lauantai 14. lokakuuta 2017

Keltaisen tuvan remonttipäivitystä


Talomme on rakennettu 1938, joten aina riittää jossain jotain remontoitavaa huolimatta aika täydellisestä peruskorjauksesta, jonka teimme -tai pääosin mies on taloomme tässä 4-5 vuoden aikana tehnyt.

En ole tainnut vielä tämän kesän puuhasteluistamme paljoa kirjoitellut. Paitsi tietysti alkukesän kivetyshommista, se olikin aika projekti! Pihakivetystä on nyt ihailtu ja käytetty yhden kesän ajan ja se on osoittautunut aivan ihanaksi ja käytännölliseksi. On tosi mukavaa kun nurmikko ei leviä pihatielle, kukkapenkeillä on selkeät rajat ja omput ja lehdet saa näppärästi lakaistua pihalta pois. Eikä haittaa vaikka roskapussia viedessä kengät unohtuvat, ei ole teräviä kiviä pistelemässä jalkapohjiin. Ulkorakennuksemme, johon kuuluu autotalli ja pihasauna+kesäkeittiö ei tullut vieläkäkään ihan täysin valmiiksi, mutta jotain tapahtui sielläkin. Ikkuna sai siistit ulkoraamit ja vesiletkuhommat uusittiin kokonaan. Mies nimittäin asensi hanan saunan puolelle, joten nyt ei tarvitse raahata puutarhaletkua saunaan kun haluaa peseytyä. Suihkua emme sinne halunneetkaan, sillä haluamme säilyttää saunan perinteisenä. Pesu vadin kanssa saunan lämmössä on ihan parasta!Puutarhaletku sai siistin telineen ulkovaraston seinään, ja hana siirtyi tähän autotallista. Koristeeksi -ja vaikka perunoiden pesua varten tms laitoimme seinälle kauniin emalialtaan, jonka löysimme ulkovaraston lattian uumenista. Hanan päälle vielä betonikurssilla tekemäni profiiliveistos miehestä!Kesäkeittiöstä puuttuu edelleen listoja ja lattialle levitettävät laatat odottavat yhä laatikoissaan. Emme siis saaneet keittiötä vielä käyttöön, mutta eipä näissä sateissa sitä ole kaivannutkaan! Taisimme ainoastaan pari kertaa kesällä savustaa kalaa tai syödä ulkoterassilla. Ensi kesän helteitä odotellessa siis...tai ei tarvitse olla edes hellettä, kunhan suurinpiirtein lämmintä ja kuivaa...


Ulkovaraston liukuovet saivat kauniin rimotuksen. Ensin mies sahasi rimat ja minä maalasin ne. Sattui olemaan harvinaisen kaunis aurinkoinen sää, mikäs siinä oli maalatessa auringonpaisteessa, oli tosi rattoisaa...Tässä ovet ennen rimoitusta...nuo liukuovet mies teki viime kesänä


Toinen kerros maalia paikan päällä. Huomaa että olemme aika samiksia, hienot remppahousut heh!

Toisen oven rimotus valmiina

Talon yläkerrassa tapahtui myös. Molemmin puolin on kylmää ullakkotilaa, mutta toinen puoli oli vielä siistimättä ja täynnä vanhoja lattialautoja. Mies puuhasteli ullakkotilassa ja latoi laudat seiniin, siivosi tilan ja rullasi vielä räsymattoja lattialle.

Sitten alkoi urakka, joka on odottanut jo useamman vuoden ja stressannut etenkin minua kauan. Meillä oli paljon ylimääräistä tavaraa kuten albumeita, kirjoja ym ihan vain varastoituna yläkerran tiloihin. Se näytti aika masentavalta romuvarastolta jo oli ikävä viedä sinne toisinaan vieraita yöpymään. Siirsimme kaiken ylimääräisen tavaran järjestykseen sinne siistiin ullakkotilaan.

Heti alkoi yläkerta näyttää paremmalta. Nyt siellä pystyy tekemään puuttuvat rempat, eli piipun rappauksen, lattialistojen laiton ja lopullisen siivouksen+sisustuksen ensi kesänä. Vaan tulin niin iloiseksi jo tästäkin!


Tästä kuvasta ei saa tarkkaa mielikuvaa yläkerrasta, mutta keskellä on piippu, ja sen takana vieraille parisänky. Tuolla rappujen päässä on vaatekaappi ja työpöytä -tai pitäisikö sanoa ateljee kunhan rempat on tehty ja minulle tulee taas maalausinspis!

