maanantai 23. toukokuuta 2016

Ravintolapäivä ja jännittävä päätös päivälle


Lähdimme miehen kanssa viime lauantaina ajelemaan Kotkaan vieraillaillaksemme Paluumuuttajattaren Tilhi -ravintolassa. Eka pop up -ravintola muuten missä olemme vierailleet!

Onneksi sää suosi vaikka oli ennustettu hieman sateita.


Oli jännää tavata livenä bloggaaja jonka blogia on lukenut jo vuosien ajan. Vastaanotto oli lämmin ja meidät esiteltiin koko perheelle. Koko perhe vaikutti tosi mukavilta! Hehän asuivat pitkään Turkissa ja muuttivat vasta toista vuotta sitten Suomeen. 

 Päivän Menu koostui turkkilaisista, filippiiniläisistä (perheen sukulaismies oli myös mukana)  ja suomalaisista ruuista. Pelkästään alkupalojakin oli monenlaista salaattia ja täytyihän joka lajia vähän maistella, nam!Ruokajuomaksi valitsimme punaviinimarjamehun ja se olikin tosi hyvää. Olen tainnut viimeksi lapsuudenkodissa sitä juoda. Meillä kasvaa takapihalla pari pensasta ja päätimme miehen kanssa että tänä vuonna meillekin tehdään niistä mehua!


Kuva lainattu luvan kanssa
Pääruokakin oli viedä kielen mennessään...kasviskevätrullia, nuudeleita ja kalkkunatikkuja. Itse kun ei osaa grillata niin ne maistuivat jotenkin niin hyviltä. Jälkkäriksi maistelimme vielä kakkuja teen ja kahvin kanssa...lurps!Siri oli kiltisti sylissä koko ajan
Ruokailun jälkeen ihailimme vielä perheen viihtyisää  ja valoisaa kotia. Sisustuksessa näkyy kivasti turkkilainen kulttuuri. 

...niin ja musikaalisuus. Joka puolella oli kauniita soittimia koristeina tai esillä ja uskon että niillä osataan myös soittaa.


 Päätimme emännän kehoituksesta käydä tervehtimässä vielä perheen mukana muuttanutta pupua, joka löytyi takapihalta.
Siri ei sitä aluksi edes huomannut mutta kun se vähän liikahti, Siri oli ihan ihmeissään ja alkoi haukkua sille. Kumpikaan ei näyttänyt haluta tekevän lähempää tuttavuutta...Oli kyllä tosi miellyttävä kokemus käydä syömässä, kiitos kaikille mukana olleille järjestäjille ja kokeille! 

Saimme vielä vinkkejä Kotkan nähtävyyksistä, sillä kaupunki on meille aika tuntematon vaikkei välimatkaa kovin paljoa olekaan. 

Lähdimme seuraamaan rantapolkua josta pääsi kivasti Langinkosken Keisarilliselle kalastusmajalle. Se olikin näkemisen arvoinen paikka. Paikka on upeasti kosken rannalla ja se on rakennettu 1880 luvun lopulla. Venäjän entinen keisari Aleksanteri III ehti vierailla siellä monena vuonna, jännä historia upealla paikalla.

Tässä keisarin kalastuskivi, siltä on varmaan saanut hyvin kalaa!Vähän tuntui kuin olisimme olleet ulkomailla kun tuolla pyöri muitakin turisteja. Punainen portti vei itse majalle:Koski kohisi koko ajan vieressä

Kiertelimme aluetta ristiin rastiin, majan sisällekin olisi päässyt (muttei koiran kanssa). Ajattelimme, että tämä olisi mainio kohde vierailla vaikka ulkomaalaisten vieraiden kanssa.


Majakäppäilyn jälkeen päätimme lähteä kotiin katsomaan jääkiekko-ottelun loppua. Nähtävää jäi kyllä seuraavallekin Kotkavisiitille.

Päästyämme kotikulmille sattui ikävä pikku kolari: joku moottoripyöräilijä oli ohittamassa meitä etupyörä ilmassa ja törmäsi siinä sählätessään automme kylkeen. Peili lähti irti ja autoon tuli naarmuja. Prätkämies ajoi hoippuen vastaantulevien kaistan ja tienpientareen kautta takaisin ajoradalle ja -lähti karkuun! 


Ajoimme kaahailijaa jonkin aikaa takaa ja minä räpsin samalla kuvia. Ihan kuin olisimme olleet mukana takaa-ajo leffan kuvauksissa! Harmi vain kaveri pääsi karkuun. Ikävä kyllä rekisterinumero ei näy kunnolla yhdessäkään kuvassa, sen verran tärinää oli liikkeessä ja varmasti käsissäkin jännittävän hetken vuoksi.

