sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Sähkösavustimella savukalaa


Nyt on vihdoin savukalahöperön rukoukset kuultu: meillä on oma kalan savustin!

Saimme siis lopulta aikaiseksi hankkia sähkösavustin, sillä sitä on suunniteltu jo monta vuotta (ainakin minä). Eilinen päivä menikin pitkälle iltapäivään kaupoissa kierrellessä, vertailimme savustimia, katselimme myös kukkia ja etsimme siemenperunaa takapihalle. Lopulta väsymys ja nälkä alkoi ottaa valtaa ja jätimme vielä kukat kauppaan. 

Onneksi tämä savustin tarttui kuitenkin lopulta mukaan. Liian pientä emme halunneet mutta bongaamamme edullinen pönttö vaikutti ihan hyvältä ellei ihan samaa tasoa olevalta kuin merkkivempaimetkin.


 Se oli osissa paketissa ja minähän innostuin kasaamaan sitä jo heti samantien kotosalla.

Tänään sitten päätin kokeilla sitä. Kalan olin käynyt ostamassa jo eilen ja suolasin sen aamulla. Kuumensin vähän aikaa savustuspönttöä tyhjillään että tehdashaju lähtisi pois.


Netistä katselin joitain ohjevideoita ja yksinkertaiselta näytti savustus. Heitin purukerroksen ja pari sokeripalaa (kalaan väriä antamaan) alimmalle tasolle ja vähän ajan päästä vein kalan ritilälle.

(täytyihän sekin hetki ikuistaa...)
Mies hääräsi sillä aikaa aidan kimpussa. Hän ehti vihdoin repiä loput tästä vanhasta aidasta ja laittoi uutta tilalle. 
 Pöntöstä tuli aika paljon savua aluksi, mutta kyllä se siitä rauhottui ja pikkuhiljaa alkoi tulla kivat tuoksut pihamaallemme. Tähän asti olemme nuuskutelleet vain naapureiden grillausta...


Tein kalan kaveriksi muusia ja hain pihapuskasta joukkoon ruohosipulia. Netistä tarkistin että nuo nuput kuulemma kannattaisi ottaa pois...


Mies kaivoi vielä lapiolla muualta puutarhastamme syreenin taimia aidan vierelle. Toivottavasti ne juurtuvat siihen myös!Kala näytti ihanan herkulliselta avatessani luukun...ja maistui myös! Hieman enemmän voin laittaa ensi kerralla suolaa mutta muuten täydellistä! 


Oletko sinä koskaan savustanut kalaa tai jotain muuta tälläisellä sähkösavustimella?

Minulla olisi tarkoitus etsiä lisää reseptejä mitä kaikkea tuolla savustimella voi kypsentääkään....vinkkejä voi laittaa!
15 kommenttia:

Satu V kirjoitti...

Meillä on kans tuollainen savustin. Ollut vaan hieman vähällä käytöllä...tarviikin muistutella isäntää, että voitais joku päivä tehä sillä jottain.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Meillä savustetaan usein lohta. Ei tosin sähkösavustimella, vaan pistämällä ihan vaan savustusloota kaasugrilliin. Hyvää tulee ja nopeasti. Eikun syömään.

Menninkäinen kirjoitti...

Työkaveri Kanarialta viettää siellä jo eläkepäiviään, mutta hommasi sinne savustimen Suomesta. Hänen FB onkin aina täynnä herkullisia "savukuvia"! :) Kalan lisäksi hän tekee usein savulihaa.

Matkatar kirjoitti...

Satu V: Juu käyttäkää ihmeessä, minusta oli aika näpsäkkä vehje eikä puhdistuskaan ollut työlästä. Tavallista grilliä minä en osaa käyttää ja se tuntuu niin likaiselta hommalta hiilineen.

Paluumuuttajar: Hienoa! Juu näin niitä savustuslaatikoitakin kaupassa, varmaan tosi näppärä käyttää.

Menninkäinen: Kiva, toivottavasti kelpaa savuherkut myös hänen paikallisille ystävilleen!

