tiistai 19. heinäkuuta 2016

Mökkiä maalaamassa
Viikonloppu hurahti maalaustöissä. Ystävällämme on vanhahko mökki Tammisaaressa ja olemme tehneet siellä yhdessä remonttia hänen pyynnöstään aikaisemminkin. Viimeksi olimme siellä neljä vuotta sitten ja vaihdoimme ikkunat.

Nyt mökki, rantasauna ja pihahuussi kaipasivat maalia ulkoseiniin sekä ikkunakarmeihin.


Mökki on tietysti kauniin järven rannalla ja ihanan metsäisen maiseman ympäröimänä. Tälläisessä rauhallisessa maisemassa oli varsin rentouttavaa työskennellä.

Tontti oli täynnä pulleita mustikoita, joita tuli välillä ohimennessään poimittua suun täydeltä.Oli kiva istua rantasaunan terassilla taukoa pitämässä ja ihailla samalla järvimaisemaa...
Illalla pesimme tärpätillä pahimmat maaliroiskeet käsistä ja söimme iltapalaa. Sen jälkeen lämmitimme pihasaunan ja peseydyimme.
Tarkoitus oli käväistä pulahtamassakin mutta jäähdyimme liikaa polulla matkalla järveen joten vesi tuntui aika kylmältä. Minua inhotti lisäksi liejuinen pohja, en yleensä tykkää käppäillä sellaisissa pohjissa missä voi majailla vaikka mitä ällötyksiä.

Nynneröitä siis, talviturkki jäi edelleen tiukasti päälle...

Harmi kun aurinko meni pilven taa ilta myöten, odottamani upea auringonlasku jäi haaveeksi. Muistan miten viime kerralla tuolla vastarannalla oli joutsenia ja ne lähtivät aika majesteetillisesti lentoon. Jäi siis iltakuvaukset vähiin, pöö.


Hyvin nukutun yön jälkeen jatkoimme maalausurakkaamme. Vielä oli jäänyt reilusti hommia seuraavallekin päivälle ja lopuksi oli viimeistelyä siellä täällä.

Mainitsinko jo että mustikat olivat tuolla paljon suurempia kuin Lahdessa? 
Väliin en tietysti voinut vastustaa kiusausta ja käppäilin kameran kanssa ympäristössä. Löysin läheisen pikku kukkulan laelta penkin. Aika hieno paikka vaikka meditointiin!


Mökki on kivasti sisustettu sisältäpäin. Kirkkaita värejä aitoon retrohenkeen. 
Seuraavaksi olisi kiva taas keskittyä omiin remonttihommiin Keltaisella tuvalla. Nyt on alkanut marjat kypsyä myös omassa puutarhassa joten puuhaa riittää keräämisessä ja pakastamisessakin. Onneksi kivaa puuhaa!

Oletko sinä käynyt tänä kesänä jo uimassa? Entä oletko käynyt mustikoita tai muita marjoja keräämässä?

Our friend`s summer cottage needed some new paint. Me and my husband painted it in two days. In the evening we heated the sauna and enjoyed the beautiful lake view. So relaxing.

Linked to: Our World Tuesday


13 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihanalla paikalla mökki! Ja varmasti oli hyttysiäkin.:)

Matkatar kirjoitti...

Hannele Ruusukummusta: Niimpä! Itse asiassa en nähnyt yhtään hyttystä, mutta paarmoja kyllä. Muutama ehti pistääkin, mutta onneksi meillä oli aika tehokasta myrkkyä. Varmaan maalin hajukin karkotti niitä jonkin verran.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Eipä ole tullut edes mieleen mennä tuonne hyiseen mereen. Olen uinut kotirannassa kaksi vuotta sitten muutettuamme tänne. Silloin oli lämmin kesä ja merivesikin jo melkein uitilämmintä. Minun uintilämmin on silloin kun vesi on yli 25 astetta. Ei siis lähes koskaan näillä leveyksillä.

Menninkäinen kirjoitti...

Kivannäköinen paikka, paarmat vaan on inhottavia...
En ole käynyt vielä uimassa; monena vuonna se onkin jäänyt heinäkuulle. Katsotaan, jos tulis tarpeeksi kuuma päivä ja sopiva pulahduspaikka. Monesti olen pulikoinut ex-temporena, kun on pitänyt vaan koiria lähteä uittamaan...

Matkatar kirjoitti...

Paluumuuttatar: Juu minullekin pitää nykyään olla tosi lämmintä vettä ennen kuin viitsin mennä veteen. Lapsena meni aina uimaan vaikka olisi ollut aika viileääkin vettä, aika outoa.

Menninkäinen: Sirin kanssa voisi olla kiva mennä, harmi kun yleisillä rannoilla on koirakielto.

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Uimassa en ole käynyt, mustikoita en ole poiminut, mutta tänään oli pöydälleni tuotu mustikkasanko. Putsasin ne ja laitoin pakkaseen.
Minuakin inhottaa sellanen liejuinen pohja, pitäis päästä heti laiturin päästä uimaan.
Paljon on sielläkin mustikoita.

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Niistä mansikoista. Täälläkin oli jossakin vaiheessa välipää mansikoista. Nyt taas näyttää olevan myynnissä. Jospa saisit vielä mansikoita.

Satu kirjoitti...

Viimekesänä en uinut, mutta tänä kesänä heti silloin heinakuun alussa pulahdin saunasta uimaan...ihmeiden aika ei ole ohi ;)
Mustikoita on kyllä tullut poimittua ja hinku ois edelleen....

Matkatar kirjoitti...

Tuijankortteilua: Nyt taitaa tulla paljon mustikoita kun niitä myydäänkin joka paikassa ja vielä edullisesti.
Juu toivon että saisin vielä edes vähän mansikkaa -jotenkin ne ovat esim. smoothieissa parhaita marjoja. Tortuissa taas mustikat.

Satu/talossano23: Hih, ei tee minunkaan mieli kylmään veteen. Mustikoita on kiva poimia, eilen sain Sirinkin kanssa jonkin verran kerättyä!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Ootte taas olleet niin ahkerina, tehopakkaukset! Aivan mahtavat hulppeat maisemat, sielu tuolla lepää. Tykkään mökkisisustuksesta ja minusta on kiva, että mökki näyttää mökiltä, eikä vaikka kodilta, Mökkifiilis siis. :) Värejä rakastan, joten tosi kivalta näyttää.

Mukavaa viikkoa Matkatar <3

Pauliina/PauMau kirjoitti...

Samanlainen hienohelma -tai jalka- minäkin. Mutapohja aiheuttaa inhonväristyksiä. Mutta kauniit on maisemat, kyllä tuollaisessa paikassa mielellään kyläilee.

Matkatar kirjoitti...

Tiia: Juu kyllä me toisinaan ollaan tosi tehokkaita kun vaan vauhtiin päästään! Juu tuo on tosi symppis mökki, sellainen aito. Mukavaa viikonloppua sinnekin!

PauMau: Juu yök limaisia mutapohjia!

Unknown kirjoitti...

Hieno paikka. Puh...enpä ole käynyt uimassa moneen vuoteen. Marjojakaan ei ole tullut poimittua.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...