keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Muutosten vuosiHieman tuulahduksia menneestä vuodesta...

Vuosi 2018 alkoi tavalliseen tapaan Barcelonassa. Oli ehkä normaalia levottomampaa, sillä katalaanit osoittivat usein mieltään vangittujen poliittisten vankien puolesta. Tilanne kosketti meitäkin, ja olimme usein mukana kulkueissa. Ikävä kyllä vangit eivät ole vielä tänäkään päivänä vapautuneet.Lisääntynyt levottomuus näkyi myös meidän kulmilla. Poliisipartioita liikkui siellä enemmän, ja he jututtivat jatkuvasti kulmilla notkuvia nuorisoporukoita. 

Muuten vietimme normaalia arkea omassa kodissamme, ulkoilutimme Siri-koiraamme läheisessä Ciutadellapuistossa ja teimme paljon kivoja retkiä sinne tänne, mm. Ranskan puolelle ja Gironan lähistöön. Jossain vaiheessa mieleen alkoi hiipiä ajatus, että ehkä voisimme tehdä muutakin. Ilmat olivat ajoittain tavanomaista koleampia, omalla terassilla ei aina tarjennut ja yhä lisääntyvä turistimäärä alkoi rasittaa. 

Badalonan kaunis Pont Del Petroli -silta

Iki-ihana Carcassonne

Niin, ehkä jopa yllätyimme itsekin lopulta laittaessamme rakkaan àticomme myyntiin. Kuitenkin, oli vahva tunne siitä, että se ajanjakso elämässämme sai jäädä taakse ja kaipasimme jotain uutta. Uusia seutuja, erilaista kotia. Kukkulat alkoivat kiinnostaa kovasti, ehkä joku oma pikku hirsimökki; terassilta upeat näköalat alas laaksoon...pikku puutarha minulle ja juoksutilaa Sirille...
Meitä taisi vähän jännittääkin, että asunto menee saman tien, koska saman tien alkoi olla näyttöjä aika tiheään tahtiin. No vaikka välittäjät tarjouksista välillä vihjailivatkin, ei mitään konkreettista kuitenkaan tapahtunut. 
Aiguamolls de l`Emporda 
Toukokuuksi palasimme taas Suomeen ja nautimme ihanasta lämpimästä kesästä. Heinäkuussa käväisimme taas Barcelonassa, sillä odottamamme uutinen saapui: ostaja löytyi. 

Vuoteen mahtuu tietysti paljon paljon muutakin, pääasiassa kivoja juttuja. Tietysti kaikkein iki-ihanin jymyuutinen on, että miehestäni tuli isoisä, eli pappa. Minusta siis bonusmummu...(bomu? hm) Kaunis kastejuhla oli joulun jälkeen ja lapsi sai nimekseen Helmi.Mitä odotamme tältä uudelta vuodelta? Katalonia kutsuu jälleen muutaman viikon kuluttua uusin tuulin. Vaikka áticoa meillä ei enää ole, tarinamme auringossa jatkuu hieman Barcelonaa etelämpänä ihan meren rannalla. Odotamme vielä lopullista kaupantekopäivää, mutta se on jo lähes varma.

Ihanaa uutta vuotta teille vielä jäljellä oleville muutamille seuraajille! En lupaa postailla enemmän ensi vuonna, mutta yritän ainakin silloin tällöin kertoa uusista kuvioistamme.
16 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Paljon on mahtunut teidänkin vuoteen. Mielenkiintoisia uusiakin tuulia näköjään! Onnea papalle ja bomulle ja hyvää alkanutta vuotta uusine seikkailuineen!

Annukka kirjoitti...

Kiva pikakatsaus ja kauniit kuvat (niinkuin aina).

Kaikkea hyvää ja onnellista uuteen vuoteen niin Kataloniassa kuin täällä kotimaassakin!

Rva Kepponen kirjoitti...

Ihanaa vuotta 2019!

Olisi mukava päästä kurkistamaan uuteen merenrantakotiinne. Toivottavasti kaikki menee hyvin kaupuan suhteen ja viihdytte uudessa paikassa.

Matkatar kirjoitti...

Menninkäinen: Juu ihmeteltiin täällä taas mitä kaikkea sitä onkaan ehtinyt -enkä tosiaan jaksanut kovin juurtajaksain kaikkea selittää. Ihanaa uutta vuotta sinulle!

