perjantai 6. tammikuuta 2017

Satumainen loppiaiskulkue


Eilen Loppiasaattona olimme jälleen muutaman vuoden tauon (juttu täällä) jälkeen Barcelonan Los Reyes Magos -kulkuetta katsomassa. Olimme hyvissä ajoin paikalla Santa Caterinan kulmilla Via Layetanan vieressä. Mukana oli ystävämme, tyttäremme Noora poikaystävänsä kanssa sekä tuhansia ja tuhansia muitakin katsojia.

Kolme kuningasta saapui myöhään iltapäivällä laivalla jonka jälkeen he siirtyivät kulkueeseen, ja matka jatkui eläintarhan läheltä 5 kilometrin päähän aina Plaza Espanyalle saakka.


Mukana kulki tietysti kaikkea mahdollista muutakin satumaista: eläinhahmoja, musisoijia, taikureita, eräänlaisia tonttuja keräämässä lasten lahjatoiveita kuninkaille ym ym...
Nämä kolme kunigasta eli kolme Itämaan tietäjää tuovat täällä Espanjassa lahjat lapsille loppiaisena. Paljon oli siis innokkaita lapsiperheitä katsomassa kuninkaita ja ojentamassa vielä viimeisiä lahjatoivelistoja.

Kulkue oli vaikuttava mutta ehkä hieman edelliskertaa edullisemmin tehty, näimme ainoastaan yhden jättimäisen hydraulisen balettitanssijan...viimeksi mukana oli liikkuvia jättiläiseläimiä. (juttu täällä)

Kulkueessa näimme myös sirkusvaunun tuolla. Oli jännää nimittäin vierailimme tuolla Circo Raluy Legacy -sirkuksessa muutama päivä sitten! (juttua tulossa...)


Loppupäässä tulivat jälleen karkkibussit. Tykeistä ammuttiin konfettia ja pieniä hedelmäkarkkeja yleisön joukkoon. Keräsimme nameja taskuihimme ja kävimme vielä maistelemassa punaviiniä eräässä mainiossa vanhassa baarissa.

Oli siis ihan kiva loppiasaatto täällä. Mites siellä -joko on joulukoristeet kerätty pois?8 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Onpas siellä komea kulkue. Tänä vuonna laitoin joulukoristeet tavallista aikaisemmin pois, kun meillä ei ollut edes kuusta, kun olimme Suomessa.

Jael kirjoitti...

Upea kulkue.Olen kerran nähnyt,kun poikani oli pieni,ja olimme Espanjassa juuri tuohon aikaan.Espanjalaisilla fiestoja riittää:)

Tiia Koivusalo kirjoitti...

No wau onpa vaikuttava kulkue ja paljon kansainvälisempää meininkiä, kuin Suomessa. Kesällä Barcelonssa tullut bongattua kulkue, jossa oli sellaisia tosi pitkiä nukkeja, varmaan tiedätkin mistä kyse. Mukavaa loppiaista <3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kuusta vielä säästellään, muuten on joulua jo pois korjattu. Loppiaiskirkossa kuultiin kolmesta kuninkaasta ja tähtitieteestä hyvät saarnat.

Satu kirjoitti...

Olipa upea kulkue! Siellä sitä tapahtuu aina jotain kivaa!

Olin kerrankin täsmällinen ja korjasin jouluvalot juuri oikeaan aikaan pois. Nehän olivat olleet ikkunoissa jo lokakuun puolestavälistä, ja ajattelin, että ehkä on jo korkea aika kääriä joulu pakettiin. :-)

Matkatar kirjoitti...

Allu: Juu! Okei...myönnän että minulle vielä unohtui tuo pikku pöytäkuusi hyllylle, jos sitten huomenna... :D

Jael: Ahaa, kiva kun olet nähnyt! Niimpä, täällä riittää fiestoja melkein joka viikolle :)

Tiia: Jep!! Juu ne ovat niitä jättiläisiä, niitä käytetään monessakin juhlassa täällä...

Paluumuuttajar: Kuusi kannattaakin korjata pois vasta kun se alkaa jo oikeasti kuivahtaa...siinä on niin kiva tuoksu. Tosin joskus meillä on mennyt niin myöhään että riisuessa se onkin karistanut suurinpiirtein kaikki neulaset... :D

Satu: Juu kiitti! Okei sinä olitkin ajoissa jouluvalojen suhteen! :D

Kix kirjoitti...

Upea kulkue ja hienoja kuvia! Täällä puretaan Joulua tänään...

Matkatar kirjoitti...

Kikka Kainu-Lehto: Kiitos :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...