tiistai 13. syyskuuta 2011

Matkustuslupa myönnetty, huh!

Koska olemme Yhdysvaltoihin matkalle lähdössä, sinne täytyy tehdä erikseen matkustuslupahakemus, joka maksaa 14$. Siinä kysellään tarkkaan matkustajan tiedot, passin tiedot, osoite missä aikoo yöpyä -ja tietysti matkan tarkoitus. Täyttelimme sunnuntai-iltana netissä löytämäämme lomaketta monta sivua, kunnes tulimme "matkan tarkoitus" kohtaan. Siinä ei ollutkaan valittavana loma/turisti -kohtaa. Aikamme englanninkielistä sivua pähkäiltyämme tulimme tulokseen, että meillä oli väärä lomake. Onneksi löysimme toisen Travellink.fi -sivuilta, ja se osoittautui oikeaksi, eikä edes ollut niin monimutkainen täytettävä ja vielä suomenkielinenkin.

Kauko sai heti matkustusluvan maksettuaan luottokortilla, mutta minulle tuli ilmoitus "matkustuslupa ratkaisematta". Kävimme jo syitä läpi- mitä väärää linkkiä tm. olen Facebookissa klikannut...tai voisiko taannoinen Amnesty -jäsenyyteni vaikuttaa asiaan? No seuraavana päivänä lupa onneksi myönnettiin. Ehkä viivyttely johtuikin siitä toisesta lomakkeesta, jota ensin aloin täyttämään...

Kaukon "kotitoimisto"


Teimpäs eilen ihanaa puolukka-mustaherukkakerroskiisseliä. Oli tosi maistuvaa, joten laitan tässä reseptin mukaan:

Marjakiisseli:
5dl            laimeaa puolukka tm. mehua
2 1/2 rkl    perunajauhoja
3 dl           marjoja (minulta löytyi pakkasesta mustaherukoita ja puolukoita)
3/4 dl       sokeria

Sekoita mehu ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja saostuu. Nosta kattila pois levyltä ja lisää marjat ja sokeri. Ripottele päälle sokeria, ettei tule kuorta.

vaniljakiisseli:
6dl           maitoa
1/2 dl       sokeria
3/4 dl       maissitärkkelystä
1 1/2 tl     vaniljasokeria

Kiehauta kattilassa maito, sokeri ja maissitärkkelys. Keitä pari minuuttia sekoittaen, kunnes kiisseli on sakeaa. Mausta vaniljasokerilla.

Ohjeen mukaan kiisseleiden pitäisi jäähtyä ensin, mutta annostelin suoraan lasiin ensin vaniljakiisseliä ja päälle lämmintä marjakiisseliä...ja hyvää oli!

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...