattuu tulemaan jotain mielenkiintoistakin. Esim. Espanjalaisia elokuvia tai sarjoja, ne ovat yleensä ihan hyviä.

Suomessa katselen Lemmen viemää -sarjaa (paheeni jo vuosien ajan...) sekä toisinaan joitain poliisisarjoja. Viime syksynä tuli True Detective, Wallander ja Kuudes aisti -ne olivat ihan ok.

Mitkä ovat kolme suurinta haavettasi?

Toivoisin että tulevaisuudessa olen edelleen onnellisesti naimisissa ja että meillä on molemmat kotimme. Toivon että olemme terveitä ja lapsemmekin voivat hyvin.

Millaisessa elämäntilanteessa toivoisit olevasi viiden vuoden kuluttua?

Toivoisin että olisin löytänyt jotain mukavaa ja tyydyttävää tekemistä, kenties jonkin kivan työpaikan Suomesta tai Espanjasta. Ehkä olisi kiva olla jo mummikin...kääk!

Mistä saat voimaa arjen keskellä?


Raittiista ilmasta ja luonnossa liikkumisesta, siinä on jotain ihme taikaa. Toisinaan taas on kiva mennä käppäilemään kaupungillekin kamera kädessä tai ihan vain kauppoja kiertelemään. Vaikkei olisi asiaakaan. Pelkkä kiertely ja ihmettely on rentouttavaa.
Onko sinussa mielestäsi piirteitä omista vanhemmistasi (luonteessa tai ulkonäössä)?


Tottakai jotain aina periytyy omilta vanhemmilta. Vaikka omat vanhemmat jäivät aika vieraiksi minulle, jotain piirteitä itsessäni tunnistan heistä. Ulkonäössä on ehkä enemmän isän puoleista sukua ja molemmilta olen perinyt jotain luonteenpiirteitäkin.

Mitä teet useimmiten juuri ennen nukkumaan menoa?

Höpöttelen miehen kanssa sängyssä. Hyvänyönsuukon jälkeen asettelen tyynyn hyvin niskan alle ja kiedon peiton ympärilleni. Paras nukahtamisasento minulle on selällään. Yleensä mietiskelen vielä itsekseni jonkin aikaa ennen kuin saan unen päästä kiinni. Olen huomannut että en ihan meinaa heti nukahtaa jos on tullut katsottua jotain jännää leffaa tai luettua mielenkiintoista kirjaa, ajatukset pyörivät siinä.

Mitä lemmikkejä sinulla tai perheelläsi/lapsuuden kodissasi on elämäsi aikana ollut?

Lapsuudenkodissani oli Tessu -koira ja muutamia kissoja. Itsellä on omassa kodissani ollut ensin Elli-kissa, sitten Gandhi-kissa ja viimeksi Laikku. Eli pääosin kissoja vaan...paitsi lapsilla on nyt koiria ja ne ovat kyllä ihania!Haastan mukaan ainakin seuraavat blogit: Elämää puolen hehtaarin metsässä / Plaza de Mustis, / Vivi Vinna / Suvikumpu / Susanne

Yhdelletoista blogille en nyt tätä taida laittaa, mutta jos haluat, nappaa sinäkin tästä kysymykset mukaasi ja haasta itse itsesi! :

1. Oletko koskaan toivonut olevasi joku muu kuin olet?
2. Kuka on sinulle rakkain ihminen?
3. Mikä on viikon paras päivä?
4. Kauanko olet blogannut ja mitä se on sinulle tuonut?
5. Millä kolmella adjektiivilla kuvailisit itseäsi?
6. Onko sinulla jo suunnitelmia kesälle?
7. Suunnitteletko mielelläsi elämää eteenpäin vai katsotko mieluummin, mitä se tuo tullessaan?
8. Onko sinulla fobioita?
9. Millainen lapsi olit?
10. Missä asiassa haluaisit kehittyä?
11. Viimeiseksi vinkkaa muillekin kivoin blogi jota seuraat!

Eikä pakko ole tietenkään lähteä mukaan, mutta kiva jos innostut!

Aurinkoista viikonloppua!


15 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Voi kun näitä on kiva lukea! Ihan uusiakin puolia toisista löytyy;)
Ihanaa viikonloppua <3

Irja Viirret kirjoitti...

