keskiviikko 2. elokuuta 2017

Unelmia tavoittelemassaPostaus toteutettu yhteistyössä LähiTapiola Vellamon kanssa

Unelmien kartoittaminen on vaikeaa. Kun unelmat tunnistaa, matka niiden toteuttamiseen voi olla pitkä ja haasteellinen -jopa koko elämän kestävä seikkailu.

On kahdenlaisia unelmia...ensinnäkin sellaisia, jotka vaativat paljon työtä ja ponnistuksia jotta saavuttaisi tavoittelemansa päämäärän.

Sellaisia voi olla esimerkiksi kielitaidon oppiminen, hyvän kunnon saavuttaminen tai jonkin uuden taidon oppiminen. Esimerkiksi kitaran soitto tai maalaaminen. Silloin täytyy jaksaa sinnikkäästi harjoitella, ja usein se jatkuu läpi elämän mikäli on innostusta. Unelmat voivat liittyä myös henkiseen hyvinvointiin ja kasvuun.Sitten on aineellisempia unelmia, joiden saavuttamiseen tarvitsee rahaa. Joku voi haaveilla maailmanympärysmatkasta, toinen unelma-autosta tai vaikkapa omakotitalosta ja puutarhasta.

Tämänkaltaiset unelmat vaativat usein pitkäjänteistä säästämistä, sillä harvapa meistä syntyy hopealusikka suussa tai saa lottovoiton. Olipa unelma aineellinen tai aineeton, sen saavuttaakseen täytyy aina tehdä töitä.
Omat tämän hetken henkilökohtaiset unelmani liittyvät monenlaisiin asioihin, lähinnä itseni kehittämiseen monella eri saralla. Haluaisin osata paremmin monia taitoja, kuten vaikkapa valokuvausta. Lähes päivittäin tulee lueskeltua ihan mielenkiinnosta erilaisia kuvaukseen liittyviä juttuja, katseltua valokuvia ja videoita yms ja tietysti kuvattua myös.
Ikiharrastukseni maalaus on ollut pitkään tauolla vaikka koko ajan on mielessä että sitä olisi kiva jatkaa ja kehittyä lisää. Aina kun käyn taidenäyttelyssä, olen yleensä ihan ekstaasissa ja hehkutan, että nyt aloitan taas...Ehkäpä sitten kun saan sille tehtyä kunnon tilan yläkertaan, sillä ei ole kivaa sotkea värejä keittiön pöydällä.
Liikunnalliset harrastukseni ovat sellaisia, että ne vaihtuvat usein motivaation ja elämäntilanteen mukaan. Haaveena olisi kuitenkin löytää tasapaino, eli että innostusta kunnon ylläpitämiseen ei heilauttaisi mikään. Aikaa löytää aina. Liian usein saan itseäni ottaa niskasta kiinni kun sohva meinaa liikaa kutsua...

Kielitaidoissakin on aina parantamisen varaa, se onkin enemmän ylläpitämistä ja harjoittelua koko ajan, tv on aika hyvä väline ja myös Internet. Tosin, tällä hetkellä harjoittelu on enempikin passiivista kuuntelua ja lukemista kuin pänttäämistä, eli motivaatiota tarvittaisiin lisää että kehittyisi.Niitä rahaa kuluttavia unelmia löytyy tottakai minultakin. Matkustelu on tietysti aina mielessä, sekä minulla että miehellä, ja se tarvitsee säästöjä. Hetkeen ei ole ollut mahdollisuutta matkustella Barcelonaa tai lähimaastoja kauemmas, mutta säästämisen avulla voimme käydä ajoittain muuallakin.
Harrastukset vievät myös rahaa, valokuvaus etenkin. Uusi polkupyörä pitäisi itselle myös hankkia -ajattelin että menköön nyt vielä tämän kesän, mutta ensi kesänä vaihto on varmaan asiallista.
Miten LähiTapiola Vellamo on auttanut minua unelmien saavuttamisessa? Sain hyviä ja asiantuntevia neuvoja heidän lähikonttoristaan. Minusta on kiva, että ammattilainen tekee sijoituspäätökset puolestani sovittujen rajojen puitteissa.

Olen nyt ollut kaksi kuukautta mukana hajautetun salkun sijoituksessa. Nyt on hieman turvallisempi mieli tulevaisuutta ajatellen, kun vihdoin tuli lähdettyä säästämään ihan oikeasti eikä vain tavalliselle tilille.  Tuntuu kivalta ajatella että minulla on jotain ihan omaa, vaikkakin vain pientä näin aluksi.

Kaksi kuukautta on liian lyhyt aika nähdäkseni sijoituksieni arvonkehitystä, ennemminkin asiaa pitäisi tarkastella vuosien säästämisen jälkeen. On silti mielenkiintoista kirjautua LähiTapiolan sivuille varainhoidon verkkopalveluun, jossa näen heti missä mennään.Katsotaan nyt kärsivällisesti miten tämä säästötapa etenee unelmien toteutumista kohti, toivottavasti hyvin!

Tähän päättyy blogiyhteistyö LähiTapiolan kanssa. Muut yhteistyön tiimoilta tehdyt postaukset löytyvät täältä: ensimmäinen osa, ja toinen osa.

Millaisia unelmia sinulta löytyy?


2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hyvä postaus. Itsellä olisi parantamisen varaa monissa asioissa. Haluaisin myös oppia valokuvaamaan entistä paremmin , löytää jonkun säännöllisen kuntoa ylläpitävän liikuntamuodon (koirien kanssa lenkkeilyn lisäksi) jne.

Matkatar kirjoitti...

Satu V: Kiitos, kiva kuulla! Kun jo kaksi tavallaan samantyylistä postausta tein yhteistyönä, oli tosi vaikea miettiä uudelleen näitä asioita. Toki meiltä kaikilta löytyy varmasti myös salaisempiakin unelmia, joita ei viitsi blogiin kirjata. Yllätyin itsekin että ainakin tällä hetkellä sellaisia unelmia, joiden toteuttamiseen tarvitsee rahaa, keksin listalle paljon vähemmän. No, ehkä se tarkoittaa että olen tyytyväinen tähän hetkeen, ehkä myös hieman vaatimatonkin :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...