Tulipa vaan mieleen että koskaan ei voi tietää mitä seuraavaksi tapahtuu. Jääkiekon katsomiset jäivät siinä tohinassa vähemmälle. Onni onnettomuudessa oli tietenkin ettei tyypille käynyt kuinkaan, autonkin vahingot ovat helposti korjautettavissa. (Saattoipa lätkämatsi pelastaa tyypin hengen, sen verran hiljaiset tiet olivat tuohon aikaan) Silti... toivottavasti poliisi saa miehen kuitenkin kiinni, ei tuolla lailla saa kaahailla.

Kävitkö sinä syömässä jossain pop up -ravintolassa tai oletko joskus käynyt? Entä oletko ollut koskaan kolarissa?
9 kommenttia:

Pepsi + Max kirjoitti...

Tuolla Langinkoskella haluaisin päästä käymään. Olen lapsena (n 8v) siellä käynyt viimeksi.. Kolarissa olen kerran ollut, kun auto tuli kolmion takaa eteeni. Järkytys oli aluksi pahempi kuin kipu, vaikka pidemmän päälle murtunut solisluu veikin voiton.

Liplatus kirjoitti...

Mukava päivä Teillä ollut.
Kauniita kodikkaita kuvia.

Elämä on yllätyksellistä. Onneksi ei käynyt pahemmin.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Olipas hauska katsoa nämä kuvat. Mutta vielä hauskempaa oli kuin kävitte! Ja onneksi ei käynyt pahemmin tuossa kotiin paluussa! Toivottavasti karkuri sai edes opetuksen!

Matkatar kirjoitti...

Pepsi+Max: Kannattaa käydä kun tuolla päin liikut! Itsekin haluan vielä uudelleen sinne. Hui, ikävä kolari sinulla, onneksi ei käynyt pahemmin.

Liplatus: Kiitos, juu meillä oli ihan kiva lauantaipäivä :D

Paluumuuttajar: Niin uskon että oma koti toisen kuvaamana näyttää erilaiselta. Niin, jonkinlaista opetusta olisi tuo kaahari kyllä tarvinnut...

Kikka Kainu-Lehto kirjoitti...

Teillä on ollut ikimuistoinen Kotkan retki, niin hyvässä kuin pahassakin. Jotenkin tuntuu, että liikennekuri on höltynyt viime vuosina. Ohitellaan miten sattuu ja miltä puolelta tahansa, ei piitata liikennevaloista, eikä pysähdytä suojatien eteen vaikka toinen auto olisi siihen pysähtynyt antamaan tietä jalankulkijalle. Ihan villiä menoa :(.

Katinka kirjoitti...

Olipa herkullisia kuvia tarjolla ja jännittäviä tilanteita. Tosi törkeää tuollainen, että ensin tuhoaa toisen omaisuutta eikä ole sitten mistä (tai naista) jäädä asiaa selvittämään. Toivon kanssa totisesti että poliisit saavat moisen kaahaajan kiinni, sillä seuraavalla kerralla ovi olla paljon kohtalokkaammat seuraukset.

aimarii kirjoitti...

Minulle Kotka on käymätön paikka. Tämän matkakuvauksesi perusteella silmäni aukesivat tämän kaupungin suhteen, vaikka tietysti esittelit vain murto-osan.
Hieno päivä ravintolakäynteineen.

Jael kirjoitti...

Ihana paikka ja ihania ruokia.Oli varmaan kiva tavata Paluumuuttajatar perheineen;minä tapasin hänet miehineen pari vuotta sitten kun kävivät täällä:)

Matkatar kirjoitti...

Kikka Kainu-Lehto: Kyllä jäi retki mieleen. Totta, jotenkin liikennekuri on mennyt huonompaan suuntaan ja sitä yritetään saada kuriin nopeusrajoituksia lisäämällä. Taitaakin olla päinvastainen vaikutus kun ajajista on tullut niin äreitä liian alhaisten ja liian tiuhaan muuttuvien rajoitusten vuoksi.

Katinka: Se on totta!

aimarii: Meilläkin oli vasta kolmas kerta Kotkassa, vielä jäi paljon nähtävää ja mielenkiintoiselta ja kauniilta kaupunki näytti!

Jael:Oli tosiaan kiva tavata heidät, tosi mukavia ja avoimia kaikki -kiva kun sinäkin olet heidät nähnyt!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...