Ihailen kuviasi, olet todella kaunis nainen ja muitakin pieniä salaisuuksia tässä tuli julki:) Yrittäjyys voi olla siellä päin ihan kannattavakin juttu, varsinkin kun Sinulla on koulutusta, taitoa ja on olemassa aloja, joissa saa toteuttaa itseään yrittäjyydestä huolimatta. Kiitoksia haasteestasi Matkatar, otan sen vastaan, mutta ihan näinä päivinä en ehkä vielä (muka) ehdi:)

Harakka kirjoitti...

Olipa kiva lukea sinusta vielä lisääkin.
Mukavia juttuja olivatkin kaikki.
Kivaa kevättä sinne teille kaikille!
Teillä siellä kuitenkin taitaakin jo olla kesä!

Susanne kirjoitti...

Ihania kuvia ja vastauksia♥
Kiitos haasteesta♥ Otan haasteen vastaan:)

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Tämä oli niin kiva, oli ihanaa lukea juttujasi ja tutustua taas paremmin. Polkka on muuten todella nätti ja kaunis. <3

Sama juttu California mahtavan leppoisaa jengiä ja se suvaitsevaisuus. Luulen myös että aussit leppoisaa väkeä ja siellä olisi hyvä meininki myös.

Upeaa viikonloppua. <3

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Taas tuli niin hyvä mieli ja mekko on kaunis kummin vaan eli kätevää tuo värjääminen. Pitäisi aloittaa itsekin. .)

Aurinkoista viikonloppua!

Unknown kirjoitti...

Olipa kivoja vastauksia ja kuvia!
Kiitos haasteesta, lähden innolla mukaan :)

Matkatar kirjoitti...

Lady of the Mess: Kiva kun pidit vaikka tuntuu että samoja kysymyksiä on ollut ennenkin :D

Mustis: Kiitos kiitos!

Harakka: Kiitos ja hyvää kevättä sinullekin!

Susanne: Kiitos ja kiva kuulla, tulen sitten lukemaan!

Tiia: Kiitos! Ai tekin ihastuitte Californiaan? Juu Australiassa olisi varmaan myös kivaa mutten ole päässyt sinne (vielä) koskaan...

Tiia: Olisikohan tämä toinen viesti kuulunut jollekin toiselle heh? Aurinkoista ja upeaa viikonloppua sinullekin! :D

Tiina: Kiitos, Kiva kun innostut mukaan :D

Kix kirjoitti...

Oli kiva lukea "tarinaasi" ja pidän kovasti blogistasi positiivisuuden ja persoonallisuuden vuoksi.

Lauri kirjoitti...

Kiitos vierailustasi ja kesän kynnyksen terveisistä.
Barcelonan sääkartta näyttää sadepisaroita.
Tänä iltana odotellaan lumisateita kotosuomessa, mutta juuri nyt on aivan erityisen kaunis ilta aurinko täällä Tampereen suunnalla.
Buenas tardes !

Tuitiina kirjoitti...

Kiva haaste, vähän erilainen kuin mihin olen törmännyt! Mietin josko nappaisin haasteen sinulta... katsotaan antaako aikatauluni periksi :D
Ja kiitos, oli hauskaa taas tutustua sinuun hieman lisää <3

Suvikummun Marja kirjoitti...

Mukavat vastaukset sinulla, näitä on aina hauska lukea :)
Kiitos haasteesta, mielelläni otan sen vastaan. Nyt täällä takatalven keleissä on aikaa vastaillakin, eipä tee mieli pihalle puutarhahommiinkaan :)

Matkatar kirjoitti...

Kikka Kainu_lehto: Voi kiitos kiva kuulla!

Lauri: Juu täällä on ollut kevätsateita, täll hetkellä onneksi taas paistaa :)

Tuitiina: Juu tämä oli kiva haaste kun ei ollut niin aikaavievä...yleensä keksitään ensin 11 asiaa itsestä ja sitten nämä 11 kysymystä -se on liikaa. Ainakaan minä en meinaa keksiä :)

Suvikummun Marja: Kiva kun innostut :)

Irja Viirret kirjoitti...

Voi ei taisin unohtaa tämän haasteen. Anteeksi ♥

Matkatar kirjoitti...

Plaza de mustis: No ei kuule haittaa :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...