sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Miehen vapaa-ajan harrastuksia Barcelonassa


Mies ei ollut pelkästään kauniin sään, biitsin, ystävien tai edullisen sangrian perässä Barcelonassa pidempään kuin minä. Hän päätti tehdä vähän remonttia asuntomme nurkkaukseen, joka oli ollut tähän asti pölyinen romunkerääntymis -paikka... 

Tuolle ikkunalliselle makkarin nurkkaukselle ei ole tähän saakka tullut muuta funktiota kuin että hyllyt täyttyivät pikkuhiljaa kengistä, työkaluista ja muista erilaisista epäsiisteistä romuista. Kuitenkaan kaappitilasta asunnossamme ei ole varsinaista puutetta, joten sille ei ollut muutakaan käyttöä.


Idea nurkan uuteen käyttöön lähti vanhasta pesukoneestamme, joka on ollut tähän saakka kylppärissä. Mehän ostimme sen jo viisi vuotta sitten käytettynä, joten ei ihme että se on aika ajoin pitänyt omituista meteliä, jättänyt linkoamatta tai sylkenyt vedet lattialle. Oli aika siis vaihtaa se uuteen. 


Päätimme, että uuden pesukoneen paikka tulee olemaan tuolla makkarin nurkassa, -samalla tuon hyllykön voisi vaihtaa kaappeihin, joihin saisi imurin ja siivoustarvikkeet siististi jemmaan.

No, mies tilasi uuden pesukoneen ja saikin sen muutaman päivän sisällä ylöskannettuna ja vanhakin vietiin samalla pois. Hienoa palvelua ottaen huomioon ahtaat portaamme ja sen, että asuntomme on 4:ssä (oikeasti 5.) kerroksessa!


Lähi rautakaupasta mies taas kuskasi laattoja, laastia ja muuta remonttitarviketta. Hän otti tulevan kodinhoitotilan lattiasta laminaatin pois ja lattoi tilalle samannäköiset laatat kuin kylppärissäkin.

Koska kylppärissä ei ole lattiakaivoa niin siinäkin mielessä pesukoneen siirto tänne puolelle oli järkevää. Tuossa lattian nurkassa on tuuletusaukko, josta mahdollinen ylivaluva vesi voi valua ulos -eikä enää alakerran kattoon kuten ennen...Tottakai ne muutamat viikot koti oli aika myllerryksessä kun rempparomuja joutui siirtelemään paikasta toiseen. Ehkä oli hyväkin etten ollut tässä mukana...Seiniin tuli samaa paikallista perinnelaattaa kuin eteisessäkin, näin kokonaisilme yhtenäistyy. Uusi pesukone tuli vesivaraajan alle. Tuohon koneen yläpuolelle tuli myös siisti kaappi, joka peittää tuon varaajan ja vesiputket.


Pesukonetta vastapäätä olevalle seinälle mies kokosi Ikean siistejä kaappeja. Niihin mahtuvat hyvin imuri, moppi ja muut siivoustarvikkeet. 


Vähän jäi vielä puuhattavaa seuraavallekin kerralle, mutta lopputulos on ihan kätevä ja siisti. Muistaako kukaan mistä lähdettiin viisi vuotta sitten? Tässä kohtaahan oli ennen vanha keittiö:


Viimeisenä viikonloppuna mies sai kutsun paikallisen ystävämme luokse vuorille. Pariskunta asuu tosi syrjässä ja elää hyvin omavaraisesti. Söpö mökki missä ystävämme asustavat. Mökkiin ei tule sähköä. Vesi lämmitetään kaasulla, mutta muuten energia tulee näistä aurinkopaneeleista:

Juomavesi kannetaan kylästä, mutta puutarhavesi saadaan keräämällä sadevettä tähän altaaseen:
Pariskunta kasvattaa lampaita ja paljon kasviksia omiksi tarpeiksi.Myönnän että olisi ollut tosi mukavaa olla tuolla mukana, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla! Näillä näkymin en ainakaan muutamaan kuukauteen pääse Barcelonaan, koska työsopimustani jatkettiin. Onhan se mukava säästää lisää rahaa, mutta kyllä tuolla lämpimässä kelpaisi!

Mukavaa alkavaa viikkoa!


9 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Mainio idea tilan hyödyntämiseen :-)
Ja kiltti mies, kun jaksaa hoitaa käytännön työt :-)

Vivi Vinna kirjoitti...

Mielenkiintoinen postaus! :) Siis mie niin muistan nuo portaat, ne oli tosi ahtaat. :D Nätti asunto teillä! :) Oi, ja onpa tosi mielenkiintoista tuollainen omavarainen elämä. :)Onnea työsopimuksen jatkamisesta! :) Toivotaan kuitenkin, että pääset pian Espanjaan. :)

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Tuli tosi hieno kodinhoitotila!
Olen kyllä vähän kade tuosta kodistanne..:)

Pepi kirjoitti...

On tuo teidän koti ihana ❤️
Ja aivan huikea ollut tuo vuosien mittaan tapahtunut muutos!

Tiia K kirjoitti...

Nuo perinnelaatat ovat upeat! Meillä pyykinpesukone autotallissa, jossa lattiakaivo, eli jos vuotaa, niin ei ainakaan taloon. Tosin sitten on vielä tuo astianpesukone.. Vitsi miehesi ollut ahkerana.

Kivaa oli kurkkia teidän ystävien maisemia myös. Aina kiinnostaa nimenomaan vähän syrjemmät kohteet. :)

Matkatar kirjoitti...

Susanna: Juu onneksi tila tuli lopulta järkevään käyttöön!

Vivi Vinna: Kiitti! Juu portaat jäävät kaikille vieraille mieleen :D

Irmastiina: Kiitos, niin minustakin se näyttää kivalta.

Pepi: Kiitos :D Juu niitä vanhoja kuvia on niin hauska aina välillä katsella!

Tiia: Juu syrjemmätkin kohteet ovat mielenkiintoista. Tuolla on kuulemma monella katalaanilla syrjämökki, eli kyllä mökkielämää harrastetaan muuallakin kuin Suomessa. Enkä ihmettele jos asuu osin suurkaupungissa, kaipaa varmasti vuorille rauhaan.

aimarii kirjoitti...

Hienoa, että sulla on remonttimies omasta takaa, paras mahdollinen.
Kiinnostavaa ystävienne koti ja omavaraistalous.
Kivoja kuvia.

Jael kirjoitti...

Tosi kivasti duunattu tuo nurkkaus,nuo kaakelit ovat tosi kivoja.Huokaus,minä en osaa korjata paljon mitään;tarttisin tuollaisen remontti.Reiskan;D Ihana tila ystävillä:)

Anne kirjoitti...

Kiva tuli! Nuo perinnelaatat on sieviä. Hyvä että on tekevä ja käsistään kätevä mies.
Voi että kun tuli niin ikävä Espanjaan, etenkin noita ystävienne asuinpaikan kuvia katsoessa, lampaat ja kaikki- että meinas itku päästä. Lampaista minun mieli aina jotenkin johdattuu laumanvartijoihin ja ajatukseen, että vielä meillä on uusi koira, kunhan asuinympäristö on sille sopiva.
Hyvää viikonloppua Matkatar <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...