lauantai 30. heinäkuuta 2016

Pikavisiitti Barcelonassa (rosvot perskules)


Lauantai-iltana myöhään mies sai soiton Barcelonasta. Asuntoomme oli murtauduttu! Siltä istumalta mies meni nettiin ja tilasi itselleen lentoliput paikan päälle.


Ikivanha persoonallinen ovemme oli väännetty väkivalloin rikki ja seinäkin oli murtunut.

Onneksi rosmot eivät saaneet paljoa saalista; pari IPadia yms, koska yllättävän sateen vuoksi nuoret palasivat pikaisesti kämpille.


Barcelonassa mies löysi onneksi heti sopivan oven suoraan rautakaupasta sekä sai järjestettyä sille pikaisen kuljetuksen. Harmi kyllä olisi kuulemma löytynyt yksillöllisempikin ovi, mutta sille olisi ollut pitkä toimitusaika.

Uusi ovi tuotiin alaovelle, josta mies ajatteli ensin kantavansa sen rappukäytävää pitkin ylös, mutta hah. Se jäi kuulemma ensimmäiseen mutkaan kiinni. Oli pakko ottaa jälleen laiton varasuunnitelma käytäntöön, eli ovi köydellä ranskalaisen parvekkeen kautta ylös. Onneksi sentään löytyi apuvoimia.


Työläin ja hankalin vaihe oli purkaa vanha ovi pois. Karmit oli muurattu ja saranat oli naulattu vanhoilla taotuilla nauloilla kiinni. Uusi oli myös 10cm korkeampi kuin vanha joten sähköjohtokoteloa joutui myös siirtämään.


Tältä puolelta oli kuulemma helppo purkaa koska murtomiehet olivat tehneet suurimman työn...


Vanhaa tiilimurskaa lähti paljon irti.Uusi ovi sovitettuna paikoilleen. Hienolta alkaa näyttämään!Mies yöpyi ystäviemme luona Sant Cugat`ssa. Sieltä on upeat näköalat. 


Heillä on kaksi koiraa: Sakke ja Thor. Taisivat haistaa Sirin tuoksun miehen vaatteista.Pikasementin ja uretaanin avulla ovi pysyy paikallaan tukevasti. Uusi lukkokin on jykevämpi kuin entinen.Lopuksi mies otti suojamuovit pois ja siivosi vielä jäljet. Kuva valmiista kuulemma unohtui ottaa (pöö). Remontti jatkuu tästä seuraavalla kerralla (kynnystä, listaa yms...), nyt on mies taas jo kotosalla jatkamassa kesäkeittiön remppaa!

Muuten, reippaat nuoret eivät tapahtumasta paljoa hätkähtäneet ja kuvasivat seuraavana päivänä hauskan videon Àticosta ja Barcelonasta. Voit katsoa sen Nauran auringolle Facebook -sivuilta


18 kommenttia:

Pepsi + Max kirjoitti...

Ikävää :( Vähän jäi auki, että yllättivätkö nuoret rosvot vai miten joutuivat lähtemään "kesken"?

Menninkäinen kirjoitti...

No onpa ärsyttävää... Jos on jotain positiivista etsittävä, niin hyvä, etteivät hajottaneet / sotkeneet paikkoja. Ja ainakaan nuo murtomiehet eivät kai ihan heti samaan paikkaan iske, kun kohde on jo tutkittu ja tyhjennetty...
Saatteko mistään korvauksia?

Satu V kirjoitti...

Inhottavat rosmot! Kamalaa tuommoinen.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

No voi harmi...onneksi eivät viedä mitään enempää!

Matkatar kirjoitti...

Pepsi+Max: Eivät yllättäneet mutta päättelimme että oli varmaan vähän kesken jääneet rosmojen puuhat kun ei muuta viety. Vaikkei siellä juuri arvokkaampaa varastettavaa ole mutta luulisi että enemmänkin napataan.

Menninkäinen: Sepä se. Senkin takia oli pakko vaihtaa tukevampi ovi etteivät tule uudelleen...
Ne Ipadit korvattiin nuorille mutta ei mies lähtenyt hakemaan vanhasta raihnaisesta ovesta mitään korvauksia, helpompi vaihtaa nopeasti itse. Ei jaksanut odotella niitä mañana-juttuja ;)

Satu V: Sanos muuta!

Hannele Ruusukummusta: Joo niimpä! Vaikkei siellä mitään arvokasta olekaan mutta aina olisi inhottavaa jos vaikka hajotettaisiin paikkoja ja muutenkin on inhottavaa kun tullaan toisten kotiin. :(

Elina / Vaihda vapaalle kirjoitti...

Voi ei! Otsikon nähdessäni ajattelin heti taskuvarkaita, mutta tähän on vielä huomattavasti röyhkeämpää! Kyllä tuollainen harmittaa tosi paljon. Onneksi ei tosiaan ollut ilmeisesti pahasti sotkettu paikkoja tai hajotettu muuta kuin ovi, mutta kyllä siinä ja varastetuissa ipadeissakin on ihan tarpeeksi. :( Toivottavasti vältytte jatkossa varkauksilta.

Rva Kepponen kirjoitti...