Sisälle mies hääräsi sähkömieskaverinsa kanssa myös sellaisen katkaisimen eteiseen, että siitä saa nyt näppärästi vedet suljettua ja takaisin päälle. Varashälytinkin olisi vielä tulossa ennenkuin palaamme Barcelonaan parin viikon kuluttua.

 Huh miten aika onkaan taas kulunut nopeasti tänäkin kesänä! Paljon jäi vielä remonttipuuhaa ensi kesälle. Siihen miten niitä ehtii tekemään vaikuttavat tietysti eniten miehen työ eli vapaa-ajan määrä, sekä sää. Kaikkea ei voi sateella tehdä.

Leppoisaa viikonlopun jatkoa!


11 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Onpa teillä kaunis talo! Vanhoissa taloissa on jotain aivan ihanaa tunnelmaa. Meillä on 1869 rakennettu pikkukoti, jota saa olla kyllä joka vaiheessa remppaamassa. Valehtelisin kyllä jos sanoisin ettei se ole mukavaa :). Terveiset Norjasta, liityin lukijaksesi! :)

Pepi kirjoitti...

Kun laskee yhteen kaikki teidän kuluneiden vuosien rempat, niin on se uskomaton määrä! Varsinkin siellä Barcelonan päässä niissä olosuhteissa se on huikea! 👍🏻👍🏻👍🏻

Tillariina kirjoitti...

Ahkeruus on hienoa! Niin ja sekin tietty, että on kädentaitoja, kaikilla ei oo!!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Tekevä saa valmista. Nimimerkillä: Tapetit ne vaan on poistamatta ja tilanne ei nyt viikkoon tule siitä mihinkään muuttumaan, koska esikoinen on meillä viikon ja nukkuu kyseisessä huoneessa.

Harakka kirjoitti...

On sulla tosi ahkera mies kyllä ja itsekkin olet1
Mutta niin paljon olette remppaa tehneet, että ei voi kuin ihailla teidän kättenne jälkiä!
Hyvää syksyä sinne!

Matkatar kirjoitti...

Jenni Maria: Kiitos kiitos! Vau, täytyykin tulla katsomaan blogiisi millaisessa talossa asustelette!

Pepi: Kiitos! Kieltämättä on tullut tehtyä remontteja. Ollaan oltu miehen kanssa 19 vuotta ja laskin että yhteensä 4 isoa kohdetta ollaan remontoitu itselle täysin kokonaan :D Ehkä ollaan hulluja. Ja juuri mies sanoi, että tuolla muutaman kilsan päässä olisi myytävänä halvalla semmoinen "kiinnostava pikku projekti"...juu ne tiedetään...

Tillariina: Niin, on se kiva kun ei tarvitse joka asiaan palkata jotain tyyppiä tekemään.

Paluumuuttajatar: No voi harmin tapetit. No, ei ne sieltä mihinkään karkaa mutta kun ehdit taas tarttua toimeen niin laita mukavaa musiikkia ja kastele seinä moneen kertaan, suojaa lattia. Josko sitten lähtisi.

Harakka: Kiitos, on tosiaan osaava ja reipas mies. Toki raskas työkin ottaa veronsa ja huiliakin välillä täytyy. Ei sitä siksi juuri viikolla jaksa puuhastella. Hyvää syksyä sinullekin!

Päden paja kirjoitti...

Ihanalta näyttää!! Olette kyllä ahkera pariskunta! Kiva kun noissa remonttihommissa pääsee usein heti näkemään sen oman käden jäljen..työ tekijäänsä kiittää:) Hyvää syksynjatkoa sinne teille♥

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ahkeria olette olleet! Toi kaunis tuo kesäkeittiön liukuovi!

Jael kirjoitti...

Teillä on kyllä hyvin kun olette molemmat niin käteviä noissa korjausasioissa, sekä SUomen että Espanjan kodissa. Minä olen täysin tumpelo sellaisissa, tai melkein;D Tämän asunnon seinät ja katot maalasin kun muutin tähän, kamala homma, ja joistakin kohdista en ole tehnyt sitä hyvin kun hieman rakoilee...

Katinka kirjoitti...

Oi miten ihana koti teillä on! Varmasti on remontoitavaa riittänyt, mutta itse tekemällä saa mielestä jälkeä. Ihanaa syksyä teille <3!

Matkatar kirjoitti...

Päden paja: Kiitos! Hyvää syksynjatkoa snullekin!

hannele Ruusukummusta: Kiitos :)

Jael: Kyllähän tosiaan minäkin olen oppinut remppahommia tässä noin 20 vuoden aikana kun olemme olleet kimpassa :) Se on ihan kiva juttu, hyödyllinen taito.

Katinka: Kiitos! Mukavaa syksyn jatkoa sinullekin!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...