Sivut

maanantai 25. marraskuuta 2019

Remontti on alkanut


Remonttityömaalta iltaa! Tuttuahan tämä on, jo vuosien ajan silloin tällöin ollaan eletty "keskellä remonttia". Nyt siis ollaan taas siinä tilanteessa, vaikkei kovin paljoa pitänyt olla tehtävääkään. No pienessä tilassa kaikki suunnitelmat ja puuhat muuttuvat suuriksi, kun ei ole tilaa siirtää tavaroita paikasta toiseen ja koko kämppä räjähtää heti, kun jotain aloittaa. 


Ensin päätimme aloittaa katosta, tai mies tutki mitä sille pitäisi tehdä. Ikävä kyllä siitä lähti aika paljon pintaa vain hiemankin raaputtamalla. Päätimme, että kittaamme vain pahimmat kolot ja jätämme sen maalaamatta. Itse asiassa kittipaikat sulautuivat täydellisesti kattoon, ja siitä tuli yllättävänkin siisti ilman maalia.Seuraavaksi mies alkoi rouhia viemärireikää uutta keittiötä varten. Toisella puolella on kylppäri, ja siinä välissä sellainen hormittunneli, jossa pystyviemäriputki on. Onnistui hyvin!Välissä purimme lisää huonekaluja - tässä oli iso vanhanaikainen kirjahylly, josta halusimme eroon. Heti alkoi olkkaripuoli näyttää paljon tilavammalta!


Vanhan keittiön puolella alkoi tässä vaiheessa näyttää jo tyhjemmältä kun reunakaapit oli siirretty. Me siis päätimme käyttää näitä vanhoja kaappeja, koska ne ovat ihan hyvänkuntoisia. Tuunaussuunnitelma on tehty..

Tähän tulee uusi keittiö!


Miehen tekemästä reiästä meni myös vesiputket ja sähköputki liesituulettimelle.


Myös vedenlämmitin siirrettiin uuden keittiön alakaappiin. Ennen se oli kaukana suihkusta, ja sai odottaa tosi kauan, ennen kuin tuli lämmintä vettä. Oli muuten jännittävä vaihe siirtää tuo lämminvesivaraaja - se oli tosi painavakin. Ihme kyllä letkut pitivät heti, jopa vieressä ollut sementtisäkki pysyi kuivana!


Meillä on jo uusi liesi ja liesituuletin hankittu. Tiskiallaskin oli, mutta ikävä kyllä se oli halki ja joudumme palauttamaan sen. 

Päätimme laittaa tasoon laattaa, ja seiniin myös. Ne on jo hankittu ja mies on niitä parvekkeella rälläköinyt. Kohta päästään liimaamaan niitä ja tulee valmista pintaa, kivaa! 


Viime keväänä löysimme kadulta roskiksen läheltä tämän upean kaapin, raahasimme sen sisään ja mies pesi sen perusteellisesti parvekkeella. Minä maalasin sen nyt punaiseksi, ja siihen tulee vielä kivoja kuvioita, laitan valmista kuvaa kunhan se valmistuu.Ja Sirillekin kuuluu tosi hyvää! Sillä on juuri nyt juoksut menossa, joten se haluaisi olla tosi paljon ulkosalla ja etsiä sopivia sulhasehdokkaita. Se on kotiutunut tänne tosi hyvin. Jos se keväällä vielä hieman jännitti parvekkeella, niin nyt se nauttii siellä kyllä täysin olostaan. Sirillä on nyt omat IG-sivut, jos haluat seurata: @chihuahua_siri

Heippa taas, ensi kerralla ehkä taas jo ollaan pidemmällä!12 kommenttia:

 1. Kiva nähdä mitä tästä kodista syntyy, edellinen ainakin oli ihana 💞

  VastaaPoista
 2. Kovat rempat menossa, varmaan tulee kiva koti ja toimivampi monin tavoin. Remonttiaika sinänsä ei ole aina kivaa kun on törkyä ja huonekalut missä sattuu:) Halauksia pikku Sirille :)

  VastaaPoista
 3. Kovat rempat onkin käynissä...odotan kuvia valmiista..:)

  VastaaPoista
 4. Vitsi mä aina mietin, että kuinka joku osaa rempata... tai rakentaa talon... Mutta saa varmasti omannäköistä. Kiva jäädä seurailemaan rempan etenemistä.

  VastaaPoista
 5. Olette uskomaton paketti. Hurjasti tsemppiä koitokseen ja innolla seuraan rempan edistymistä täällä blogissa. <3

  VastaaPoista
 6. Meillä menossa kattoremontti juuri ja pientä remonttia sisällä. Kiva saada sisätiloihin vähän uutta ilmettä. Kivan näköinen tuo kaappi minkä löysitte. On aina kiva, jos löytää jotakin käyttökelpoista ilmaiseksi.

  VastaaPoista
 7. Lämminvesivaraaja on kyllä painava, mekin jouduttiin se siirtämään. Ja meidän viemäriputkessa saattaa olla jotain vikaa, joten putkistokameralla pitäisi katsoa mikä on vikana. Toivottavasti ei mitään suurta.

  VastaaPoista
 8. Hienolta näyttaa!
  Ja varmaan on jo tähän menessä edistynyt paljon!
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 9. Meilläkin olisi ensi kesänä remonttihommia tiedossa kun mökille pitäisi vetää vihdoin sähköt. Olemme jo pitkään haaveilleet mökistä ympärivuotista asumusta, ja työ alkanee sähköputkien alituksilla. Kivasti näyttää teilläkin remontti etenevän ja toivottavasti keittiö valmistuu pian!

  VastaaPoista
 10. Kyllähän tuossa saa vähän myllertää. Meillä kotona sama tilanne, että remontti olisi alkamassa. Mieheni tilasi juuri porakoneen, että saamme kirjahyllyt purettua pois tieltä.

  VastaaPoista
 11. wmakasih atas artikelnya,


  visit our website href="https://ittelkom-jkt.ac.id/"

  VastaaPoista

Kiitos! ♥ Thank You! ♥ Danke! ♥ Gracias! ♥