Annuka: Kiitos! Onnellista uutta vuotta!

Rva Kepponen: Kiitos kiitos! Onnea sinunkin vuoteesi! Ilman muuta laittelen kuvia tänne kunhan pääsen kuvaamaan sinne asuntoon, nyt minulla on vain huonoja myyntikuvia, joita ei viitsi laittaa.

Pepsi ja Max kirjoitti...

Oi, uudesta asunnosta on kiva kuulla lisää!!

Jael kirjoitti...

Paljon muutoksia olikin vuodessanne, ja toivottavasti syntyy kaupat uudesta Katalonian kodista:) Oikein hyvää vuotta teille:)

Susanna Hietanen kirjoitti...

Kiva lukea kuulumisistanne :-)

Tuo siltakuva on aivan pysäyttävän tyrmäävä! Kaikki kohdallaan.

Taina K kirjoitti...

Hei Sari, olipas mukava kuulla ja nähdä teidän kuulumisia!:) Tänään onkin ollut sellainen myräkkä, että en ole varmaan muutamaan vuoteen kokenut samanlaista! Käytiin miehen kanssa lenkillä, hän käveli umpihangessa, ja minä kinttupoluilla sauvojen kanssa.:D

Jospa treffataan taas kevääntullen, kun te muuttolinnut palaatte kotiin?<3

Satu kirjoitti...

Olipa kiva lukea kuulumisianne! Lukisin mielelläni niitä useamminkin, mutta ymmärrän kyllä, että kaikkeen ei aika riitä. <3

Birgitta kirjoitti...

Paljon ehti tapahtumaan viime vuonna ja toivottavasti tänä vuonna uusi asunto löytyy sieltä ihanalta meren rannalta.

Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ♥

Vivi Vinna kirjoitti...

Hih, teilläkin on ollut aikamoinen muutosten vuosi! Muutos tekee hyvää. <3 Onnea papalle ja bonusmummolle! :)

Itsekin etsin vielä muutosta, omaa paikkaa ja sitä elämänpolkua, katsotaan, minne se vie. Minä menin lupaamaan blogata enemmän! ':D

Hyvää uutta vuotta teille! Ja tervetuloa aurinkoon!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Isoja juttuja ja rohkaa on tehdä uusia päätöksiä Barcelonankin suhteen, eikä jäädä jumittamaan. :) Onnea isovanhemmuudesta. <3

Matkatar kirjoitti...

Pepsi ja Max: juu kerrotaan kun keretään ja päästään paikan päälle!

Jael: Kiitos, eiköhän synny, odotellaan jo että päästäisiin kauppakirjoja tekemään :)

Susanna: Kiva kuulla ja kiitos!

Taina K:Kiva! Juu treffaillaan vaan :) Ihanaa kevään odotusta!

Satu: Ihana kuulla, yrittelen laitella edes jotain lyhyesti aina välillä :D

Birgitta: Juu kyllä sitä vuoteen mahtuu :)

Vivi Vinna:Niin tekee! Kiitos sinulle!

Tiia: Kiitos! Juu, taisi olla aika rohkea päätös luopua unelmakämpästä Barcekonan keskustassa. Mutta vielä ainakin tuntuu siltä, että oli oikea päätös...no aika näyttää hih!

Kukkaiselämää kirjoitti...

Oho! Tehän olette pistäneet tuulemaan. Barcelona on upea kaupunki, mutta minua ahdisti siellä taskuvarkaitten runsaus...

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Minulla on nyt ollut pitkä blogitauko, kun tietokoneongelmien myötä tipahdin Bloglovinista ja en sitten jaksanut blogeja yksitellen etsiä. Mutta nyt olen taas täällä ja yritän päättää mitä luen ja mitä hyppään välistä. Hyvä kun luin tämän. Hauskaa nähdä, että millaisesta paikasta itsenne sieltä löydätte.

Matkatar kirjoitti...

Satu: Juu taskuvarkaita siellä on....ihme kyllä me olemme heiltä säästyneet vaikka läheltä on pitänyt monta kertaa ja olemme nähneetkin ryöstöjä ja tietysti kuulleet. No, tuo on yksi syy miksi haluamme pois turistipaikoilta....

Paluumuuttajatar: Juu yritän tehdä juttua uudesta kodistamme jahka allekirjoitamme paperit! Ihanaa talven jatkoa sinne!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...