sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Kesäkeittokekkerit puutarhassa


Vähän jäi harmittamaan juhannuksen viileä sää, sillä olin nähnyt mielessäni hienon kattauksen kotiterassilla. No, onneksi kesää on vielä jäljellä -joten ajattelin että täytyy nauttia niistä harvoista aurinkoisista päivistä silloin kun niitä tulee! Ei siinä mitään erityistä juhlaa tarvita. Järjestimme tyttöjen kanssa yksinkertaiset kesäiset kekkerit meidän puutarhassa. Aika harvoin on ehtinyt terassia vielä käyttämään, vaikka on tässä jonkin verran lämpimiä ilmoja ollut.


Kesäkeittoa en ole tehnyt vuosiin (nuoret kysyivätkin että mitä ihmeen kesäkeittoa...hmm) joten päätin tehdä sitä kattilallisen. Meillä oli ainakin lapsuudenkodissa sitä aika usein kesällä joten aika nostalgiselta tuntui. Ei se mitään suurta lempparia ole, mutta silloin tällöin ihan okei.
Tytöillä oli tietysti pikku chihunsa Tito ja Luis mukanaan. Vuorotellen ne kävivät yrittämässä pummata jotain herkkupalaa. Milloin eivät juosseet innoissaan Sirin kanssa puutarhassa. Meidän aidattu puutarhamme on niille kuin Puuhamaa lapsille...Jälkkäriksi meillä oli Erikan tekemää herkullista mustikkapiirakkaa ja espanjalaista melonia. Olisin ostanut mansikoita mutta ei niitä ole lähikaupassa vielä näkynyt. Puolalaisia olen ostanut muutaman rasiallisen, mutta nyt ei ollut niitäkään. 

Mutta ei se mitään, meloni oli lämpimässä kivan raikasta!


Siri vahti silmä tarkkana ohikulkijoita -kuten aina... Ruokailtuamme menimme vielä nurmikolle nauttimaan lämmöstä. Vaikka tuuli ajoittain aika kovastikin (onneksi lupailtua myrskyä ei sentään tullut) niin auringossa omenapuiden suojassa oli tosi lämmintä ja kesäistä.


Toivottavasti tulee paljon aurinkoisia päiviä lisää heinäkuussa että päästään useammin kotiterassille ruokailemaan!


8 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

Mä tykkään kumma kyllä kesäkeitosta. Harmi kun porukat eivät. Tosin menestystä toi sellainen hieman mausteisempi versio. Jossa on valkosipulia, chiliä ja kurkumaa värjäämässä keiton keltaiseksi. Siinä ohjeessa jätetään perunat pois. Nesteenä siis kasvisliemi, mutta lopuksi hulautetaan 2 dl kuohukermaa, ei maitoa! Kahta väriä porkkanaa, kukkakaalta & parsakaalta ja herneitä tietty. Sitä kehuttiin ja sai tehdä toisenkin kerran. Juu ja se keitto sitten suurustetaan kuten tavallinenkin kesäkeitto, eikä voinokare tee pahaa! :)

Kesäinen, kiva kuvasarja! Chihut tietty mahtavia!

Jael kirjoitti...

Kiva kun sentään välillä on aurinkoa ja lämpöä niin että voi istua terassillakin,ja toivottavasti pian tulee jo kunnon kesä teille.
Minun pitää tunnustaa että kesäkeitto ei kuulu suosikkeihin, ja oli pakko syödä se loppuun pienenä,joten siitä tuli inhokkiruokani,ehkä koska se on maitoon keitetty enkä oiken pidä sellaisista.
Ihanat chihut:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

On ollut terassikelit harvassa. Harmi, kun meilläkin niitä terasseja riittäisi ja nyt seisovat siellä ihan tyhjän panttina.

Menninkäinen kirjoitti...

Minäkin pidän kesäkeitosta, vaikken olekaan sitä aikoihin syönyt. Mekin loikoiltiin silloin tuulivaroituspäivänä lähes koko päivä terassilla auringossa. Hyvin sai ilmasohvan täyteen tuulen avulla, vaan ei liikaa puhaltanut, että olisi ollut kylmä.

Matkatar kirjoitti...

Tillariina: Mausteisempi versio kuulostaa hyvältä!

Jael: Juu on täällä aurinkoa ja semmoista leppeää lämpöä välillä, vaikkei hellettä ole ainakaan meilläpäin ollutkaan. Juu minäkään en maitopohjaisista ruuista niin piittaa, jää vähän ikävä maku kitalakeen maidosta :D

Paluumuuttajar: Juu, olisi se ihanaa kun olisi lämpimämpi, on niin kotoisaa ja tunnelmallista olla terassilla. Mielelläni vieraillekin kattaisin sinne näin kesällä mutta eipä tosiaan usein tarkene.

Menninkäinen: Kiva että olitte ulkona! Sellainen ilmasohva on varmaan kätevä, ja nyt niitä näyttää saavan jo tavallisista kaupoistakin.

Satu kirjoitti...

Tein tuossa keväällä kesäkeittoa ja kuulema pitäisi tehdä uudestaan, totesi mies, kun maistui paremmalta kuin aikoinaan koulussa. No muuttinkin hieman reseptiä tapani mukaan :)
Ihanan koiruudet ja alimman kuvan tyttäressäsi on ihan sinun näköä :)

Unknown kirjoitti...

Mä en ole syönyt kesäkeittoa vuosiin...öö olisiko ollut viimeksi yläasteella? Jotenkin kammoksun...en tiedä, pitäisikö maistaa uudelleen?

Matkatar kirjoitti...

Satu talossano23:Kiva että keitto kelpasi perheelle! Jännää miten toiset näkevät samannäköisyyden usein paremmin kuin itse...varmasti löytyy molemmista tytöistä jotain minua mutta tosiaan vaikea itse keksiä mitä🙂

Satu V: No, eipä siinä nyt kovin paljon menetä, lohikeitto on esim. Monta kertaa parempaa. Joskus on vaan mielenkiintoista maistella tuttuja lapsuuden makuja. Seuraavaksi nostalgiaruuaksi voisi tehdä kananmunakastiketta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...