torstai 2. marraskuuta 2017

Fira de les Bruixes -noitajuhlissa

halloween noitia parvekkeella

Eilen marraskuun ensimmäisenä päivänä lähdimme seikkailemaan ystävämme kanssa Barcelonan pohjoispuolelle Sant Feliu Sasserraan. Se on pikku kylä, jota pidetään Katalonian noitien pääkaupunkina. Siellä on elänyt kuuluisia noitia, ja aikoinaan vainottu ja tapettu heitä paljon. Kylässä järjestetään vuosittain noitajuhlat jolloin paikalle saapuu paljon ihmisiä.

Aihe sopikin näin Halloweenaikana hyvin.

Kylässä oli paljon markkinakojuja, joissa myytiin herkkuja ja monenlaisia käsityötuotteita; noitakiviä, koruja, amuletteja yms. Näimme myös pari ennustuskojua. Eri-ikäisiä ihmisiä oli paljon lähtenyt liikkeelle ja juhlasta pidettiin selvästi. Moni oli pukeutunut noitateemaan sopivasti, ehkä myös Halloweenin innoittamana.

kauppias markkinat

noita-akka puinen nukke

Ostimme juotavaa ja jäätelöt ja istahdimme koirinemme nurmikolle pikku piknikille monen muun joukkoon. Ampiainen pörräsi Sirin ympärillä ja chihumme sai haukattua sen tainnoksiin ja lopulta mies tappoi sen. Hyvää yhteistoimintaa! Onneksi ei ehtinyt amppari pistää urheaa pikkuista.

chihuahua lemmikki miehen sylissa
Pikku Siri vähän peloissaan...onneksi isipappa suojelee
Kiersimme keskustan kojut läpi, muttemme nähneet siellä sen kummempaa ohjelmaa. Pari esiintymislavaa näimme -jotain musiikki- ja tanssiesitystä oli varmasti luvassa. Me halusimme kuitenkin lähteä etsimään niitä noitien pyhiä paikkoja vielä valoisan aikaan...

Kylän laidalla oli tälläinen jännä torni, josta oli hienot näköalat yli Sant Feliu Sasserran. Harmi siinä ei ollut infotauluja, mietimme liittyiköhän tornikin jotenkin noitiin...näytti kuin sen jokaisella kahdeksalla seinällä olisi ollut jonkinlainen aurinkokello.

sant feliu sasserra mirador

sant feliu sasserra mirador

Lähdimme autolla eteenpäin etsimään noitien pyhää kiveä. Näimme matkan varrella Sant Andreu ermitan, pikku kappelin. Se näytti ilta-auringon valossa aika hienolta.

ermita kappeli erakkomaja hermitage

Ermitan hieno vanha rautaportti
Jätimme auton sen pihalle ja jatkoimme matkaa jalkasin. Oli ihanan rauhallista hälyisen markkinatapahtuman jälkeen. Aurinko alkoi jo laskea, mutta yritimme ehtiä vielä kivelle.

hevosia pellolla auringonlaskuPatikointimatkalla ihailimme auringonlaskua ja löysimme toisenkin hienon ermitan. Pidemmäksi aikaa emme sitä ehtineet jäädä tutkimaan koska yritimme ehtiä kivelle ennen kuin tulisi pilkkopimeää.

hermita hermitage kappeli linna erakkomaja

Loppujen lopuksi emme löytäneet kiveä vaikka katsoimme välillä google mapsistakin. Ei vain osunut kohdalle ja pimeys keskeytti loput etsinnät. No, onneksi näimme jotenkuten käppäillä kuun loisteessa takaisin autolle. Vaikka etsimäämme kiveä ei löytynyt, oli kivan mystistä seurata noitien jalanjälkiä.


Päästyämme takaisin Barcelonaan olimme nälissämme, kävelykilometrejäkin oli kertynyt 15 päivän mittaan. Menimme Gracian kaupunginosan tuttuun intialaiseen ravintolaan nauttimaan herkullista illallista. Ei hassumpi noitapäivä!

Näkyikö Halloween jotenkin kodissasi tai arjessasi ja jos niin miten? Ovatko noitatapahtumat tuttuja?

Makeaa marraskuuta!15 kommenttia:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Halloween ei meillä näkynyt ;-)

Mutta teillä on siellä mahtavat maisemat :-)

Leena kirjoitti...

Täällä Amsterdamissa Halloween näkyy kyllä kauppojen ikkunoissa ja somistuksissa sekä kurpitsakasoissa kauppojen hyllyillä. Kotona yritän aina tehdä näihin aikoihin jotakin kurpitsa-herkkua ja koristekurpitsa tai pari on usein hankittuna koristeeksi.

