sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Leipää ne on murusetkinPostaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä LähiTapiola Vellamon kanssa.

Toinen käyntini LähiTapiola Vellamoon oli parisen viikkoa sitten. Olin ehtinyt jo hieman tutustua myös oma-aloitteisesti eri säästövaihtoehtoihin ja miettiä mahdollisuutta omalla kohdallani. Nyt minulle kerrottiin tarkemmin laajan hajautuksen varainhoitosalkuista ja minkälaiset kulut sekä tietysti millaiset tuotto-odotukset niissä on.

Opin, että mitä suurempi riski salkussa on, sitä paremmat tuotto-odotukset ovat ja päinvastoin. Varainhoitosalkkupaketteja on yhteensä neljä: varovainen, maltillinen, tasapainoinen ja tuottohakuinen. Kaikissa siis eri kulut, netto-odotukset ja riski määriteltynä tarkasti. Toki tuotto voi vaihdella suuntaan jos toiseen, mutta se oli laskettu pitkän ajan aikavälin mukaan.
Minulle kerrottiin myös että nämä laajat varainhoitosalkut tarkoittavat sitä, että asiakkaan säästöt sijoitetaan hajautetusti moneen eri paikkaan. Näin ne ovat paremmassa turvassa kuin esim. jos sijoittaisi kaikki samaan kohteeseen. Kuulosti aika järkeenkäyvältä jopa meikäläiselle, jolle tälläiset asiat ovat yleensä aika hepreaa.


Ei kaikkia munia samaan koriin, niinhän?

Lähdin tasapainoisen varainhoitosalkun mukaan säästämään. En nähnyt enää mitään syytä miksi en ainakin kokeilisi onko varainhoitosalkku parempi systeemi kuin tavallinen säästötili. Parasta on, että jos joinain kuukausina en pysty säästämään suunnittelemaani määrää (tai jos jää enemmän säästettävää...) niin voin koska hyvänsä muuttaa säästösummaa. Ihan kuin normaalissa laskunmaksussakin nettipankissa. Ja jos joskus tulee tilanne, että tarvitsen osan säästöistäni käyttöön (tai vaikka haluan lopettaa koko säästösopimuksen), ei se tule minulle maksamaan kuin 24 euroa ylimääräistä.

Mahdollisessa kuolemantapauksessakaan säästöt eivät mene hukkaan, vaan silloin ne periytyvät normaalisti omaisille.
Vaikka tiedän että näissä varainhoitojutuissa on oltava hyvin kärsivällinen, odotan tavallaan jo nyt innoissani miten pikku säästöilleni käy. Varmasti aion kirjautua LähiTapiolan sivuille sitä aika ajoin seuraamaan! Tavoitteeni on säästää ainakin sinne eläkeikään saakka jos ei tarvetta aiemmin tule. Nyt ainakin olen niin innoissani että tuntuu siltä, että olisi nuorempana pitänyt aloittaa!

Helpointa näissä valmiissa salkuissa tosiaan on, että niistä huolehditaan puolestasi. Itse ei varsinaisesti tarvitse tehdä muuta kuin yrittää kerryttää niitä säästöjä. Ei ole pakko opetella vaikeita osake- ja pörssiasioita jos ei kiinnosta. Ja kuten viimeksi kerroin, LähiTapiola vaikutti minusta hyvältä koska he ovat kokeneita varainhoitajia ja kohtelevat pien- ja suursijoittajia samalla tavalla.

Hei käy osallistumassa tällä LähiTapiolan sivulla arvontaan 30.6 mennessä! Osallistuminen ei edellytä sopimuksen solmimista ja voit voittaa 1000 eurolla rahasto-osuuksia LähiTapiola -rahastoon.
Sivuilta löytyy myös leikkimielinen rahastotesti, jonka avulla voit selvittää minkälainen sijoittaja olisit -ja mikä rahasto siten sinulle voisi sopia parhaiten.Rentoa uutta kesäviikkoa kaikille, toivottavasti saamme vaihteeksi paljon aurinkoa!


4 kommenttia:

Tiina V. kirjoitti...

Mielenkiintoinen postaus säästämisasioista.
Rahastotesti on tehty ja myös arvontaan ajattelin osallistua.
Mukavaa ensi viikkoa!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos ja kiva jos oli jotain hyötyäkin! Kannattaa ilman muuta osallistua arvontaan, ei siinä mitään menetäkään. Ihanaa uutta viikkoa teille!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Olisi pitänyt olla tunnukset, enkä jaksanut kaivaa, joten jäi nyt osallistumatta. Meidän kaikki säästöt, joita on minimaalisesti, valuu venetilille. Ja matkatilille menee mainosrahat. Mutta mukavahan se olisi saada jotakin rahaa ihan tuottamaankin, sitten joskus?

Matkatar kirjoitti...

Paluumuuttajatar: Pidetään peukkuja että teidän venetili karttuisi hyvin -nään niin mielessäni teidän poppoon vesillä!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...