Jael kirjoitti...

Tuollainen olisi niin kiva,savukala kun on herkkua. Suomalainen ystävä täällä toi tuollaisen Suomesta,ja tekee sillä ihanaa savukalaa:)

anumorchy kirjoitti...

Minkahan kokonen se paketti on? Olisi kiva tuoda tuollainen tanne Israeliin jos vaan mahtuisi matkatavaroihin. Voisikohan silla parvekkeella savustaa vai tuleeko kauheesti sita savua? Taalla on kylla aika vapaa meininki sen suhteen, jotkut grillaakin parvekkeella.

Vivi Vinna kirjoitti...

Kyllä alkoi heti tehdä mieli savukallaa! :)

Tiia K kirjoitti...

Tuleepa hyvää herkkua. Meillä ukkeli meni hakemaan savustuspönttöä kaupasta ja tuumin, että tulee tuollainen tai jopa sellainen pahvilootikko. Tuli kuin saunan kiuas. Ihmettelin kyllä mikä hitsin härpäke. No armottomana kalamiehenä kait piti hankkia ruma kiuas töröttämään pihalle, mutta tulee kyllä erinomaisen hyvää sitten, eli en valita. :) Kivaa tulevaa viikkoa <3

Rva Kepponen kirjoitti...

Minä sain hankkittuna savustusastian sähkögrilliimme jo Kevätmessuilta. Ensimmäinen savustus on vielä tekemättä, kun mokomat purut olivat kaupasta loppu. Toivottavasti meilläkin pian päästään herkuttelemaan savulohella.

Meemu kirjoitti...

Meilläkin on ollut sähkösavustin mietinnässä. Olisi helpompi käyttää läpi vuoden, kuin tuo pihan perällä oleva tavallinen savupönttö. Eilen mies savusti lohta, ja oli kyllä hyvää!

Matkatar kirjoitti...

Jael: Herkkuahan se on, ehkä sinäkin saat joskus sellaisen tuotua mukanasi?

anumorchy: Löysin paketin mittatiedot:

Pakkauksen mittatiedot:

Korkeus: 27.0 cm
Leveys: 57.5 cm
Syvyys: 27.0 cm
Paino: 4.2 kg

Näitä tosin on erikokoisia, myös pienempiä ja kyllä näillä ihan parvekkeella saa savustaa kun tarkkailee sitä, ei siitä tullut kuin vähän aikaa savua.

Vivi Vinna; Hihi, no onneksi sitä saa Suomesta helposti kaupasta kuin kaupasta, ei ole pakko savustinta olla!

Tiia: Heh, en tainnut sellaisia isoja härpäkkeitä nähdäkkään. No pääasia että tulee hyvää kalaa! :D

Rva Kepponen: No voi, kannattaa hankkia puruja että pääsette herkuttelemaan. Purua voi tehdä itsekin, kuulemma omenapuu on varsin kätevää. Täytyy laittaa oksat talteen.

Meemu: Ahaa, niin kyllähän tämä vie vähemmän tilaa eikä puhdistuskaan ollut paha juttu. Mutta hyvä että saatte jo nauttia savukalasta!

Petra kirjoitti...

Me tuotiin tuo samainen pönttö viime vuonna mukanamme Suomesta Turkkiin. Sunexpress otti sen sellaisenaan pahvilaatikossa ruumaan, hyvin toimii ja on kovassa kaytössa :)

anumorchy kirjoitti...

Kiitos tiedosta, taytyy tutkia Finskilla mita kuljetus maksaa.
Tuo ei taida ihan matkalaukkuun mahtua.

anumorchy kirjoitti...

Mmm, nakyy olevan 15 dollaria lisamatkatavara, 23 kiloon asti, jos netissa maksaa etukateen. Ei paha.

Matkatar kirjoitti...

Petra: Hienoa!

anumorchy: Kiitos tiedoista! Taidamme itsekin viedä Barcelonaan toisen tuollaisen, olisi kiva savustaa kalaa siellä terassilla...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...