torstai 7. joulukuuta 2017

Sinistä ja valkoista
Mitä Suomesta eniten kaipaan juuri nyt? Suomen kesää -silloin kun se antaa parastaan. Ei ole pakko kuuma olla, kunhan aurinko paistaa ja on kivan lämmin. Luonto on upean vehreää, taivas sininen ja tietysti taivaalla pehmeitä valkoisia pilviä. Juuri tälläistä kuin tässä kuvassa viime kesältä...

Suomi on ollut täällä Espanjassakin nyt mielessä eilisen Itsenäisyyspäivän myötä. Muutenkin Katalonian itsenäisyyspyrkimysten vuoksi olemme usein verranneet täkäläistä tilannetta Suomen sadan vuoden takaiseen. Katalonialaisilla on aivan yhtä suuri halu itsenäistyä kuin suomalaisilla silloin. Ja miksi ei siis oikeus?

Ulkosuomalaisille alkuperäinen kotimaa on hyvin tärkeä vaikkei siellä asuisikaan, tai asuisi vain osan vuodesta. Tuntuu hyvältä, että aina voi palata Suomeen jos jostain syystä asuminen ulkomailla tuntuu pahalta tai jopa vaaralliselta.

Meillä kului eilinen Itsenäisyyspäivä pitkälti autoillessa. Olimme muutaman päivän Valenciassa (ja se on aika kaukana Barcelonasta) ja eilen palasimme kotiin. Aamupäivällä ehdimme ennen lähtöä käydä Valencian rantaravintolassa Suomen itsenäisyyden kunniaksi herkullisella lounaalla. Barcelonaan palatessamme katselimme linnan juhlia meillä telkkarista ja söimme salaattia ja lohirullia cavan kera ystävämme kanssa. Oli kivaa ja herkullista, mutta harmi kyllä unohdin laittaa kynttilät palamaan tunnelmaa tuomaan! 

Osallistun tällä postauksella blogeissa kiertävään Sinivalkoista -haasteeseen. Tarkoitus on juhlistaa 100 vuotiasta Suomea sinivalkoisin kuvin. Kiitos Pepsille ja Maksille haasteesta! Minä haastan vuorostani seuraavat blogit mukaan:

Haasteen ohjeet ovat seuraavat:
-kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu/Puutarhahetki-blogista)
-tee postaus, jossa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa
-haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
-käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki -blogin Sinivalkoista -haastepostauksen kommenttikenttään

Miten sinulla meni Itsenäisyyspäivä?8 kommenttia:

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Hauska ja mielenkiintoinen postaus! Kiitos, että lähdit mukaan haasteeseen!💙 Lisään postauksesi linkin haasteeseen vastanneiden listalle blogiini huomenna. Meillä itsenäisyyspäivää vietettiin kotona perheen kesken, syötiin hyvin ja nautittiin yhteisestä ajasta. Mukavaa joulunodotusta!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Minulle tuli kiire kynttilöiden kanssa, kun en mistään löytänyt kynttilänjalkoja. Taisin laittaa ne kaksi erillistä kynttilänjalkaa viimeksi kirppiskasaan. En tainnut silloin muistaa, että juuri itsenäisyyspäivää vartenhan ne meillä olikin:).

Matkatar kirjoitti...

Tiiu/Puutarhahetki: Kiitos! Mukavaa joulunodotusta sinullekin!

Paluumuuttajatar: No meillä olisi helposti kynttilöitä löytynyt mutta ne tosiaan unohtuivat siinä sählingissä, oli kauhea nälkä ja nettikin pätki koko ajan...

Pepsi ja Max kirjoitti...

Kiva kun vastasit!! Itsenäisyyspäivä meni pääosin kotosalla, mutta kävimme serkullani sukunsa itsenäisyyspäivä-kahvilla

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

VAstattu on..:)

Lady of The Mess kirjoitti...

Tätä haastetta on ollut kiva seurata - upeita kuvia vaikka kuinka!
Hyvää viikonloppua sinne!

Päden paja kirjoitti...

Kaunis kuva! Mukavalta kuulosti teidän päivä. Kiitoksia kovasti haasteesta♥ Täällä itsenäisyyspäivä sujahti työn touhussa:) Leppoisaa toista adventtia♥

Matkatar kirjoitti...

Pepsi ja Max: Kiva :)

Hannele: Kiva :) Mukavaa loppuviikkoa!

Lady of the mess: Niimpä, ja kaikilla erilaisia kivoja kuvia. Kivaa sunnuntain jatkoa!

Päden paja: Kiitos! Ihanaa adventin jatkoa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...