Kurja juttu :( ja hirveästihän vaivaa tulee tuollaisesta, pitää korjata jäljet ja tehdä vakuutusilmoitusta jne. Toivottavasti uusi ovi lukkoineen pitää rosvot ulkopuolella.

riitta k kirjoitti...

Mulla olis sulle haaste!
http://intoetvimma.blogspot.fi/2016/07/blogger-recognition-award.html

anja kirjoitti...

No voi että. Murtoporukat haistaa heti, jos on koti hetkenkin tyhjänä. Myös täällä liikkuu pakettiautoja, joiden mukaan lähtee kaikki arvokas, jos on saumaa päästä sisälle tyhjään taloon. Ja se jälkisiivous jää sitten asukkaille kaiken muun harmin lisäksi. Ei kiva.

Jael kirjoitti...

Ikävä tuollainen juttu.Onneksi ei lähtenyt mukaan liian arvokasta,mutta kurjaa että ovi meni.Minulla on kerran käynyt varkaita täällä kun asuin täällä ensimmäistä kertaa.Tulin töistä ja kotona oli kamala mylläkkä,kaikki oli kaapeista vedetty alas...

Pasi Lepola kirjoitti...

Surkeuksien surkeus, onneksi vahinko ei kuitenkaan ollut tuota suurempi. Toivottavasti rikolliset jäävät kiinni!

Kikka Kainu-Lehto kirjoitti...

Voi sentään, olipa todella ikävä yllätys. Ja taisi tulla aika kalliiksikin. Toivottavasti vakuutus korvaa. Toivotan kuitenkin iloa teille kaikesta huolimatta elokuun alkuun!

Matkatar kirjoitti...

Elina/Vaihda vapaalle : Niin, olisikin ollut vain taskuvarkaita. Pelkohan siinä on että varkaat "tietävät nyt paikan" ja yrittävät uudelleen. No, onneksi on nyt uusi tukeva ovi että ihme jos sen särkevät.

Rva Kepponen: Jep. Toivotaan niin.

riitta k:Kiitos vain, mutta tuon haasteen olen kyllä jo tehnyt :D

anja: Niin on. Äh, sotku on tosi ikävää...

Pasi Lepola: Itse asiassa poliisi luulee jo tietävänsä kuka on varkauden takana. Eräs sama nuorisoliiga joka niillä kulmilla pyörii. Kai poliisi on sitten sielläkin yhtä voimaton näiden edessä kuin Suomessakin.

Kikka Kainu-Lehto: No, kyllähän se tuli aika kalliiksi niin nuorille kuin meillekin (miehen matkat+uusi ovi) Kiitos, hyvää elokuuta sinullekin!

Taina K kirjoitti...

No voi hitsi! Kylläpä on kurjaa!:( Noita rosmoja liikkuu muuten Lahdessakin ja ovat pirun nopeita...Kaverin naapuriin murtauduttiin Kytölässä viime syksynä kauppareissun aikana. Olivat rovot pitäneet vahtia talon lähistöllä, kertoivat poliisit. Nykyään tuleekin laitettua hälyt päälle ihan lyhyidenkin kotoa poistumisten ajaksi!

Satu kirjoitti...

Tulipa ikävä äkkilähtö. Tuommoisia uutisia ei mielellään saisi! Mutta uusi ovi on vahvan näköinen; varmasti pitää vorot poissa.

Vivi Vinna kirjoitti...

Voi kääks, onpa todella ankeeta! :( Miulleki tuli otsikosta heti mieleen taskuvarkaat, mutta että ihan kotiin tunkeutuivat. Todella todella raivostuttavaa! :( Toivottavasti tällaista ei tapahdu toiste. Tapahtuneesta huolimatta, mukavaa kesän jatkoa! :)

Tuula / Tuula's life kirjoitti...

Todella ikävää. Sanoit tuossa että pari iPadia lähti... Mutta muuten teettää valtavasti turhaa työtä tuollainen ilkivalta. Kommelluksien kautta ovi ylös ja aikamoista paikalleen asettelua. Vaan loppu hyvin, kaikki hyvin.
Voin hyvin kuvitella tuon homman... me ihan vapaaehtoisesti purimme saarimökistä yhden kulman ja teimme siihen uuden terassin ja asensimme uuden ikkunan. Melkein satakiloa painavan ikkunan rahtaaminen saarimökille oli myös oma seikkailunsa.
Mutta tuo on ihan toinen juttu.
Kammottavaa lukea tuollaisesta ilkivallasta. Tsemppiä teille. Ja hyvää loppukesää!

Matkatar kirjoitti...

Taina K: Joo niin on täälläkin, meidänkin naapureilta on melkein jokaiselta jotain viety pihasta, onneksi ei ainakaan vielä meiltä...(no pari romunnäköistä polkupyörää ja ikivanha pallogrilli ei varmaan paljoa houkuttele...;) ) Taloon sisälle murtautuminen olisikin paljon ikävämpää täälläkin.

Satu: Juu totta! Joo vahva on vaikkei niin nostalginen kuin se vanha.

Vivi Vinna: Juu...kiitos ja mukavaa kesän jatkoa sinullekin!

Tuula/ Tuula`s life: Joo...kiitos samoin sinulle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...