maanantai 12. syyskuuta 2011

Luontoretki Kairessuo-Mieliäissuolle

Koska ilma näytti tänään iltapäivällä loistavalta, päätimme lähteä suoretkelle, jota olemme suunnitelleet jo jonkin aikaa. Kartan mukaan reitti, joka kierteli molempia soita, oli yhteensä 3.2 km. Aikaa meillä meni 1h 20min. Tasaisella maastolla tuon matkan olisi kulkenut toki nopeammin, mutta reitillä oli niin paljon nähtävää, kuvattavaa ja jonkin verran liukkaita kiviä ja puiden juuriakin.


Reitin tunnisti hyvin hienosta karhun tassusta

Popsin puolukoita matkan varrella, vaikka ne ovat tänä vuonna hieman pieniä ja kuivempia kuin normaalisti. Kun pääsimme suolle saakka, löysimme isoja mehukkaita karpaloita, ja ne olivat tosi hyviä! (miksi karpalomehu sitten on niin pahaa?) Myös tosi herkullisen näköisiä sieniä löytyi paljon, mutta en juuri tunne niitä, joten en uskaltanut poimia yhtään.

Suolla ja metsässä oli tosi rauhallista, eikä muita liikkujia näkynyt eikä liioin kuullut mitään ihmisten ääniä. Mietiskelimme, miten nykyihminen onkaan vieraantunut metsästä ja sen antimista -myös me vaikka molemmat suurinpiirtein kasvoimme metsässä koko lapsuutemme. Harmillisen harvoin tulee lähdettyä metsään, ja jos niin useimmiten ulkomaan matkoilla. Nämä suomalaiset lähimetsätkin ovat ihan kauniita ja rentouttavia paikkoja!Löytyi puita, joissa oli ikäänkuin karhun raapima runko...

Mieliäissuolta löytyi tukevarakenteinen lintutorni, josta oli hienot näkymät yli suon. Lisää tietoa tornin rakentamisesta löytyy täältä.

Rappujen jyrkkyydestä varoitettiin, mutta eivät nämä mitään olleet verrattuna Barcelonan asuntomme rappukäytävään!
Kun pääsimme takaisin autolle, alkoi tihuuttaa vettä. Kotiin päästyämme satoikin sitten jo kaatamalla. Olipas meillä taas hyvä aikataulu, ei olisi ollut kivaa kastua siellä keskellä suota...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Remarkable! Its truly amazing article, I have got much
clear idea about from this paragraph.
Also visit my website ... http://www.infodelhi.in/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...