Sen sijaan reissussamme San Diegossa lokakuun alkupuoliskolla saimme varsinaisen Halloween pläjäyksen. Siellä juhlaa järjesteltiin kaikkialla jo rutkasti etukäteen ja koristelut olivat upeita. Parvekkeilla keikkuivat noidat ja luurangot ja kurpitsalyhtyjä oli väsätty oikein urakalla. Karkki tai kepponen kuuluu siellä ehdottomasti asiaan.

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Ooh mitkä tunnelmat ja tuo taivas! Upeat kuvat olet napsinut. Terkkuja Barcelonaan <3

Päden paja kirjoitti...

Olipas kivat noitapäivät:) Olet ottanut niin upeita kuvia♥ ja voi mitkä maisemat siellä onkaan! Mukavaa päivää!

Matkatar kirjoitti...

Susanna: Juu tuolla maalla on aivan ihana luonto, kyllä silmä lepää! Täällä kaupungissa oli yllättävänkin paljon kaikkea Halloweeniin liittyvää, bileitä pidettiin ja naamiaispukuisia ihmisiä näkyi pari päivää kaduilla.

Leena: Jenkeille Halloween taitaa olla se vuoden paras juhla. Muistan kun mekin käytiin Kaliforniassa kerran syys-lokakuun vaihteessa niin jo silloin kaikki paikat oli täynnä Halloweenkrääsää ja kurpitsakekoja kaupat pullollaan. Siellä taisi olla laitakaupungeilla oikein isoja kauppoja jotka myivät naamiaisasuja yms. Varsinaista Halloweenia ei olla siellä koettu, olisi varmaan mielenkiintoista -ja tietysti pukeutua itse myös!

Tiia: Kiitos kiitos :)

Päden paja: Kiitos ja kivaa perjantaita sinullekin!

Merikapteenin vaimo kirjoitti...

Mahtavia kuvia! Tuonne tapahtumaan minäkin olisin mennyt :)
Me emme viettäneet halloweenia,
meillä rullaa meriarki :)
Ihanaa viikonloppua <3

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

EI näy meillä halloween mitekään... ei ole lainkaan minun juttu..:)

aimarii kirjoitti...

Meillä ei Halloween näkynyt mitenkään. Varmasti isoimmissa paikoissa täälläkin.
Maisemakuvauksesi on hienoja ja minusta oli mukavaa päästä katselemaan vähän mualimaa.

Hertta-Viola kirjoitti...

Minua on pienestä asti kiinnostanut noidat ja kaikki niihin liittyvä. Olisikin ollut hienoa päästä näkemään nuo maisemat ja markkinat.
Hienoja kuvia!

Sarin kotona kirjoitti...

Upeita kuvia!
Meillä juhlittiin eilen halloweenia.
Hyvää viikon loppua!

Matkatar kirjoitti...

Merikapteenin vaimo: Kiitos kiitos! Ihanaa viikonloppua! Minulla ei ole niin ihanasti sujunut kun sairastuin mahatautiin...vielä on veto ihan poissa eikä ruoka maistu. No jos huomenna olisi jo parempi päivä!

Hannele Ruusukummusta: Ohoh, täällä näkyi kaupungillakin aika paljon. En minäkään kotia koskaan Halloweenin takia kummemmin koristele, mutta saattaisin innostua menemään joihinkin naamiobileisiin tai leipoa jotain Halloweenherkkuja tms.

aimarii: Kiitos! :D

Hertta-Viola: Ahaa, sinua olisi varmaan kiinnostanut ne kaikki infotilaisuudet ja noidista kertova historiakin. Itseäkin periaatteessa mutta ne olivat kaikki katalaaniksi.

Sarin kotona: Voi kiitos! Samoin sinulle!

Kukkaiselämää kirjoitti...

Upeita maisemia! Rakastuin ihan Barcelonaan ja sen ympäristöön reissullani siellä.

La La Lilja kirjoitti...

Hauskan näköiset juhlat, ennustuskojut kuulostavat mielenkiintoisilta! Hienoja kuvia muutenkin! :)

Matkatar kirjoitti...

Satu Kukkaiselämää: Kiva juttu, aika moni muukin on rakastunut Barcelonaan...

Piia: Kiitos

Taina kirjoitti...

Aivan mielettömät kuvat! <3
Ja hauska noitajuhla siellä! Meillä kyllä vietetään Halloweenia, mukavasti piristää tässä pimeyden keskellä.
Iloista oloa sinne! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...